Ezra Miller: ''Mijn coming-out was volgens velen een slecht idee''

Ezra Miller: ''Mijn coming-out was volgens velen een slecht idee''

De acteur werd verteld dat zijn carriere flink schade zou oplopen...

Ezra Miller is de laatste jaren flink aan de weg aan het timmeren in Hollywood; zo was hij bijvoorbeeld vorig jaar nog te zien in Fantastic Beasts and Where to Find Them en volgende week zal hij te zien zijn in de geanticipeerde DC's Justice League, dat ondanks het feit dat hij ervoor uit kwam homoseksueel te zijn; een bekentenis waarvan veel mensen in de filmindustrie hem voorspiegelden dat dat zijn filmcarrière behoorlijk zou kunnen schaden.

Ezra Miller blikt nu terug op zijn coming-out in 2012: ''De nodige bekendheden vertelden me dat ik een grote fout maakte door dit publiekelijk te maken; mensen in de filmindustrie die ik goed ken, maar ook onbekenden met wie ik nog nooit eerder had gesproken. Ik heb het vaak gehoord dat ik het voor me moest houden... Zo werd me verteld dat er héél wat mensen zijn in Hollywood die gay of lesbisch zijn maar dit voor zich houden om een 'beter' image te behouden''.

''Er werd me gezegd dat ik veel potentieel had, maar als ik dit zou bekend maken dat ik dan hoogstwaarschijnlijk geen hoofdrollen meer zou kunnen bemachtigen''. Miller heeft er echter, ondanks het feit dat hij zijn coming-out maakte tegen de wens van de nodige Hollywood-sterren in, totaal geen spijt van : ''Het was de goede keuze. Ik heb niks fout gedaan, al zijn er wel momenten geweest dat ik begon te twijfelen gedurende al deze gesprekken. Het lijkt me een goed idee om er voor uit te komen, zodat iedereen weet dat er niks mis is met een verschillende seksuele geaardheid''.

NieuwsFilm

meest populair