Nooit meer grootse 'Avengers'-films en Marvel-baas akkoord met "eentonigheid"

Nooit meer grootse 'Avengers'-films en Marvel-baas akkoord met "eentonigheid"

Kevin Feige in zijn nopjes; behalve over 'Inhumans'.

Marvel Studios werkt op dit moment keihard aan het slotakkoord van het Marvel Cinematic Universe (MCU): de definitieve clash met de superschurk Thanos, de rol van Joss Brolin, te starten met Avengers: Infinity War. In gesprek met Collider gaf de acteur aan hoe Marvel aankijkt tegen het enorme project met mogelijk een totaalbudget van 1 miljard dollar.

"Ik denk dat ze erg openlijk zijn over de positie waarin ze zich bevinden, 'We doen dit niet nog een keer. Dit is een eenmalige deal. Om zoveel succesvolle acteurs bij elkaar te brengen, is verdomde lastig, maar het is het waard. We doen twee films. Eentje die back-to-back wordt opgenomen, en dan is het voor ons klaar. Dan gaan we een andere richting op,'" aldus Brolin over hoe de mensen van Marvel zich uit laten over de aanstaande Avengers-tweeluik.

Het lijkt er dus op dat Kevin Feige en zijn team het na Avengers 4 iets rustiger aan gaan doen wat betreft grootse team-up films. Overigens reageerde de Marvel Studios-kopman ook nog op de kritiek dat de films in het MCU eentonig zouden zijn:

"Ik denk dat het gewoon de manier is waarop we films maken. Ik denk dat alle film wel anders zijn. Ze zijn allemaal geproduceerd door hetzelfde team en geïntegreerd in een gezamenlijk filmuniversum. We zoeken naar gemeenschappelijke overeenkomsten, maar ik denk datThor: Ragnarok en Spider-Man: Homecoming twee compleet verschillende type films zijn. Ze zijn allebei leuk. Mensen vermaken zich ermee. Is dat overeenkomstigheid? Als dat zo is, dan ben ik voor. Als dat de kritiek is, dan ben ik ook voor," aldus Feige tegenover Uproxx. "Maar serieus, ja, Homecoming, Ragnarok, Panther, op weg naar Infinity War, Ant-Man and the Wasp en daarna. En vervolgens de jaren 90-setting van Captain Marvel, dat zijn zes erg verschillende films. Als het is dat ze allemaal echt vermakelijk zijn en leuk zijn om te kijken, ja dan ben ik voor."

Kortom, Feige gelooft in de aanpak. Waar Feige overigens niet in lijkt te geloven zijn (sommige van) de Marvel tv-producties. De telefonische vraag of hij niet liever een film had gemaakt over Inhumans, nu te zien in de gekraakte gelijknamige tv-serie, lachte Feige weg: "De lijn valt weg, Mike. Ik kan je niet verstaan. De lijn valt weg..." Een tijdje terug werd de film Inhumans geschrapt in het voordeel van de tv-serie.



NieuwsFilm

meest populair