Algemeen

'Lady Bird' is best gerecenseerde film ooit op Rotten Tomatoes

Eindelijk eens positief nieuws rond RT.

door Bram de Groot om 06:37 in Algemeen
De afgelopen periode kwam Rotten Tomatoes nou niet bepaald positief in het nieuws. De website zou een negatieve invloed hebben op films die een laag percentage krijgen via de ondertussen wereldberoemde Tomatometer. Maar er is ook een positieve kant aan die meter: films die goed worden ontvangen door critici kunnen ook simpelweg de volle 100% scoren! En dit is de film Lady Bird gelukt, op een unieke manier.

Heel uitzonderlijk is een 100% score uiteraard niet. Maar Greta Gerwigs Lady Bird heeft nu wel een record. De film staat namelijk - op het moment van schrijven - na 170 recensies (met een 8.9 als gemiddelde waardering) nog steeds op die 100%. Dit lukte geen andere film. Pixars Toy Story 3 (2010) stond tot 163 reviews ook op 100%, maar moest vervolgens enkele negatieve recensies incasseren en staat nu - na 291 reviews - op een verder uitstekende 99%.


Het drama Lady Bird, met rollen voor acteurs als Saoirse Ronan, Laurie Metcalf en Tracy Letts, speelt zich af in Californië in de jaren 70. Het verhaal gaat over Christine McPherson, een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.

A24's Lady Bird draait pas vanaf 5 april 2018 in de Nederlandse bioscoopzalen. Ongetwijfeld veelal in de filmhuizen. Kijk jij er al naar uit?

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

McGraig

Avatar

Op basis van alleen Rotten Tomatoes ga ik niet klakkeloos naar een film. Ik ga me er eerst eens in verdiepen. Tot twee minuten terug nog nooit van gehoord namelijk

Banned

Avatar

Nou Lady Bird staat al een tijdje op m’n lijstje. Heel benieuwd naar maar met Ronan kan het niet meteen fout lopen. Ik zie haar gerust meedingen naar de oscar dit jaar.

rainking

Avatar

Ik zag dat Chris Stuckman er pas een review van had gedaan. Ik heb de review zelf niet bekeken voor het geval ik 'm nog in de bios wil gaan zien. En meestal vind ik Saoirse Ronan wel goed, dus ik sluit 't zeker niet uit.

Master Of Films

Avatar

McGraig "Tot twee minuten terug nog nooit van gehoord namelijk"
Wat nogal vreemd is. Deze film kwam al vaker onder de aandacht, o.a. tijdens de boxoffice praatjes.

benjamin

Avatar

Had sowieso al interesse in deze film en dit soort nieuws doet natuurlijk daar weinig van af.

NieuwsFilm

meest populair