Algemeen

'It: Chapter Two' wordt psychologische horror-thriller

Het tweede deel wordt volgens acteur Bill Skarsgard een ander type horrorfilm dan het uiterst succesvolle eerste deel.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Zilko Tarici om 15:42 in Algemeen
De verfilming van de eerste helft van Stephen Kings It leek al een hit te worden voordat de film uitkwam, maar niemand had verwacht dat het de grootste film ooit binnen zijn genre zou worden met een wereldwijde opbrengst van 631 miljoen dollar.

Het kwam dan ook niet geheel als een verrassing dat It: Chapter Two een prioriteit werd voor New Line. Het tweede deel richt zich op het deel uit het boek dat gaat over de volwassen versies van de kinderen die we in deel een zagen, maar we zullen ook de nodige flashbacks zien waarin we deze vertrouwde gezichten terugzien.

Wat ook zeker is, is dat Bill Skarsgard opnieuw de rol van Pennywise the Clown zal spelen. Tijdens een interview met IGN liet Skarsgard doorschemeren dat de tweede film een stuk anders zal worden:

"De eerste film wist zo perfect zijn doel te raken en liet je ontzettend goed meeleven met het verhaal van de kinderen, dat je echt gek op die personages werd. De tweede film wordt een meer volwassen verhaal en ik denk dat je er dan ook goed aan doet om er een compleet andere film van te maken.

Ik denk dat het zeer de moeite wward is om de pyschologische aspecten van horror te onderzoeken, maar ook de cosmologische kant van dit wezen. Wat is het en waar komt het vandaan? Het wordt nauwelijks beantwoord in het boek en wordt behoorlijk abstract gehouden.

En dat laatste vind ik prima. Ik denk dat als je de geest van Pennywise betreedt, dat dit leidt tot een psychedelische trip. In het boek zie je hoe de personages een transdimensionele plek betreden en Pennywise daar confronteren. Het zou interessant zijn om dat visueel uit te beelden. Ik heb er erg veel zin in."


It: Chapter Two wordt verwacht in september 2019.

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Daanminator

Avatar

@ filmtotaal.

Misschien een goede tip voor jullie.


Voordat je copie/paste doet misschien eerst de tekst op spelfouten controleren.


Ik heb gewoon over het verhaal heen gelezen omdat ik me geïrriteerd voelde door de spelfouten.

Daanminator

Avatar

Het is zondag natuurlijk, dan heeft niet iedereen zin om alles perfect te doen. :-)

Da Villain

Avatar

Ik weet dat mijn zinnen ook niet perfect zijn, maar ik heb nog nooit een FT-artikel gelezen dat zo veel fouten bevat!

Master Of Films

Avatar

Spelfouten hier op Filmtotaal. Welnee, dat is gewoon je verbeelding.

FilmTotaalVerbeteren

Avatar

Vind het ook ongelofelijk hoeveel schrijffouten ze hier maken. Denk dat de gemiddelde gebruiker hier wel 2 keer zijn reactie naleest op fouten. Jammer dat de redacteurs zich hier te goed voor voelen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair