Verrassend veel bekende cameo's in 'Thor: Ragnarok'

Verrassend veel bekende cameo's in 'Thor: Ragnarok'

En gelukkig bedacht Jeff Goldblum zich nog net op tijd...

Marvel's nieuwste film, Thor: Ragnarok, weet hoge ogen te gooien, zowel bij de critici als bij de bioscoopgangers. Thor was voor velen een van de minste superhelden en ook werd de tweede film, The Dark World, niet erg goed onthaald. Toch heeft regisseur Taika Waititi er iets moois van weten te maken; de film scoort momenteel overal erg goed en ook de box-office opbrengst is erg overtuigend.

Ragnarok heeft dan ook een erg indrukwekkende cast; zo waren er natuurlijk weer de bekende gezichten zoals dat van Chris Hemsworth, Tom Hiddleston, Anthony Hopkins en Idris Elba, maar ook nieuwkomers in een Thor film zoals Mark Ruffalo, Cate Blanchett, Tessa Thompson, Karl Urban en natuurlijk Jeff Goldblum als de Grandmaster. Ook waren er een paar andere bekende acteurs te zien in maar kleine rolletjes over wie in de rest van dit artikel wat meer verteld zal worden, dus als je de film nog niet hebt gezien, beter dit artikel overslaan!

Goldblum's Grandmaster is nu al een 'fan-favorite' en de meeste bioscoopgangers kijken alweer uit naar het moment dat hij terugkeert. Ragnarok screenwriter Eric Pearson vertelt dat de rol ook speciaal was geschreven voor Goldblum: ''Met zijn personage konden we eigenlijk allerlei kanten op; hij zou een kwaadaardige dictator kunnen zijn of juist redelijk cool en wraakzuchtig. Maar toen me verteld werd: ''We gaan voor Jeff Goldblum!'' reageerde ik: ''Daar kan ik mee leven!'''' Toch ging het op het laatste moment bijna niet door: ''Op een gegeven moment kreeg ik te horen dat het niet doorging. Ik was diep teleurgesteld, want de rol was echt geschreven voor Goldblum''. Helaas vertelt Pearson er niet meer over, dus waar de twijfel vandaan kwam is tot dusverre onduidelijk. Toch zullen de fans blij zijn dat Goldblum uiteindelijk accepteerde en het is eerlijk gezegd ook lastig iemand anders voor te stellen in de rol van Grandmaster nu dat hij eenmaal de rol vervuld heeft.

Ook waren er een paar leuke cameo's; tijdens een scene wordt er een toneelstukje opgevoerd door drie uiterst bekende acteurs, namelijk niemand minder dan Matt Damon (in de rol van Loki), Sam Neill (in de rol van Odin) en Luke Hemsworth, de broer van Chris (in de rol van Thor). Waititi liet zich uit over de grappige scene: ''Ik dacht, als Loki een theaterstuk schrijft over zijn eigen dood, dan wil hij natuurlijk wel dat grote en bekende acteurs daarin de hoofdrollen spelen, de beste acteurs van het 'Asgardian Theatre'. Wat ook gaaf is dat er daardoor eveneens een Jurassic Park reünie plaatsvindt, Goldblum en Neill in dezelfde film, dat is toch wel echt cross-universe!''

Waititi speelt zelf ook een rol in Ragnarok en zelfs een tamelijk grote, namelijk die van de motion-capture alien/gladiator Korg. En ook Stan Lee (een van de mannen die Marvel groot heeft gemaakt) laat zich weer eens niet onbetuigd; hij is namelijk te zien als de kapper van de gladiatoren. Had jij hen allemaal gevonden?



NieuwsFilm

meest populair