Algemeen

Fans eisen Joss Whedons complete 'Justice League' via nieuwe petitie

Alleen Whedon zou een goede cut van de film kunnen maken.

door Jeffrey Kouters om 14:44 in Algemeen
Onlangs verschenen er vele headlines over een petitie die teleurgestelde fans van DC's Justice League waren gestart waarin zij filmstudio Warner Bros. oproepen om een complete versie van regisseur Zack Snyder uit te brengen. Snyder was de oorspronkelijke regisseur van Justice League en heeft de superheldenprent ook grotendeels gemaakt, maar moest de blockbusterproductie noodgedwongen verlaten na een tragische familiegebeurtenis. The Avengers-regisseur Joss Whedon nam toen het stokje van hem over.

Zoals velen misschien al vreesden, werd ook Justice League niet bepaald goed ontvangen door de filmcritici. Op Rottentomatoes.com scoort de film namelijk slechts 41%. Ook de Box Office-opbrengst komt maar traag opgang. Hoewel Justice League door de meeste mensen wel wordt gezien als een kleine verbetering ten opzichte van het eerder waarloos ontvangen Batman v Superman: Dawn of Justice, ook van regisseur Zack Snyder.

Maar hoe komt het nou eigenlijk dat Justice League wederom niet het succes is waar de fans, DC en Warner Bros. op hadden gehoopt? Sommige boze fans geven de schuld aan de inmenging van regisseur Joss Whedon en eisen via een petitie dat filmstudio Warner Bros. een versie uitbrengt die volledig gemaakt is door de oorspronkelijke regisseur, Zack Snyder. Zo'n 150.000 keer is die petitie inmiddels ondertekend.

Echter, een andere groep fans hoopt juist dat Zack Snyder helemaal niet terugkeert naar de montagestudio om zijn oorspronkelijke visie alsnog in elkaar te draaien. Zij hebben nu een petitie online gezet waarin zij Warner Bros. oproepen om juist Joss Whedon een complete versie te laten maken naar zijn visie. Om dat te realiseren zou Warner Bros. eigenlijk honderden miljoenen moeten spenderen en eigenlijk Justice League helemaal opnieuw moeten laten opnemen, aangezien zo'n 85% van de bioscoopversie gewoon door Zack Snyder geschoten is.

Heel realistisch lijkt de oproep dan ook niet, maar het is wel kenmerkend voor de verdeeldheid die Justice League onder fans heeft gezaaid. Op het moment van schrijven is de petitie, te vinden op Change.org, overigens nog maar zo'n 52 keer ondertekend. De kans dat Warner Bros. gehoor gaat geven aan deze oproep lijkt dan nog voor nu ook behoorlijk klein.

20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

benjamin

Avatar

Die fanpetities beginnen steeds lachwekkender te worden...

Nosisters

Avatar

Zal niets veranderen aan de slechte CGI in de film.

Robbepost

Avatar

Ik wil eigenlijk een petitie starten dat er een versie met de visie van Dick Maas wordt gemaakt!

Xenolicker

Avatar

Ik kijk erg uit naar Justice League, goeie trailer van gezien. Yeaaah!

Mav Damian

Avatar

Wanneer gaat men eens beseffen dat zo van die petities niet gaat werken. Snyder heeft ook trouwens het meeste gefilmd, alsof Whedon heel de film of meer dan de helft opnieuw heeft gefilmd.

Artificialis

Avatar

Het is leuk geweest, afkappen die handel. Er zijn genoeg superheldenfilms zonder dat DC de boel met hun matige films komen verpesten.

Daanminator

Avatar

Nah, geef mij maar de duistere uitvoering in plaats van de komische Whedon versie.

Steve-O

Avatar

hahahahaha

Beau

Avatar

Geen van de petities gaat iets uithalen. WB gaat geen miljoenen meer steken in een project dat niet eens break-even draait.

De DCEU heeft gewoon niet gedaan wat het zou moeten doen. En dit moet je zelf als fan van deze films kunnen toegeven, aangezien dat gedeelte niet gaat over mening (zijn de films goed of niet), maar over cijfers.

