'Justice League' break-even na opbrengst van $600 miljoen

'Justice League' break-even na opbrengst van $600 miljoen

Het wordt hopen op een goede financiële start.

De fans van het DC Extended Universe (DCEU) moeten gaan hopen dat Justice League het financieel goed gaat doen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. De film van Zack Snyder draait sinds deze week in de wereldwijde bioscoopzalen en moet naar verwachting $600 miljoen ophalen om break-even te komen met de kosten die zijn gemaakt.

Variety weet te melden dat het productiebudget van Justice League uiteindelijk boven de $250 miljoen is uitgekomen. Andere bronnen meldden eerder dat dit bedrag mogelijk zelfs boven de $300 miljoen ligt. Naast deze kosten voert Warner Bros. al maanden een forse promotiecampagne. Om alles kosten bij elkaar terug te verdienen dan zou de film dus zo'n $600 miljoen moeten ophalen via de wereldwijde bioscopen. Om een uitgebreider DCEU te garanderen dan zal de film ook nog flink wat miljoenen winst moeten maken.

De eerste financiële scores rollen ondertussen binnen. Zo haalde de film, op dit moment op 38% op Rotten Tomatoes, in de States zo'n $13 miljoen op tijdens de nachtelijke premières. Fors minder dan Batman v Superman: Dawn of Justice. Deze kwam in 2016 uit op $27,7 miljoen. Aankomend weekend wordt er in de States een opbrengst verwacht tussen de $100 en $120 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair