Celebrity

Spijtbetuigende Quentin Tarantino verzweeg decennialang seksuele intimidatie Harvey Weinstein

Een heftige ontwikkeling in het grote Weinstein-schandaal!

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 11:20 in Celebrity
De normaal zo respecteerde regisseur Quentin Tarantino (The Hateful Eight, Django Unchained) gaat momenteel diep door het stof nadat hij in een interview opbiechtte af te hebben geweten van de walgelijke seksuele intimidatie van producent Harvey Weinstein tegenover vrouwen. Tarantino werkte al jaren samen met de studiobaas, die betrokken was bij de meeste films van de regisseur.

In een interview met The New York Times doet Tarantino nu zijn verhaal. De regisseur schaamt zich diep dat hij al die jaren bleef samenwerken met Weinstein, ondanks dat hij maar al te goed wist dat Weinstein bepaald geen lieverdje was tegenover vrouwen in het vak. "Ik wist meer dan genoeg van Harvey om in te kunnen grijpen, maar dat heb ik niet gedaan," vertelt de 54-jarige Tarantino in de krant. Tarantino heeft volgens zichzelf niet zijn verantwoordelijkheid genomen en is net zoals velen met hem in Hollywood waarschijnlijk een 'wegkijker uit eigen belang'.

De Weinstein-telg schijnt zijn ontoelaatbare gedrag gewoon open en bloot te hebben besproken met Tarantino. "Het waren niet alleen de standaard geruchten en roddels. Ik heb het niet via via gehoord, maar gewoon van hemzelf. Ik wist dat hij een paar van deze dingen op zijn kerfstok had," biecht de Kill Bill-regisseur op. Ook zijn voormalige vriendin Mira Sorvino, actrice van beroep, kwam ooit naar hem toe met haar vertaal. Weinstein zou ook haar ongewenst hebben betast, maar Tarantino greep niet in. Ter verduidelijking: Tarantino en Sorvino hadden een relatie van 1996 tot 1998, dus dat geeft ook wel weer aan hoe lang Tarantino zijn mond heeft gehouden.

Én dat was niet de enige keer dat een actrice juist naar hem toekwam voor hulp. Tarantino wist namelijk ook van actrice Rose McGowan dat zij verkracht was door Harvey Weinstein, maar zij sloot een deal met de inmiddels gevallen studiobaas om over het choquerende voorval te zwijgen. Ruim een jaar geleden kon je het verontrustende verhaal van McGowan al lezen op Filmtotaal, maar zij noemde toen geen naam. De puzzelstukjes worden nu dus langzaam aan elkaar gelegd, maar duidelijk is wel dat ook Tarantino een hoop leed, verdriet en pijn had kunnen voorkomen door naar de politie te stappen.

Heel vreemd is het dan ook niet dat Tarantino op het moment een hoop kritiek over zich heen krijgt. Op social media regent het commentaar over het stilzwijgen van de filmmaker. Sommige mensen prijzen echter zijn eerlijkheid en openheid. Tarantino koos er zelf voor om zijn verhaal te doen in The New York Times en biecht daarmee een zeer pijnlijke fout op. Het is ook zeer aannemelijk dat een hele hoop personen in het duistere Hollywood dat niet durven te doen.


Dank aan Filmtotaal-gebruiker Master Of Films voor deze tip!

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Iedereen is zijn straatje aan het schoon vegen. Iedereen zweeg puur uit eigen belang.

Ereptile

Avatar

Inderdaad! Iedereen die er van af wist en nu naar buiten komt met het nieuws dat zij het wisten is laf, niet dapper...

Frietgezicht

Avatar

Hee Master Of Films,wat lees ik in het artikel, gebruik jij Filmtotaal?
Ze nagelen jou nu ook aan de schandpaal!

Robbepost

Avatar

Eerlijk zeggen MOF wist jij ook van Weinsteins misbruik?

Frietgezicht

Avatar

Dat Tarantino het niet naar buiten toe bracht toen is nog te begrijpen.
Maar als Weinstein hem die verhalen verteld dan lijkt het mij toch dat Tarentino er ook om zat te lachen.
Als iemand iets walgelijk vindt merkt de ander dat snel genoeg en is het een kort gesprek.

Master Of Films

Avatar

Ok. Ok. Ik zal niet langer zwijgen en ik zal de boetekleed aantrekken. Ik wist idd iets meer af van QT dat hij meer wist over Harvey. Ik heb per ongeluk hier op Filmtotaal mijn grote muil voorbij gepraat ipv dat ik het exclusief in de de 4 1/2 uur durende podcast "chatten met Frietgezicht" mijn verhaal zou doen.

Of ik meer wist van Weinsteins misbruik. Nou bij de diverse pyjama party's van Harvey kreeg ik al te vaak wat bruine suiker en/of witte poedersuiker aangeboden. Dat i.c.m. een beetje alcohol en je krijgt spontaan geheugen verlies. Ik heb al die jaren gedacht dat Harvey gewoon simpele Thaise massages wou hebben van zijn actrices.Rest mij om te zeggen dat het mij enorm spijt. Ik had QT erop aan moeten dringen dat hij er iets van zou moeten zeggen ipv al die 'zoetwaren' op te snuiven bij enkele dames van lichte zeden (wat ik meestal doe om het weekend in te luiden).

Ajb vergeef me van mijn zonden. Voortaan maar Tom Poezen halen bij de HEMA ipv bij Harvey.

Frietgezicht

Avatar

Ik vind het dapper van MOF dat hij hier een boetekleed aantrekt . Het hele land kan over hem heen vallen als de media dit oppikt.

Als er meer mannen zijn die de andere kant opkeken en misbruik lieten gebeuren gebruik dan de hashtag 'MeToo'

Hoewel...

MeToo was toch oorspronkelijk bedoeld als tag voor de 200+ vrouwen van Jeroen Pauw?

Sunspot

Avatar

Nou ja, hij geeft het wel toe in ieder geval, dat is iets. Nu kan die Weinstein het helemaal vergeten denk, sowieso dat hij dacht terug te kunnen komen...

Frietgezicht

Avatar

^ Sunspot, dat MOF het toegeeft is natuurlijke klasse maar Weinstein staat in Amerika al bekend als viespeuk en denk niet dat hij dus veel veranderd eraan.

Kamajiisama

Avatar

Nou begrijp ik waarom Jimmy zo'n een punt maakt over...zijn Koffie...

nieuwslaatste nieuws