Algemeen

Verrassend veel bekende cameo's in 'Thor: Ragnarok'

En gelukkig bedacht Jeff Goldblum zich nog net op tijd...

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 12:28 in Algemeen
Marvel's nieuwste film, Thor: Ragnarok, weet hoge ogen te gooien, zowel bij de critici als bij de bioscoopgangers. Thor was voor velen een van de minste superhelden en ook werd de tweede film, The Dark World, niet erg goed onthaald. Toch heeft regisseur Taika Waititi er iets moois van weten te maken; de film scoort momenteel overal erg goed en ook de box-office opbrengst is erg overtuigend.

Ragnarok heeft dan ook een erg indrukwekkende cast; zo waren er natuurlijk weer de bekende gezichten zoals dat van Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins en Idris Elba, maar ook nieuwkomers in een Thor film zoals Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Tessa Thompson, Karl Urban en natuurlijk Jeff Goldblum als de Grandmaster. Ook waren er een paar andere bekende acteurs te zien in maar kleine rolletjes over wie in de rest van dit artikel wat meer verteld zal worden, dus als je de film nog niet hebt gezien, beter dit artikel overslaan!

Goldblum's Grandmaster is nu al een 'fan-favorite' en de meeste bioscoopgangers kijken alweer uit naar het moment dat hij terugkeert. Ragnarok screenwriter Eric Pearson vertelt dat de rol ook speciaal was geschreven voor Goldblum: ''Met zijn personage konden we eigenlijk allerlei kanten op; hij zou een kwaadaardige dictator kunnen zijn of juist redelijk cool en wraakzuchtig. Maar toen me verteld werd: ''We gaan voor Jeff Goldblum!'' reageerde ik: ''Daar kan ik mee leven!'''' Toch ging het op het laatste moment bijna niet door: ''Op een gegeven moment kreeg ik te horen dat het niet doorging. Ik was diep teleurgesteld, want de rol was echt geschreven voor Goldblum''. Helaas vertelt Pearson er niet meer over, dus waar de twijfel vandaan kwam is tot dusverre onduidelijk. Toch zullen de fans blij zijn dat Goldblum uiteindelijk accepteerde en het is eerlijk gezegd ook lastig iemand anders voor te stellen in de rol van Grandmaster nu dat hij eenmaal de rol vervuld heeft.

Ook waren er een paar leuke cameo's; tijdens een scene wordt er een toneelstukje opgevoerd door drie uiterst bekende acteurs, namelijk niemand minder dan Matt Damon (in de rol van Loki), Sam Neill (in de rol van Odin) en Luke Hemsworth, de broer van Chris (in de rol van Thor). Waititi liet zich uit over de grappige scene: ''Ik dacht, als Loki een theaterstuk schrijft over zijn eigen dood, dan wil hij natuurlijk wel dat grote en bekende acteurs daarin de hoofdrollen spelen, de beste acteurs van het 'Asgardian Theatre'. Wat ook gaaf is dat er daardoor eveneens een Jurassic Park reünie plaatsvindt, Goldblum en Neill in dezelfde film, dat is toch wel echt cross-universe!''

Waititi speelt zelf ook een rol in Ragnarok en zelfs een tamelijk grote, namelijk die van de motion-capture alien/gladiator Korg. En ook Stan Lee (een van de mannen die Marvel groot heeft gemaakt) laat zich weer eens niet onbetuigd; hij is namelijk te zien als de kapper van de gladiatoren. Had jij hen allemaal gevonden?

28 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

mofo83

Avatar

De Grand master fan favorite? Volgens mij was dat toch echt wel Korg!

Artificialis

Avatar

Jeff Goldblum als the Grandmaster was een meesterlijk idee in wat uiteindelijke de grappigste Marvel film tot nu toe is geworden. Maar ook Cate Blanchett als Hela was geweldig gedaan.

McKelly

Avatar

Ik zal wel weer de enige zijn, maar ik vind Jeff Goldblum een beetje overrated. Tuurlijk heeft ie in grote films gespeeld, maar ik zie altijd alleen maar Jeff Goldblum en niet zijn karakter..

Sharky13

Avatar

Allemaal leuke en vermakelijke films, maar ze moeten toch echt eens ophouden met de cameo van Stan Lee, in elke film vind ik dat stukje een aanfluiting. Ik snap wel waarom ze het doen, maar het is gewoon sneu aan het worden. Maar dat is mijn bescheiden mening :)

Goov25

Avatar

Ik vond de Grand Master niet fantastisch hoor, beetje irritant, niet grappig. Korg was dan een stuk leuker!

Artificialis

Avatar

Korg leuker dan the Grandmaster? En hoe oud ben jij als ik vragen mag?

Ereptile

Avatar

Jeff Goldblum vond ik wel grappig als de Grandmaster, maar Hela stal voor mij echt de show in de film als villain. Vind het toch jammer dat Ragnarok eigenlijk twee films in 1 is geworden. Hela had meer in beeld mogen zijn!

Prince John

Avatar

Ieder zijn mening arti. Ik had Sam Neill en Luke Hemsworth (helaas) niet door, was veel te gefocust op Damon!

Decepticon

Avatar

Artificilias, wat heeft dat met leeftijd te maken? Dat ligt aan je smaak humor. Ik vind Korg ook grappiger dan The Grandmaster.

Maar Goldblum als The Grandmaster en Waititi als Korg zijn geen cameo's, dat zijn volledige rollen.

