'Pacific Rim'-filmuniversum op komst

'Pacific Rim'-filmuniversum op komst

Maar willen we dat wel?

Bijzonder nieuws rond Pacific Rim: Uprising. Wat regisseur Steven S. DeKnight vertelt dat zijn film het lanceerplatform van een filmuniversum moet worden. Dat vertelde DeKnight tijdens een interview met Nerdist op de New York Comic-Con. Tijdens dat interview vertelde hij veel meer te willen met de franchise.

"Ik hoop het. Ik denk dat je in elk geval meer comics kunt verwachten," begon DeKnight. "Het plan was altijd al om deze film als lanceerplatform te gebruiken. We hebben al, voor als er genoeg mensen naar de bioscoop gaan, gedacht over een derde film, en hoe het einde daarvan het universum zou uitbreiden op een manier zoals Star Wars en Star Trek een franchise hebben gebouwd, waarin je heel veel verschillende kanten op kan. Je hebt het canon, maar ook spin-offs, films die je eenmalig maakt. Ja, dat is het plan. En ik zou dolgraag ooit een geanimeerde televisieserie willen zien hierover."

De vraag is of dat wel gaat lukken. Pacific Rim, waarmee Guillermo del Toro de franchise lanceerde, haalde wereldwijd 411 miljoen dollar op. Dat terwijl het budget 190 miljoen dollar bedroeg. Het was net genoeg om dit vervolg gemaakt te krijgen. Maar gewoonlijk leveren vervolgfilms minder op dan het eerste deel. Dat probeert Legendary Pictures al op te vangen door nog maar 150 miljoen dollar in het vervolg te steken, maar de vraag is of dat genoeg zal zijn om ook Uprising winstgevend te maken.

Zou jij een filmuniversum willen zien rond de Pacific Rim-films?



NieuwsFilm

meest populair