'Logan'-regisseur James Mangold verfilmt kinderboek 'Crenshaw'

A

Na het kritische en financiële succes Logan heeft regisseur James Mangold de projecten van 20th Century Fox voor het oprapen. Zo ziet de beste man een spin-off wel zitten rond de jonge mutant Laura/X-23 en acht hij boekverfilming The Force ook geen onaardige keuze. Hoewel Mangold nog niets heeft gepland zal hij zich nu ook ontfermen over een andere adaptatie. We hebben het over Crenshaw, een kinderboek uit 2015 geschreven door Katherine Applegate.

Het titelkarakter is de denkbeeldige vriend van een jongetje genaamd Jackson. Crenshaw is een grote, openhartige kat die van paarse snoepjes houdt. Maar Jackson heeft op het moment meer nodig. Het gaat namelijk niet goed met zijn familie - ze zijn erg arm. Jackson's zusje Robin krijgt amper te eten, zijn moeder was een muzieklerares die ontslagen is vanwege bezuinigingen en zijn vader heeft multiple sclerose, waardoor ook hij niet meer kan werken. Ondanks dat Crenshaw in zijn leven is opgedoken, ziet het ernaar uit dat Jackson binnenkort weer dakloos wordt. Is een denkbeeldige vriend genoeg om zijn familie te redden?

Het schrijfwerk wordt omschreven als een onvergetelijk en magisch verhaal dat om familie, vriendschap en wilskracht draait. Hetzelfde geldt voor een ander boek van Applegate dat ook een verfilming krijgt: The One and Only Ivan. Angelina Jolie is bij dat project betrokken. Crenshaw wordt in ieder geval door Kickstart Productions (Wanted) gemaakt. De adaptatie is geschreven door Frederick Seton. Welke van de bovenstaande projecten Mangold voorrang geeft is tot dusver niet bekend.

Bekijk de afbeelding



NieuwsFilm

meest populair