Algemeen

Fans starten petitie voor Snyder-versie 'Justice League'

Nu blijkt dat er heel wat scènes gesneuveld zijn, willen fans een andere versie zien.

door Jim Pedd om 11:31 in Algemeen
Nu gebleken is dat er een hele reeks scènes uit Justice League gehaald is, hebben fans een petitie gelanceerd waarmee ze Warner Bros. willen vragen de oorspronkelijke versie van Zack Snyder vrij te geven. De fans willen niet alleen de versie van Snyder zien, maar ook de muziek van Junkie XL (die op een gegeven moment opstapte) horen. De versie die nu is vrijgegeven, is ook op sommige vlakken merkbaar van de hand van Joss Whedon.

"Justice League is de afronding van het verhaal van de alien en het begin van een nieuw hoofdstuk in het DC Extended Universe. Fans wachten al jaren, en sommigen zelfs al decennia op het moment dat deze film in de bioscoop draait. De twee uur die de film duurt toont een gebrek aan respect voor de visie van Zack Snyder en de fans die al meer dan een jaar wachten om het verhaal van de alien tot een einde te zien komen."

En dus vragen ze van Warner om, net als bij Batman v Superman: Dawn of Justice een Ultimate Cut vrij te geven. De petitie is relevant, daar castleden vertelden over flashbacks. Zo blijken er hele delen over Barry Allen, Victor Stone en Arthur Curry geschrapt te zijn.

Mocht je daar interesse in hebben, dan kan je op Change.org tekenen. Er zijn tot nu toe meer dan 50.000 handtekeningen verzameld.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

En vragen ze dan ook een versie zonder Affleck of was dat de vorige overbodige fanpetitie?

ThomasOMalley

Avatar

Nou gas erop dan, kan ik de huidige versie overslaan en t.z.t. de goede cut zien.

GreenHornet

Avatar

waarom hebben ze niet meteen een 3 uur versie uitgebracht in de bioscoop. Ik weet zeker dat ze genoeg materiaal op de plank hebben liggen.

Ed Crane

Avatar

Een langere versie van de theatrical cut is allicht mogelijk, maar voor Snyders versie zullen ongetwijfeld ook nog eens redelijk wat fx-shots moeten worden afgemaakt, kost $$$ dus dat kun je vergeten.

(maar nou schijnen fx-shots van de huidige film ook niet altijd af te lijken, dus wie weet valt de klus mee ;))

Steve-O

Avatar

Lijkt me niet dat we Snyder's visie uiteindelijk nog te zien krijgen. Ze hebben zoveel geld in die reshoots gestoken en Elfman heeft een hele soundtrack gemaakt. Lijkt me een beetje apart om dat Elfman weer aan de kant te schuiven en Junkie XL terug te vragen, die ze op Whedon's aandringen ontslagen hebben om Elfman in te kunnen huren, en dan niet te vergeten dat ze alle deleted scenes af moeten maken en opnieuw in de film moeten zetten.

Ik acht de kans op Snyder's cut nihil. Erg spijtig want WB en Whedon hebben het alleen maar erger gemaakt. Daarbovenop komt nog eens dat WB zelf dit al fout heeft gedaan bij BvS en de Ultimate Cut was gewoon goed. Die had in de bioscoop moeten draaien.

Master Of Films

Avatar

+1 Akke Moeka Hara & benjamin. Deze fans zijn net kleine baby's.

jelle077

Avatar

ik ben het ermee eens dat whedon erbij halen totaal geflopt is. ik hield juist van het donkere sfeertje dat zack had gecreerd. als je MOS , BVS en THE JL langs elkaar zet valt de laatste gewoon buiten toon

Scheerzeep

Avatar

@GreenHornet

Omdat bioscopen dan minder voorstellingen per dag kunnen houden, dus minder inkomsten. Dat is ook de reden dat Warner Bros. een speelduur van rond de 120 minuten heeft geëist.

Daarnaast is het door de reshoots zo'n rommeltje achter de schermen geworden, dat er nauwelijks tijd en ruimte was om de special effects fatsoenlijk af te maken, hetgeen nu al een vaak terugkerend kritiekpunt is op de film. Meer film had de kwaliteit dus zeker niet veel goeds gedaan.

Shifty777

Avatar

Wat een gezeur altijd. Nou werd BvS al niet goed ontvangen, dan ligt het aan de studio en krijg je de langere cut op blu-ray. Vervolgens hoor ik dat Justice League volgens de recensenten die ik hoorde/las in elk geval beter is van BvS, lopen er weer mensen te zeuren dat dit Whedon zijn schuld is. Is toch om moe van te worden. Door dit soort gelazer krijg ik al geen zin meer DC-films in de bios te zien: een studio die niet weet hoe ze het moeten aanpakken en fans die altijd een beschuldigende vinger en excuus hebben.

pmw84

Avatar

IK HEB gisteren al getekend ... wat nu in de bios draait is gewoon schandalig en respectloos richting Snyder ... JL was verschrikkelijk slecht in elkaar gezet, hoewel ik een dikkeeeeee DC fan ben .. hopelijk director cut ziet er beter uit

ThomasOMalley

Avatar

Ik snap de frustratie van de fans wel.
Wanneer ik een liefhebber ben van bepaald bronmateriaal (in dit geval de comics of bijvoorbeeld de animated series) hoop ik natuurlijk op een waardige verfilming.

