Gal Gadot was bijna geen Wonder Woman

Gadot twijfelde lang over haar carrière als actrice.

Actrice Gal Gadot brak dit jaar definitief door met haar rol als superheldin Wonder Woman in de gelijknamige film van DC en het deze week verschenen Justice League, maar dat het ook zomaar eens anders kunnen lopen. Gadot onthult namelijk in een nieuw interview dat ze bijna was gestopt met acteren voordat ze auditie deed voor de iconische vrouwenrol.

"Ik had mezelf nooit voorgenomen om een actrice te worden, die kans kwam min of meer onverwachts op mijn weg", vertelt Gadot. "Ik werd er langzaam nieuwsgierig naar en toen werd ik verliefd op het vak - maar het is niet zo dat ik opgroeide met de droom om later een actrice te worden".

 De 32-jarige Gadot was voordat ze ging acteren onder andere actief als model. Ook heeft ze een tijd gediend in het leger van Israël.

Gadot vertelt vervolgens: "Na het draaien van een paar 'Fast and the Furious'-films, keerde ik steeds minder enthousiast terug naar Los Angeles voor audities". De Israëlische actrice blijkt de 'negativiteit' van auditieprocessen niet fijn te vinden. "Je wordt zo vaak afgewezen en ik twijfelde of het acteren dan ook wel écht iets voor mij was. Misschien moest ik weer rechten gaan studeren en niet mijn familie meesleuren in dit avontuur, dacht ik nog", zegt ze daarover.

Net toen ze handdoek in de ring wilde gooien, kwam Wonder Woman op haar pad. Ze deed auditie voor Batman v Superman: Dawn of Justice (2016), werd gespot door regisseur Zack Snyder en de rest is geschiedenis.



NieuwsFilm

meest populair