Minispecial: de personages van 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

Minispecial: de personages van 'Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald'

Ontmoet de hoofdpersonen van dit magische vervolg.

Afgelopen week gaf Warner Bros. een eerste blik vrij op David Yates Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald. Vandaag bespreken we in deze minispecial de hoofdpersonen en het verhaal van de film.

Het verhaal


Dit vervolg pakt de draad een paar maanden na de gebeurtenissen in Fantastic Beasts and Where to Find Them op. Het is 1927 en Grindelwald is ontsnapt en zoekt nieuwe volgelingen. Een missie waarin hij relatief eenvoudig in lijkt te slagen. Aan Albus Dumbledore en Newt Scamander de taak om hem te stoppen. Interessant is dat het verhaal hen onder meer naar Parijs zal brengen, waar Brontis Jodorowsky naar het schijnt als Nicolas Flamel - de uitvinder van de Steen der Wijzen - een rol krijgt.

De personages

De foto de Entertainment Weekly mocht vrijgeven, toonde de hoofdpersonen en aan wie ze gekoppeld zijn. Hieronder bespreken we die personages.

Jude Law als de jonge Albus Dumbledore
Allereerst zien we Dumbledore. Hij ziet er duidelijk uit als een man in zijn beste jaren en heeft in zijn handen zijn oorspronkelijke toverstok. Veel is er niet bekend over zijn rol in de film, maar vermoedelijk wordt die vrij groot. Dumbledore roept namelijk de hulp van Newt Scamander in om zijn voormalige vriend Gellert Grindelwald op te sporen en hem uit te schakelen voordat de toverwereld onthuld wordt aan buitenstaanders.


Bekijk de afbeelding

Johnny Depp als Gellert Grindelwald
Hij beloofde al terug te zullen keren en heeft zich aan zijn woord gehouden. Gellert Grindelwald is bij dit vervolg de grote schurk. Hij is aan het begin van de film ontsnapt en verzamelt een nieuw leger van volgelingen. Met hen wil hij de gewone mens en niet-magische wezens onderdrukken. In zijn hand zien we de Elder Wand, die hij tot zijn duel met Dumbledore in 1945 in bezit heeft.


Bekijk de afbeelding

Zoe Kravitz als Leta Lestrange en Callum Turner als Theseus Scamander
Deze twee nieuwkomers kunnen voor flinke problemen zorgen. Leta Lestrange is een goede vriendin van Newt, naar het schijnt zelfs zijn voormalige liefje. Maar dat verhaal is afgesloten, want ze is verloofd met de broer van Newt, Theseus. Hij is een oorlogsheld en het hoofd van het Auror Office in Engeland. Genoeg ruimte dus voor dramatisch conflict.


Bekijk de afbeelding

Ezra Miller als Credence Barebone en Claudia Kim als Maledictus
In de vorige film leek Credence om het leven te komen, maar dat blijkt dus niet zo te zijn. We zien hem hieronder terugkeren met een iets betere haardracht en stijlvoller kostuum. Naast hem zien we Maledictus, die samen met hem lijkt te zijn. Zij draagt een vloek, die haar in de toekomst in een beest zal doen veranderen.


Bekijk de afbeelding

Dan Fogler als Jacob Kowalski en Alison Sudol als Queenie Goldstein
De charmante 'gewone' en niet-magische mens uit het origineel keert terug. En samen met Queenie, met wie hij bijna een relatie leek te krijgen. Op welke manier het duo terugkeert is niet zeker, al kon het niet anders of het komische hoogtepunt uit de eerste film zou ook in het vervolg te zien zijn.


Bekijk de afbeelding

Katherine Waterston als Porpetina Goldstein en Eddie Redmayne als Newt Scamander
En dan is er nog een laatste duo, die er zo'n beetje hetzelfde uit zien als in de eerste film. Newt is nu wereldberoemd door zijn boek over magische beesten en waar je die kan vinden. Maar hij raakt verzeild in een veel groter avontuur en heeft daarbij de hulp van Tina nodig, die nu weer Auror is voor MACUSA.


Bekijk de afbeelding

Derde, vierde en vijfde film

Toen de eerste film werd aangekondigd, liet Warner Bros. nog weten aan een trilogie te werken. Maar nu is duidelijk dat schrijfster J.K. Rowling al werkt aan het script van een derde film en dat haar idee vijf films nodig heeft om verteld te worden. Uiteindelijk culmineert het geheel vermoedelijk in het epische duel tussen Dumbledore en Grindelwald. Deel 3 staat gepland voor release in november 2020, deel 4 voor november 2022 en deel 5 voor november 2024. Er is dus nog genoeg te genieten de komende jaren, maar eerst is het wachten op 15 november 2018, als The Crimes of Grindelwald in première gaat.

NieuwsFilm

meest populair