Marvel heeft 20 films gepland na 'Avengers 4'

En allemaal moeten ze ontzettend uniek worden.

Aankondigingen over de toekomst van Marvel laten op zich wachten tot Avengers 4. Maar de plannen zijn al gemaakt. Studiohoofd Kevin Feige laat weten dat er al twintig films gepland zijn voor na Avengers 4. Dat terwijl er nog vijf films te gaan zijn tot de eerste drie fases afgerond zijn.

In een interview met Vanity Fair laat Feige weten dat de studio al een goed uitgewerkt plan heeft voor de komende jaren. Er zijn volgens hem zo'n twintig films in ontwikkeling voor de komende jaren. En die moeten allemaal heel anders worden dan wat we tot nu toe van de studio gezien hebben.

"Met 22 films reeds achter de rug, hebben we er nog eens twintig gepland die heel anders worden dan wat we tot nu toe gemaakt hebben," begon Feige. "Bewust ook." Vooral dat laatste is interessant om te horen. Want ondanks dat MCU-films het steevast goed doen aan de box office, vinden criticasters ze veel op elkaar lijken. Aan dat laatste wil de studio duidelijk iets gaan doen.

In zekere zin dient Avengers 4 dan ook als finale van het MCU dat we tot nu toe kennen. De film brengt volgens Feige "wat je nooit eerder gezien hebt in superheldenfilms: een finale. Er zijn straks twee onderscheidende periodes. Alles voor Avengers 4 en alles erna. Ik weet zeker dat mensen nog verrast zullen worden."

Wat de toekomst het MCU brengt na Avengers 4 is een vraagteken, maar geen gigantisch vraagteken. Zo weten we dat James Gunn werkt aan Guardians of the Galaxy Vol. 3, dat het startschot van een kosmisch universum moet vormen. Daarnaast krijgt Tom Hollands Spider-Man een vervolgfilm in phase 4.

Voordat het zover zal zijn, heeft Marvel nog wel wat films uit te brengen. De eerstvolgende in de rij is Black Panther, dat op 14 februari 2018 in première gaat. Daarna is het op 25 april 2018 de beurt aan Avengers: Infinity War. 2018 wordt afgerond met Ant-Man and the Wasp, dat op 18 juli in première gaat. Daarna duurt het tot 7 maart 2019 eer we Captain Marvel kunnen zien en op 2 mei 2019 gaat Avengers 4 dan eindelijk in première.



NieuwsFilm

meest populair