Algemeen

Schrijver gevonden voor 'Lone Wolf and Cub' adaptatie

De schrijver van 'Se7en' klimt weer in de pen, terwijl Justin Lin de film wil regisseren.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Kaj van Zoelen om 13:46 in Algemeen
Andrew Kevin Walker is door Paramount aangetrokken om het script te schrijven voor de Amerikaanse adaptatie van Lone Wolf and Cub. Justin Lin (Star Trek: Beyond, Fast & Furious 6 en Fast Five) produceert de film en is ook van plan te regisseren.

Lone Wolf and Cub is een legendarische manga (Japanse strip) van Kazuo Koike en Goseki Kojima, die voor het eerst in 1970 werd gepubliceerd. Een episch wraakverhaal dat uiteindelijk bijna 9000 pagina's telde. Het verhaal gaat over Itto Ogami, de beul van een shogun die door die shogun verraden wordt. Zijn huishouden en vrouw worden vermoord, waarna alleen hij en zijn zoon Daigoro overblijven. Ze trekken samen door het land, en vader traint zoon in de kunst van het doden terwijl ze op zoek gaan naar wraak tegen de shogun en zijn clan.

De stripreeks vormde de inspiratie voor een zestal Japanse films in de jaren 70, waarvan er in 1980 twee werden gehermonteerd tot één nagesynchroniseerde film voor de Amerikaanse markt: Shogun Assassin.

De Hollywoodbewerking is al sinds 2003 in ontwikkeling bij Paramount, maar met het aantrekken van schrijver Andrew Kevin Walker lijkt er dan eindelijk schot in de zaak te komen. Andrew Kevin Walker brak in 1995 door met zijn script voor Se7en, waarna hij slechts sporadisch scripts schreef, waarbij hij de erkenning die hij voor Se7en kreeg nooit wist te evenaren.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

ThomasOMalley

Avatar

Aah die films moet ik nog eens herkijken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair