Waarom David Fincher 'The Force Awakens' aan zich voorbij liet gaan

Waarom David Fincher 'The Force Awakens' aan zich voorbij liet gaan

De 'galaxy far, far away' is niet voor iedereen bedoeld...

De bekende regisseur David Fincher liet zich een paar dagen geleden nog negatief uit over de films van Marvel; volgens de filmmaker krijgen de regisseurs bij Marvel maar weinig vrijheid en moeten zich aan strikte regels houden en het verhaal verfilmen zoals zij dat gedicteerd krijgen. Op een Marvel film van Fincher hoef je dus niet echt te wachten, maar dat geldt ook voor misschien wel de bekendste film-franchise aller tijden: Star Wars.


Toen Star Wars-producer Kathleen Kennedy op zoek was naar een regisseur voor The Force Awakens werd David Fincher gezien als een serieuze kandidaat, maar uiteindelijk ging het monster-project naar J.J. Abrams. Hoe de keuze precies werd gemaakt is onduidelijk, maar wel liet Fincher weten er geen interesse in te hebben :''Ik heb er wel vaker over nagedacht, maar het is niet zo mijn ding. Ik denk ook dat het voor de nodige filmmakers lastig moet zijn geweest; George Lucas zal volgens mij echt alles honderd keer hebben moeten uitleggen voordat iedereen op de set het begreep. Maar ook voor de regisseurs die nu voor de nieuwe vervolgen moeten gaan zorgen, zal het lang niet altijd gemakkelijk zijn, er staat zo veel druk op je''.

''Het is een heel ander level van film maken. Maar het lijkt me vooral lastig dat er zulke immens hoge verwachtingen van je zijn. Je moet gewoon over de grens van een miljard heen gaan met een film als deze, maar het kost je ook heel wat tijd. Je moet er echt zeker van zijn dat je dit wil doen, want het gaat je op z'n minst twee jaar van je leven kosten en je bent 14 uur per dag en zeven dagen per week aan het werk''.

Fincher heeft wel al eens meegewerkt aan één van de Star Wars films; hij was namelijk de assistent-cameraman van Return of the Jedi.



NieuwsFilm

meest populair