Algemeen

'Jurassic World'-scenarist schrijft 'Metal Gear Solid'

En maakt de film met Jordan Vogt-Roberts.

door Jim Pedd om 18:31 in Algemeen
Niemand minder dan Derek Connolly, die het script van Jurassic World en het aankomende Jurassic World: Fallen Kingdom schreef, zal de nieuwste versie van Metal Gear Solid verzorgen. Daarvoor werkt Connolly samen met regisseur Jordan Vogt-Roberts, die ons recent nog Kong: Skull Island bracht.

Metal Gear Solid is een gamereeks bedacht door Hideo Kojima en gemaakt door studio Konami. Centraal staat Solid Snake, een soldaat die gepensioneerd is. Hij moet een faciliteit waar kernwapens afgebroken worden infiltreren en de terroristische dreiging die van Foxhound - een losgeslagen special forces eenheid - uitgaat tenietdoen. Hij probeert daarbij ook twee gijzelaars te bevrijden: het hoofd van DARPA en de baas van een grote wapenfabrikant. Daarnaast moeten de terroristen ervan weerhouden worden om een nucleaire aanslag te lanceren.

Avi Arad produceert de film, en doet dat samen met zijn zoon Ari. De film wordt overigens ontwikkeld bij Sony Pictures, dat hoopt eindelijk eens een echt goede en geslaagde gameverfilming te maken. Met Connolly lijkt men in elk geval wel de goede persoon te hebben.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mauppie

Avatar

kan goed worden als ze maar dicht bij de game blijven

rainking

Avatar

Dit kan echt alle kanten op. Aan de ene kant kan stealth beter als spel werken dan als film, maar je kan er wel wat leuke, herkenbare dingen mee doen, zoals een bewaker die verdachte voetstappen in de sneeuw ziet of een doos om onder te schuilen. Zolang ze die ellenlange gesprekken maar weglaten. Sowieso zou 't erg gaaf zijn om het themanummer in een grote bioscoopzaal te horen.

Master Of Films

Avatar

Ben bang dat Snake een dozenschuiver gaat worden.
En we zullen nooit die heerlijke emotionele verdrietige geschreeuw horen wanneer Snake het loodje legt.

Thiver

Avatar

Ik heb liever een prequel over Snakes relatie met de doos...

gwhconcepts

Avatar

Ik wacht al 20 jaar op een Metal Gear Solid-film.... en als deze film er komt, dan hoop ik dat ze dicht bij het verhaal en de look van de game blijven.

Upriser

Avatar

Zeker geen verrassing. Hoop wel dat the Force en het gebruik ervan onderdeel blijft van de franchise.

Goku32

Avatar

Wow shit Pleas verkloot dit niet. Ben een groot fan van medal gear solid. Heb alle games en wacht al jaren op een film. Dus alstublieft verkloot dit niet anders kom ik persoonlijk verhaal halen

NieuwsFilm

meest populair