'Blade Runner 2049' flopt ook in China

'Blade Runner 2049' flopt ook in China

Zelfs Geostorm doet het beter.

Blade Runner 2049 werd enorm goed ontvangen. Maar in de Verenigde Staten deed de film het niet goed genoeg aan de box office. De hoop van de producenten was daarom gevestigd om China, maar ook daar deed de film van regisseur Denis Villeneuve het ook echt niet goed genoeg. Sterker nog, het wordt ook daar een flop genoemd.

Het debuut van Blade Runner 2049 vond op 27 oktober plaats. Daar werd slechts 8,3 miljoen dollar opgehaald in het openingsweekend. Dat is een rampzalig laag bedrag, want ter vergelijking: het debuut van flop Geostorm was met 10,1 miljoen dollar beter i China.

Waarom de film het zo slecht doet is maar de vraag. Wellicht heeft het te maken met de speelduur en de manier waarop de film in de markt gezet is: als een film die intelligent is, die introperspectief is en goed in elkaar zit. En dus niet de actiefilm die het deze tijd zo enorm goed doet.

Blade Runner 2049 lijkt daarmee definitief eenzelfde lot beschoren te zijn als zijn voorganger. Dat is jammer, want het budget bedroeg 150 miljoen dollar. In de Verenigde Staten, haalde de film 81,9 miljoen dollar op tot dusverre. En in de rest van de wereld pas 141,5 miljoen dollar. In Nederland is de film tot nu toe goed voor 2,1 miljoen euro.

NieuwsFilm

meest populair