'Pirates of the Caribbean'-ster Geoffrey Rush ontkent wangedrag

'Pirates of the Caribbean'-ster Geoffrey Rush ontkent wangedrag

Nieuwe beschuldigingen aan het adres van 'Captain Hector Barbossa'.

De Australische acteur Geoffrey Rush (Pirates of the Caribbean: Salazar's Revenge, Final Portrait) ontkent de recente beschuldigingen van 'ongepast gedrag' aan zijn adres. Het theatergezelschap Sydney Theatre Company beweerde dat in een artikel in The Telegraph, na het ontvangen van een klacht over Rush in de periode dat hij in het toneelstuk King Lear te zien was bij het theater.

Een woordvoerder van de Sydney Theatre Company vertelt in een krantenartikel dat Rush 'ongepast gedrag' zou hebben vertoond in het jaar 2015, toen hij bij het gezelschap meespeelde in een voorstelling. Of de aantijging gaat over het de laatste tijd veel gesproken onderwerp 'seksuele intimidatie', wordt niet helemaal duidelijk uit het stuk, maar het wordt wel gesuggereerd.

Rush laat via zijn advocaat in een statement weten dat hij het jammer vindt dat hij zo door het slijk wordt gehaald door het theatergezelschap waar hij in het verleden actief bij was. Rush ontkent dan ook dat hij zich ongepast zou hebben gedragen tegenover zijn collega's destijds.

De advocaat van Rush merkt verder op dat hij baalt dat er zulke vage beschuldigingen worden gepubliceerd. Rush zou de directeur van de Sydney Theatre Company ook direct nadat het gerucht naar buiten kwam hebben opgebeld om te vragen waar de beschuldigingen precies op gebaseerd zijn, maar de directeur gooide de hoorn erop.

Het is een zeer gespannen tijd in de creatieve sector, maar concrete beschuldigingen aan het adres van Rush zijn er nog niet. De Sydney Theatre Company onthult zich na hun uithaal richting de Oscar-winnende filmacteur volledig in mist.



NieuwsFilm

meest populair