Fans eisen Joss Whedons complete 'Justice League' via nieuwe petitie

Fans eisen Joss Whedons complete 'Justice League' via nieuwe petitie

Alleen Whedon zou een goede cut van de film kunnen maken.

Onlangs verschenen er vele headlines over een petitie die teleurgestelde fans van DC's Justice League waren gestart waarin zij filmstudio Warner Bros. oproepen om een complete versie van regisseur Zack Snyder uit te brengen. Snyder was de oorspronkelijke regisseur van Justice League en heeft de superheldenprent ook grotendeels gemaakt, maar moest de blockbusterproductie noodgedwongen verlaten na een tragische familiegebeurtenis. The Avengers-regisseur Joss Whedon nam toen het stokje van hem over.

Zoals velen misschien al vreesden, werd ook Justice League niet bepaald goed ontvangen door de filmcritici. Op Rottentomatoes.com scoort de film namelijk slechts 41%. Ook de Box Office-opbrengst komt maar traag opgang. Hoewel Justice League door de meeste mensen wel wordt gezien als een kleine verbetering ten opzichte van het eerder waarloos ontvangen Batman v Superman: Dawn of Justice, ook van regisseur Zack Snyder.

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat Justice League wederom niet het succes is waar de fans, DC en Warner Bros. op hadden gehoopt? Sommige boze fans geven de schuld aan de inmenging van regisseur Joss Whedon en eisen via een petitie dat filmstudio Warner Bros. een versie uitbrengt die volledig gemaakt is door de oorspronkelijke regisseur, Zack Snyder. Zo'n 150.000 keer is die petitie inmiddels ondertekend.

Echter, een andere groep fans hoopt juist dat Zack Snyder helemaal niet terugkeert naar de montagestudio om zijn oorspronkelijke visie alsnog in elkaar te draaien. Zij hebben nu een petitie online gezet waarin zij Warner Bros. oproepen om juist Joss Whedon een complete versie te laten maken naar zijn visie. Om dat te realiseren zou Warner Bros. eigenlijk honderden miljoenen moeten spenderen en eigenlijk Justice League helemaal opnieuw moeten laten opnemen, aangezien zo'n 85% van de bioscoopversie gewoon door Zack Snyder geschoten is.

Heel realistisch lijkt de oproep dan ook niet, maar het is wel kenmerkend voor de verdeeldheid die Justice League onder fans heeft gezaaid. Op het moment van schrijven is de petitie, te vinden op Change.org, overigens nog maar zo'n 52 keer ondertekend. De kans dat Warner Bros. gehoor gaat geven aan deze oproep lijkt dan nog voor nu ook behoorlijk klein.



NieuwsFilm

meest populair