1 film van de 5 is positief ontvangen bij critici en publiek. De rest werd gematigd tot slecht bevonden. Het floppen van JL is eerder 'de kroniek van een aangekondigde dood' dan een verrassing.

Rebooten die handel.

Master Of Films

Avatar

Fans eisen dit, fans eisen zus. Zijn deze mensen nou hersendood!

Robbepost "Ik wil eigenlijk een petitie starten dat er een versie met de visie van Dick Maas wordt gemaakt!"
Ik zal graag willen tekenen, want ik een groot fan van Maas. Tevens zal ik extra e-mail adressen opgeven, zoals de gewilde John Campea. En nee ik ben niet hersendood, maar een fan. Smiley face

GreenHornet

Avatar

als je een DC fan bent en je vind de film geweldig.
Waarom een petitie, een teken dat er toch mensen de film waardeloos vinden.

-BalKan82-

Avatar

Whedon heeft heel Justice League verpest, onbegrijpelijk dat hij nu bezig is met Batgirl.

Civilian Supreme

Avatar

Heb de film zojuist gezien. Laat ik voorop stellen dat ik MOS een geweldige film vind en BVS eigenlijk ook maar net een tandje minder. Ik snap daarom ook niet dat er in veel recenties geschreven wordt dat JL een verbetering is op BVS want dat is grote onzin, JL is echt heel erg slecht en voelt meer aan als een hele slechte reboot van tv kwaliteit.
Ik weet dat Snyder het meeste gefilmd zou moeten hebben maar ik herken zijn stijl hier helemaal niet in. Welke regisseur dan ook, het verhaal is slecht, cgi ook (en veel te veel) , Superman doet nauwelijks mee en het wijkt teveel af van de vorige films, als je een bepaalde visie volgt moet je die vasthouden. De humor was ook om te janken. Als ik cijfers zou geven: MOS 9 / BVS 8 / SS 4 / WW 7 / JL 3

McGraig

Avatar

Die petities moet je eerder zien als een statement; meer niet. Het is natuurlijk ook bijna niet te doen om twee regisseurs met verschillende stijlen op de manier een film te laten maken. Het is gewoon dikke pech. Ik vond Batman v Soeps niet eens slecht in de lange versie. Er zaten wat rare keuzes in en de CGI was wat teveel van het goede maar verder een prima film. Deze nog niet gezien maar ik kan me goed voorstellen dat het niet best is. De humor in de trailer was iig verschrikkelijk

Robbepost

Avatar

Oei Civillian Supreme. Ik geef vrijwel dezelfde ratings als jou en moet JL nog zien........

jimb

Avatar

Christopher Nolan versie!

ISIM

Avatar

Gewoon een domme zet van WB. Je ziet gewoon dat ze veel te veel willen mee beslissen. Ze verpesten gewoon de hele DC Universe zo. Had Zack gewoon zijn film laten maken zoals hij het voor ogen had. Blijft het zo zonde vinden, welke gek bedenkt het om de film te beginnen met Superman waarvan iedereen kan zien dat zijn CGI is weggewerkt.

Blijft het zo zonde vinden.

Civilian Supreme

Avatar

Robbepost

Ik ging echt met lage verwachtingen naar deze film en nog viel hij tegen.
Wil het niet voor je verpesten maar het is echt zonde want het kan zoveel mooier/beter.
Ik zou zover willen gaan om je af te raden te gaan. Zelfs als dom vermaak is het niet goed genoeg, en daar had ik nog een beetje op gehoopt. Heb mezelf ook voorgenomen niet meer naar superheldenfilms te gaan waar de bad guy volledig cgi is. Zod, Faora en Loki als voorbeeld waren geweldige tegenstanders.

Robbepost

Avatar

Ik ga het vrijdag zien. Mijn verwachtingen zijn extreem laag. Dank je ;)

Dat zijn inderdaad betere villains ja. Met name in man of steel waren Zod en co erg cool ja!
Alles beter dan Doomsday...... o nee Steppenwolf schijnt nog slechter te zijn :(
Hoewel ook Malekith en die Iron man 2 en 3 niet CGI villains om te janken waren.

Civilian Supreme

Avatar

Ik ben benieuwd naar jou oordeel, veel plezier alsnog!

NieuwsFilm

meest populair