Voorspelling Box Office-start 'Star Wars: The Last Jedi'

Voorspelling Box Office-start 'Star Wars: The Last Jedi'

Gaat deze The Force Awakens achterna?

Eind 2015 wist Star Wars: The Force Awakens een recordopening aan de Noord-Amerikaanse bioscoopkassa's neer te zetten en nog altijd is de $248,0 miljoen ongeëvenaard. De website Box Office Pro heeft nu een eerste voorspelling gedaan voor de opening van de over twee maanden te verschijnen opvolger Star Wars: The Last Jedi.

Volgens Box Office Pro gaat The Last Jedi starten met zo'n $215 miljoen, dus zo'n $30 miljoen minder dan The Force Awakens. Toch is dit een enorme score. Mocht de score daadwerkelijk rond de $215 miljoen zijn, dan staat deze gelijk achter de voorganger. Op dit moment staat Jurassic World (2015) met $208,8 miljoen op de tweede stek. The Avengers uit 2012 is de derde film die hoger dan $200 miljoen opende in de States.

De vorige Star Wars-film, Rogue One uit 2016, noteerde met $155 miljoen in het eerste weekend ook niet verkeerd, maar deze score bleek toch beduidend lager.

Uiteindelijk noteerde The Force Awakens maar liefst $936,7 miljoen in de States, een absoluut record. Wereldwijd noteerde de film van J.J. Abrams een uitstekende $2,1 miljard en daarmee staat de zevende film in de saga op de derde plaats in de Box Office aller tijden.



NieuwsFilm

meest populair