Algemeen

Angelina Jolie wordt een olifant voor Disney's 'The One and Only Ivan'

De live-action/animatie-hybride is gebaseerd of het gelijknamige kinderboek van Katherine Applegate.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 17:33 in Algemeen
Het heeft een paar jaar geduurd, maar Disney is nu eindelijk begonnen met het casten van The One and Only Ivan. De studio sleepte in 2014 de filmrechten van Katherine Applegate's kinderboek binnen. Sindsdien hebben ze Thea Sharrock (Me Before You) aangesteld om de adaptatie te regisseren naar een script van Mike White (School of Rock). Nu heeft actrice Angelina Jolie zichzelf beschikbaar gemaakt om haar stem te verlenen aan één van de geanimeerde personages.

Titelkarakter Ivan is een 27-jarige, vriendelijke zilverrug gorilla die achter een glazen wand in het winkelcentrum woont. Hij is eraan gewend geraakt dat mensen hem continue gadeslaan. Hoe zijn leven voorheen was, in de jungle, weet hij niet meer. In plaats daarvan houdt hij zich bezig met het kijken van televisie, schilderen en zijn vrienden Stella (een olifant) en Bob (een zwerfhond). Wanneer Ruby bij hen komt wonen - een baby olifantje dat onlangs haar moeder is kwijtgeraakt in het wild - begint Ivan zijn woning en zijn kunst met andere ogen te zien. Ruby bevrijden wordt al snel zijn nieuwe doel in het leven.

Volgens The Hollywood Reporter zal Jolie de stem van Stella verzorgen, een oudere olifant die voorheen in het circus woonde. Ze heeft een geweldig geheugen, een gewonde been en zou liever in de dierentuin willen wonen. De website meldt dat de makers nu op zoek zijn naar een actrice die de dochter van de conciërge moet spelen. Kennelijk is zij een sleutelfiguur dat Ivan en Ruby zal helpen. Wie de stem van het titelkarakter inspreekt is niet onthuld.

Jolie is tevens niet onbekend met stemwerk. Eerder werkte ze ook aan Shark Tale en de Kung Fu Panda-films, waarvan er momenteel drie zijn uitgebracht. The One and Only Ivan is geschreven door Applegate en bevat illustraties van Patricia Castelao. Het verhaal is geïnspireerd op een waargebeurd verhaal.2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Frietgezicht

Avatar

Toen Jolie eenmaal gesettled was in Hollywood had ze over Weinstein moeten beginnen om zo veel andere vrouwen leed te besparen.

BlackPowerWolf

Avatar

FILMTOTAAL " ANGELINA JOLIE WORDT EEN OLIFANT VOOR DISNEY'S 'THE ONE AND ONLY IVAN' "


Ironisch

nieuwslaatste nieuws

meest populair