'Avengers: Infinity War' en 'Avengers 4' kosten... $1 miljard?

'Avengers: Infinity War' en 'Avengers 4' kosten... $1 miljard?

Inmens productiebudget voor aanstaande tweeluik.

Ondanks dat Marvel Studios een tijdje geleden besloot om de aanstaande twee Avengers-films niet als Avengers: Infinity War - Part 1 en Part 2 uit te geven, worden deze wel - op dit moment - back-to-back opgenomen. De eerste draagt de titel Avengers: Infinity War en de tweede moet nog een titel krijgen. Gezamenlijk vormen ze vermoedelijk één afsluitend hoofdstuk van de derde fase van het Marvel filmuniversum. En naar verluidt heeft Walt Disney flink wat centen voor over.

Waar de grootste blockbusters zo'n $200 tot $250 miljoen kosten om te maken, wordt verwacht dat Walt Disney per Avengers-film zo'n $500 miljoen uittrekt. Dit meldde Pinewood Atlanta Studios mede-eigenaar Dan Cathy tijdens het African American Critics Association. Cathy zei dat in zijn opnamestudio op dit moment een onbekende film wordt opgenomen, "met een budget van $1 miljard." Ondanks dat Cathy de titel van de film niet mocht noemen, wordt er op dit moment geen andere film opgenomen in Pinewood Studios.

Het hoogste productiebudget ooit is naar verluidt de $425 miljoen van Avatar uit 2009. The Avengers uit 2012 kostte 220 miljoen om te maken en Avengers: Age of Ultron was iets duurder met $250 miljoen. Bovenstaande bedragen staan nog los van de promotionele kosten. Deze kosten lopen bij blockbusters vaak ook op tot (ver boven de) $100 miljoen.

Anthony en Joe Russo's Avengers: Infinity War en Avengers Untitled staat in de planning voor 3 mei 2018 en 2 mei 2019.



NieuwsFilm

meest populair