Blu-ray

Blu-ray review 'First Kill' - Bruce Willis en Hayden Christensen!

Willis heeft weer een nieuw actiemaatje gevonden.

door Bram de Groot om 08:50 in Blu-ray
Regie: Steven C. Miller | Cast: Bruce Willis (Marvin Howell), Hayden Christensen (Will Beeman), Gethin Anthony (Levi), Megan Leonard (Laura), Tyler Jon Olson (Tom) e.a. | Speelduur: 97 minuten | Bioscooprelease: geen

Met titels als Marauders en Arsenal achter zijn naam leverde regisseur Steven C. Miller dit jaar de actiethriller First Kill af. Helemaal geen opvallende titel, met een duidelijk dertien-in-een-dozijn verhaaltje. Wel enigsins opvallend zijn de twee hoofdrolspelers. De eerste is Bruce Willis, de actieheld van weleer, en de tweede is Hayden Christensen, de acteur die sinds Star Wars maar weinig van zich heeft laten horen. De samenwerking blijkt duidelijk bedoeld om de catalogus te vullen.

In de actiethriller First Kill (FT Stercijfer = 4,3) ontdekt de succesvolle zakenman Will Beamon dat zijn zoontje Danny op school gepest wordt. Hij besluit de band met zijn zoon weer wat aan te halen door hem mee te nemen op een jachtuitje, net zoals zijn vader ooit met hem deed. In het bos raken ze echter ongewild betrokken bij de nasleep van een mislukte bankoverval, waarbij een corrupte agent het leven laat. Will moet machteloos toekijken hoe Danny wordt ontvoerd. Om zijn zoon terug te krijgen moet Will de plaatselijke politiechef om de tuin zien te leiden en het gestolen geld terug halen.

Source 1 Media bracht First Kill, die waarschijnlijk nergens ter wereld of andere heel beperkt in de bioscoop verscheen, onlangs uit op Blu-ray. Hieronder een blik op de uitgave.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands | EAN: 8717662573910 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Source 1 Media

De Blu-ray schijf van First Kill zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de Blu-ray schijf verschijnen een waarschuwing, de kijkwijzer (16 jaar), het Source 1 Media logo en vervolgens het zeer basic hoofdmenu.

Beeld

Distributeur Source 1 Media heeft voor een redelijke High Definition-transfer gezorgd. Vooral de close-ups zijn redelijk netjes, al is dit niet voor alle scènes gelijk. De kleuren zijn doorgaans wat sober en het zwart in het beeld is sterk, maar weet soms wat te overheersen. Ook lijkt het beeld enigszins last te hebben van een onnodige ruis. Verder doet het geheel prima filmisch aan, al is het soms wat wild gefilmd door cameraman Brandon Cox.

Geluid

Het geluid wordt aangestuurd door een standaard surround DTS-HD track, waarbij de nadruk ligt op flinke muzikale ondersteuning. De muziek weet de actie namelijk flink te overstemmen. Van echte geluidseffecten is geen sprake, al komen er wel wat omgevingsgeluiden uit de surround speakers. Opvallend mag het geheel niet genoemd worden.

Bonusmateriaal

Source 1 Media heeft geen beeldmateriaal toegevoegd aan de schijf van deze direct-to-dvd film. Ook online is er weinig te vinden. Hieronder een promo van de Amerikaanse zender NBC4, ook met de stuntdubbel van Willis.


Basic is alles!

First Kill valt waarschijnlijk in goede aarde bij de die hard fans van Bruce Willis, maar verder heeft de film weinig opvallends te bieden. Natuurlijk is er actie en het is enigszins aardig om beide grote namen gezamenlijk in de film te zien. Het avontuur heeft ze waarschijnlijk allebei weer een paycheck van $1 miljoen opgeleverd, of meer. Regisseur Miller waagt zich op dit moment aan Escape Plan 2: Hades en Willis zien we komende tijd in films als de remake Death Wish, Alexander Payne's Downsizing, Het Chinese The Bombing, de direct-to-dvd-films Acts of Violence en Reprisal, M. Night Shyamalans Glass en mogelijk Die Hard 6.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Alleen die titel al...

Hey, Hayden Crhistensen acteert weer

Artificialis

Avatar

En hij ziet er nog steeds uit als een tiener? Mag willen dat ik er tegen mijn 40e nog zo jong uit blijf zien. Hoe doen ze dat toch in Hollywood..

nieuwslaatste nieuws

meest populair