Spijtbetuigende Quentin Tarantino verzweeg decennialang seksuele intimidatie Harvey Weinstein

Een heftige ontwikkeling in het grote Weinstein-schandaal!

De normaal zo respecteerde regisseur Quentin Tarantino (The Hateful Eight, Django Unchained) gaat momenteel diep door het stof nadat hij in een interview opbiechtte af te hebben geweten van de walgelijke seksuele intimidatie van producent Harvey Weinstein tegenover vrouwen. Tarantino werkte al jaren samen met de studiobaas, die betrokken was bij de meeste films van de regisseur.

In een interview met The New York Times doet Tarantino nu zijn verhaal. De regisseur schaamt zich diep dat hij al die jaren bleef samenwerken met Weinstein, ondanks dat hij maar al te goed wist dat Weinstein bepaald geen lieverdje was tegenover vrouwen in het vak. "Ik wist meer dan genoeg van Harvey om in te kunnen grijpen, maar dat heb ik niet gedaan," vertelt de 54-jarige Tarantino in de krant. Tarantino heeft volgens zichzelf niet zijn verantwoordelijkheid genomen en is net zoals velen met hem in Hollywood waarschijnlijk een 'wegkijker uit eigen belang'.

De Weinstein-telg schijnt zijn ontoelaatbare gedrag gewoon open en bloot te hebben besproken met Tarantino. "Het waren niet alleen de standaard geruchten en roddels. Ik heb het niet via via gehoord, maar gewoon van hemzelf. Ik wist dat hij een paar van deze dingen op zijn kerfstok had," biecht de Kill Bill-regisseur op. Ook zijn voormalige vriendin Mira Sorvino, actrice van beroep, kwam ooit naar hem toe met haar vertaal. Weinstein zou ook haar ongewenst hebben betast, maar Tarantino greep niet in. Ter verduidelijking: Tarantino en Sorvino hadden een relatie van 1996 tot 1998, dus dat geeft ook wel weer aan hoe lang Tarantino zijn mond heeft gehouden.

Én dat was niet de enige keer dat een actrice juist naar hem toekwam voor hulp. Tarantino wist namelijk ook van actrice Rose McGowan dat zij verkracht was door Harvey Weinstein, maar zij sloot een deal met de inmiddels gevallen studiobaas om over het choquerende voorval te zwijgen. Ruim een jaar geleden kon je het verontrustende verhaal van McGowan al lezen op Filmtotaal, maar zij noemde toen geen naam. De puzzelstukjes worden nu dus langzaam aan elkaar gelegd, maar duidelijk is wel dat ook Tarantino een hoop leed, verdriet en pijn had kunnen voorkomen door naar de politie te stappen.

Heel vreemd is het dan ook niet dat Tarantino op het moment een hoop kritiek over zich heen krijgt. Op social media regent het commentaar over het stilzwijgen van de filmmaker. Sommige mensen prijzen echter zijn eerlijkheid en openheid. Tarantino koos er zelf voor om zijn verhaal te doen in The New York Times en biecht daarmee een zeer pijnlijke fout op. Het is ook zeer aannemelijk dat een hele hoop personen in het duistere Hollywood dat niet durven te doen.


Dank aan Filmtotaal-gebruiker Master Of Films voor deze tip!



NieuwsFilm

meest populair