'Lady Bird' is best gerecenseerde film ooit op Rotten Tomatoes

Eindelijk eens positief nieuws rond RT.

Bram de Groot 28 november 2017 06:37 in Algemeen
De afgelopen periode kwam Rotten Tomatoes nou niet bepaald positief in het nieuws. De website zou een negatieve invloed hebben op films die een laag percentage krijgen via de ondertussen wereldberoemde Tomatometer. Maar er is ook een positieve kant aan die meter: films die goed worden ontvangen door critici kunnen ook simpelweg de volle 100% scoren! En dit is de film Lady Bird gelukt, op een unieke manier.

Heel uitzonderlijk is een 100% score uiteraard niet. Maar Greta Gerwigs Lady Bird heeft nu wel een record. De film staat namelijk - op het moment van schrijven - na 170 recensies (met een 8.9 als gemiddelde waardering) nog steeds op die 100%. Dit lukte geen andere film. Pixars Toy Story 3 (2010) stond tot 163 reviews ook op 100%, maar moest vervolgens enkele negatieve recensies incasseren en staat nu - na 291 reviews - op een verder uitstekende 99%.


Het drama Lady Bird, met rollen voor acteurs als Saoirse Ronan, Laurie Metcalf en Tracy Letts, speelt zich af in Californië in de jaren 70. Het verhaal gaat over Christine McPherson, een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.

A24's Lady Bird draait pas vanaf 5 april 2018 in de Nederlandse bioscoopzalen. Ongetwijfeld veelal in de filmhuizen. Kijk jij er al naar uit?

NieuwsFilm