ISIM

Avatar

Ze hadden Snyder gewoon zijn trilogie moeten laten afmaken. En De reshoots zijn echt slecht. Klote MI6. Snap niet waarom hij gewoon niet zijn Snor eraf mocht scheren. Denk dat dit de allereerste film in historie is waarbij men een snor hebben moeten weghalen met CGI. Normaal is een Gilette genoeg. Studio’s gunnen elkaar ook niets

Jacobatje

Avatar

https://superherotalksite.wordpress.com/2017/11/19/read-zack-snyders-version-and-all-deleted-scenes-of-justice-league/

Hierin wordt vertelt wat er uit is gehaald. Ben zelf geen Snyder fan, maar wellicht werd de film wel beter als dit er inzat.

Mav Damian

Avatar

Ik vind ook heel die gezeur rond Whedon bullshit! Makkelijk om iemand de schuld steken die gewerkt heeft voor de MCU en dan een film van DC af te maken dat gevraagd werd door Snyder zelf. Kom op gaan we zo beginnen?

Steve-O

Avatar

Hij werd in eerste instantie alleen maar gevraagd voor wat dialogen tussen de helden. Ik vind Whedon geen goede schrijver, of regisseur, maar het klinkt zeker niet alsof zijn input goeds heeft gedaan. De reshoots zijn slecht en dat is zeker ook deels Whedon's schuld.

McGraig

Avatar

Net alsof je zeker kunt weten wat de reshoots zijn. Snyder en Whedon hebben wel een heel verschillende stijl maar het blijft toch een beetje gissen. Overigens vond ik de lange versie van Batman v Superman helemaal niet slecht; juist omdat het wat bruter en serieuzer was. Wonder Woman viel me daarentegen niet bepaald mee. Ik snap die superlatieven niet echt. Suicide Squad was een regelrechte ramp en deze heb ik nog niet gezien. Al die compromissen belooft niet veel goeds. De toon van Batman v Superman was prima alleen was zeker in de theaterversie teveel geknipt. Ze hadden deze Justice League juist keihard bruut moeten maken.

Steve-O

Avatar

Het is nogal duidelijk te zien wat de reshoots zijn. Affleck heeft z'n wig namelijk niet op, iemands baard is met CG verwijderd en als het nieuwe dialogen zijn in bestaande scenes dan valt de belachelijk slechte green screen ook erg veel op.

Beau

Avatar

Manneke's, jullie weten toch dat het al een wonder is dat Snyder aan de film mocht beginnen? Na de matig ontvangen MoS en miskleun van een BvS, waren er serieuze gesprekken om Snyder de laan uit te sturen, maar omdat ze JL niet wilden uitstellen, is dat uiteindelijk niet gebeurt, maar dat had wel degelijk moeten gebeuren, net omdat het de gemiddelde bezoeker niet kon overtuigen.

En voor de DC-junkies (#Woordspeling): Neen, ik ben geen DC hater, ik ben geen Snyder hater, ... . Snyder is een geweldige filmmaker, maar zijn visie op deze films sloeg niet aan bij de gewone filmganger.

@Steve-O: het is helemaal niet correct dat Whedon moest zorgen voor een paar zinnetjes hier en daar. Van in het begin was al duidelijk dat er zware reshoots nodig waren om de film op de rails te krijgen, omdat de cut die gescreend werd, gewoon slecht onthaald werd. Uiteindelijk is de ratio van wat je te zien kijgt 80-20 (80% is Snyder, 20% Whedon).

Een extended-cut: hoop er maar niet op. Ze moeten 600-650 miljoen ophalen aan de bioscoopkassa's om break-even te draaien. Ze gaan echt niet nog een paar miljoen uittrekken om nog aanpassing te doen voor een homerelease als ze al amper iets verdiend hebben aan de bioscooprelease.

@Scheerzeep: Het feit van slechte CG heeft niets te maken met de reshoots, maar met het feit dat WB de film niet wilde uitstellen (wat men had moeten doen nadat Snyder ermee stopte, omdat toen al duidelijk was dat er nog heel wat werk op de plank stond).

Mav Damian

Avatar

Voor de duidelijkheid Steve o waarom zou het Whedon zijn fout zijn terwijl WB degene is die plotgaten maakt en scènes laat verwijderen??? Omdat Whedon wat flauwe grappen heeft bijgeschreven heeft de film slecht gemaakt??? Had Snyder de reshoots gedaan zullen we nog steed die digitale verwijderde snor gezien hebben en zullen we nog steeds slechte cgi zien hoor. Het is namelijk WB zijn fout dat ze hier gemoeid mee hebben en geld hebben blijven pompen net zoals bij Green Lantern.

jochemwijma

Avatar

Schort dat hele DC Extended Universe gewoon helemaal op. Het levert alleen maar gezeik op, weinig goede superheldenfilms en ze leggen het in alles af tegen Marvel.

-BalKan82-

Avatar

Ik heb getekend!! Weg met Joss Whedon’s Justice League Re-shoots!!

NieuwsFilm

meest populair