'Bond 25' zet Sony Pictures vermoedelijk aan de kant voor kleine distributiepartner

'Bond 25' zet Sony Pictures vermoedelijk aan de kant voor kleine distributiepartner

Sony wordt ingeruild voor kleinere speler.

Even geleden kondigde MGM aan dat ze in zee gaan met Annapurna Pictures. De laatste gaat de distributie verzorgen van heel wat aanstaande titels van MGM. Toen werd er nog niets gemeld over Bond 25, maar volgens Deadline komt hier snel verandering in.

Volgens de website maken MGM en Annapurna hun samenwerking bij Bond 25 snel bekend. De kleinere studio Annapurna - pas dit jaar in de markt voor de distributie van films - zou in ieder geval voor de Noord-Amerikaanse distributie gaan zorgen - en overnemen van Sony / Columbia Pictures. De samenwerking lijkt vooral tot stand te komen doordat Erik Lomas de distributie voor zijn rekening neemt. Lomas verzorgde eerder bij MGM de distributie van Bond-films. Ook de promotionele activiteiten komen na een overeenkomst in handen van een ervaren Bond-kracht. Marc Weinstock verzorgde eerder bij Sony Pictures voor de marketing van twee Bond-titels.

Uiteraard zijn producenten Barbara Broccoli en Michael G. Wilson de drijvende krachten achter de franchise. Over de internationale distributie zouden nog deals gesloten moeten gaan worden. Deze lag lange tijd bij 20th Century Fox, maar ook deze overeenkomst loopt af. Warner Bros., Sony, Fox en Universal zouden allen in de race zijn.

Als de distributiedeals - waarschijnlijk voor meerdere delen - zijn afgerond, kunnen de makers zich volledig gaan richten op het vinden van de regisseur die voor de laatste keer Daniel Craig in de schoenen van 007 zet. Dit wordt in ieder geval niet Denis Villeneuve. Hij verkiest een andere film boven Bond 25.



NieuwsFilm

meest populair