'Hellboy' verschijnt officieel begin 2019

'Hellboy' verschijnt officieel begin 2019

Hoeveel superheldenfilms kunnen er in een jaar?

Dit jaar verschenen er zes live action-superheldenfilms. Al best veel, maar het worden er nog veel meer! Voor 2018 staan er acht in de boeken en in 2019 moeten er naar verwachting meer dan tien superheldenfilms gaan verschijnen. De herstart van de Hellboy-franchise is daar nu officieel aan toegevoegd.

Lionsgate heeft de film van regisseur Neil Marshall nu officieel de verschijningsdatum 11 januari 2019 gegeven. Deze datum werd even geleden al bekend, maar de studio gaf toen aan dat deze datum niet klopte.

In Hellboy of Hellboy: Rise of the Blood Queen speelt David Harbour de titelheld en zijn er aanvullende rollen voor Ian McShane als Trevor Bruttenholm, Milla Jovovich als Nimue / Blood Queen, Daniel Dae Kim als Major Ben Daimio, Penelope Mitchell als Ganeida en Sasha Lane als Alice Monaghan.

De verfilming van de strips van Mike Mignola volgt op de twee eerdere films Hellboy (2004) en Hellboy: The Golden Army (2008) van regisseur Guillermo del Toro. Ondanks dat hij nog een afsluitend derde deel op zijn overvolle agenda had staan, is na veel onduidelijkheid besloten om het maar helemaal opnieuw te doen. Over ruim een jaar in de bioscoop.



NieuwsFilm

meest populair