'Star Wars: The Last Jedi' niet voorbij 'The Force Awakens'

'Star Wars: The Last Jedi' niet voorbij 'The Force Awakens'

Hoe er gedacht wordt over de aftrap van "The Godfather"?

Naar verwachting verschijnen de eerste officiële recensies over Star Wars: The Last Jedi op 12 december online. In dagen daarna gaat we zien hoe de film het financieel presteert. Met de POLL van verleden week keken we naar hoe jullie denken over de financiële prestaties van de film.

Bijna een derde van de stemmende FilmTotaal-bezoekers denkt dat The Last Jedi een financieel betere Noord-Amerikaanse aftrap heeft dan recordhouder Star Wars: The Force Awakens uit 2015. Dit zou betekenen dat Episode VIII meer dan $248 miljoen zal gaan opbrengen. Van de overige stemmers denkt slechts 10 procent dat de film minder dan $200 miljoen gaat ophalen. Zo'n 36 procent denkt dat de score tussen de $200 miljoen en $225 miljoen zal vallen.

Volgens 71 procent van de stemmers gaat de film van Rian Johnson uiteindelijk niet voorbij aan de $2,1 miljard - de wereldwijde eindscore van The Force Awakens. Bijna de helft van alle stemmers denkt dat VIII gaat uitkomen tussen de $1,5 en $2,1 miljard.

Vooralsnog is het uitkijken naar het eindresultaat. Luke Skywalker-vertolker Mark Hamill over de ruim 2,5 uur durende achtste sagafilm: "Het goede nieuws is dat ik hem heb gezien. En de film is als The Godfather. De film lijkt helemaal niet zo lang te duren."

Vanaf 13 december is The Last Jedi in de Nederlandse bioscopen te zien. Hieronder een fan-made poster van Skywalker, welke aansluit op de eerdere personageposters voor VII.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair