Speelduur 'Pacific Rim: Uprising' bekend!

Speelduur 'Pacific Rim: Uprising' bekend!

Twee uur. Prima tijd?

Pacific Rim: Uprising zal rond de twee uur duren. Dat heeft regisseur Steven DeKnight vandaag bekend gemaakt. Hij vindt dat films in principe nooit langer zouden moeten duren dan twee uur en mikt daar ook bij deze film op. Dat vertelde de regisseur tijdens een interview met de site Collider.

"Het zit zo rond de twee uur," begon DeKnight. "Ik mik altijd op twee uur. Als ik Lawrence of Arabia zou maken, goed, dan zou het wat langer worden, maar verder vind ik dat twee uur de ideale speelduur is, en dat zeg ik als iemand die ervan houdt naar films te kijken. Als het minder dan twee uur duurt, vind ik dat vreemd en als het veel langer is dan een film soms kan hebben, dan voel je je helemaal uitgeput. "

De regisseur voegde daar later aan toe dat de film in de eerste versie langer dan twee uur duurde. "De directors cut duurde denk ik 2 uur en 18 minuten. Maar vervolgens kreeg ik de kans een stap terug te doen, naar de film te kijken, met de producenten in gesprek te gaan en vervolgens het geheel nog eens opnieuw te vormen. Het werd duidelijk wat wel en niet noodzakelijk was, wat beter op een ander moment tot zijn recht kwam. Het verhaal is daardoor veel beter en meeslepender. "

Het vervolg speelt zich tien jaar na de gebeurtenissen in Pacific Rim af. Nu ligt de focus op Jake Pentecost (John Boyega), die zijn hele leven de verantwoordelijkheden van een Jaeger-piloot uit de weg gegaan is. Maar als de Kaiju weer in volle kracht aanvallen, is het tijd om de dreiging het hoofd te bieden.

NieuwsFilm

meest populair