Er zijn dus maar weinig cameo's, de 3 maar van dat toneelstukje. De had om alleen maar Matt Damon bekend, daar was ik ook te gefocust op denk ik. Bij de 2e keer kon ik Sam Neill wel herkennen.

En er was volgens mij geen echte Jurassic Park reünie, want volgens mij hebben Goldblum en Neill elkaar niet ontmoet op de set. Als ik mij goed herinner, zei Goldblum dat vorige week bij The Graham Norton Show.

Goku32

Avatar

Ja dat komt ook omdat er geen ene reet draaid in de bioscoop. Dus dan gaan we met ze alle naar de enige Marvel film natuurlijk loopt die film dan superGoed

Sunspot

Avatar

Gezien de film en vond het zeker een goeie film, Thor is nu wel mijn favoriet eigenlijk wat het MCU betreft.

Was veel komedie, veel flauwe grappen, maar gelukkig niet zo erg als ik had verwacht.

Was ook echt een Thor film, had verwacht dat ze teveel op anderen zouden focussen.

Perrysh

Avatar

@Artificialis:

Ik zou jou bijna dezelfde vraag stellen, als je na het lezen van zijn gebruikersnaam geen inschatting kan maken.

Sunspot

Avatar

@Sharky13

Vind die Stan Lee altijd wel leuk, niet altijd geslaagd.

Overigens vond ik dit zijn beste cameo ooit.

Master Of Films

Avatar

Niemand heeft het hier opgepikt dat Matt Damon al eerder Loki, the Angel of Death speelde in Dogma. ;)

Sunspot

Avatar

Dogma nooit gezien, had de film bijna gehuurd toentertijd.

Misschien eens kijken een keer.

rainking

Avatar

Goku32
Ja dat komt ook omdat er geen ene reet draaid in de bioscoop.

The Mountain Between Us, Happy Death Day, Your Name. Gaat zien!

BenjaminC

Avatar

Geweldig deze film! Ik kan er niet over ophouden. vorige week op normaal bioscoop scherm gezien en gister nog eens op IMAX. Ik blijf lachen bij the Grandmaster. Goeie humor en Jeff Goldblum is voor mij ook weer helemaal op de kaart gezet hiermee. De rest vd cast was ook perfect. Heerlijk vermakelijke superhelden film! Enige jammere vond ik dat de afmetingen vd Hulk soms echt niet klopte... Maar goed, boeie...

BenjaminC

Avatar

Ik ga met carnaval als The Grandmaster. Wat een vette gast is dat!

Hendrik de Kijzer

Avatar

Deed Taika Waititi ook niet de motion-capture van Surtur?

Ereptile

Avatar

^Dat heb ik ook gehoord Hendrik!

Master Of Films

Avatar

rainking "The Mountain Between Us, Happy Death Day, Your Name. Gaat zien!"
Nou was The Mountain Between Us wel erg matige film vond ik. Zat vol met voorspelbare clichés. Anime moet wel in je straatje zijn (voor mij geen probleem). Kan zelfs de goeie film The Square ook niet aan iedereen aanraden, want die film is euh...eum...te Zweeds. Maar goed het gaat erom er draaien genoeg andere films, maar meer voor diverse publiek imho. Thor is meer "algemeen" aanspreekbaar, dus eigenlijk niet meer dan logisch dat FT die kant ook gaat. ;)

benjamin

Avatar

Ben ik nu de enige die het idee van Liam Hemsworth als de fake-Thor nog de best gevonden cameo vond?

En o ja, zoals anderen al opgemerkt hebben lijkt wat iemand als grappiger ervaart geen kwestie van leeftijd te zijn.

ridjieddo

Avatar

Korg en Matt Damon-Loki waren geniaal. Toch vind ik het nogmaals jammer dat Thor een pure komedie is geworden. Zoveel goeie, brute source material en dan krijg je dit. Ze hebben van bijna elk personage in het Thorwereldje een lachertje gemaakt.

Goov25

Avatar

arti "Korg leuker dan the Grandmaster? En hoe oud ben jij als ik vragen mag?"

30. En jij?

Goov25

Avatar

Perrysh "Ik zou jou bijna dezelfde vraag stellen, als je na het lezen van zijn gebruikersnaam geen inschatting kan maken."

;)
Zo oud was ik toen ik lid werd hier inderdaad.

Ereptile

Avatar

@ridjieddo, ik ben het ergens wel met je eens. Met Ragnarok had ik toch ook echt een serieuzere film willen zien, met alleen Hela als bad-guy.

Alles op Sakaar kan je praktisch gezien weghalen/inruilen voor een andere mediëval fantasy wereld waar The Hulk is terechtgekomen. Daarentegen vond ik Jeff Goldblum wel een aanwinst voor het MCU als de Grandmaster :) Heel Planet Hulk hadden ze apart moeten laten voor een buddy film.

Sunspot

Avatar

@Ridjeddo

Yep, dat is weer het mindere ervan, vooral Hulk werd als clown neergezet.

Iets teveel grappen gewoon, had iets serieuzer gemogen, maar Thor is er wel goed uitgekomen in ieder geval, veel cooler, bad-ass, nonchalant, nieuwe vette krachten.

Uiteindelijk gewoon een leuke film met de nodige irritaties, vooral de overload aan komedie.

nieuwslaatste nieuws