Alternatief duister einde 'Blade Runner 2049' onthuld

Alternatief duister einde 'Blade Runner 2049' onthuld

En denkt men toch stiekem aan een vervolg?

Uit een interview van The LA Times met Blade Runner-schrijver en Blade Runner 2049 co-schrijver Hampton Fancher en 2049 co-schrijver Michael Green blijkt dat er ook een ander einde was voor de recent verschenen tweede Blade Runner-film. Vooral het einde van Fanchers script had een behoorlijke impact kunnen hebben. Let op voor SPOILERS!

"In mijn script gaat Deckard dood aan het einde, maar jij [Green] houdt hem levend," aldus Fancher. "De eerste keer dat Ridley en ik overwogen om een tweede Blade Runner te doen, in 1986 of zo, kwam ik met het idee over Deckard en zijn volgende baan. En het is best wel griezelig wat er in mijn gedachte afspeelt. Nu dat Deckard leeft, is dat idee terug in mijn hoofd. Maar ik ga niet vertellen wat het is."

Het dood laten gaan van Harrison Fords Deckard was voor 2049 mogelijk wat vreemd geweest. Dit omdat Fords Han Solo - uit de Star Wars sagafilms - recent ook aan zijn einde kwam.

Fancher lijkt ook te zinspelen op een vervolg, met opnieuw Deckard in een belangrijke rol. Of een vervolg er snel zal komen valt te betwijfelen. 2049 is dan wel goed ontvangen; de opbrengst van de prijzige sciencefictionfilm blijkt voorlopig goed tegen te vallen.



NieuwsFilm

meest populair