Nieuwe 'Star Wars' trilogie gaat niet over 'Knights of the Old Republic'

Nieuwe 'Star Wars' trilogie gaat niet over 'Knights of the Old Republic'

Een teleurstelling voor de fans van de games.

Fans van Star Wars zien graag dat er een film komt over Knights of the Old Republic. Voorlopig lijkt deze er niet te gaan komen. De aankomende twee Anthology-films gaan over Han Solo en hoogstwaarschijnlijk Obi-Wan. Nu blijkt dat de recent aangekondigde compleet nieuwe Star Wars-trilogie ook niet zal gaan over de Old Republic.

In gesprek met Mashable maakte Star Wars: The Last Jedi-regisseur Rian Johnson duidelijk dat de fans niet moeten verwachten dat de nieuwe trilogie deze invalshoek kiest:

"Oh, ik weet dat ze van Knights of the Old Republic houden. Ik speelde dat spel toen deze net uitkwam en vond het geweldig. Ja, het is een fantastisch spel. En ik snap het ook, om op basis van je instinct naar iets te gaan dat je kent en leuk vindt. Iets dat je eerder hebt gezien. Voor mij is het erg gaaf om te zien met welke nieuwe ideeën we kunnen komen, welke nieuwe verhalen we kunnen vertellen."

Knights of the Old Republic speelt zich 4000 jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars: Episode IV: A New Hope af en kwam tot leven in de Star Wars game uit 2003. De game wordt nog steeds gezien als één van de beste games ooit gemaakt.

Uiteraard hoeft de fan de wens van een Knights of the Old Republic-film niet te laten varen. Mochten de Anthology-films een succes blijven, dan zal Walt Disney / Lucasfilm het ongetwijfeld niet nalaten om ook dit geliefde verhaal om te zetten naar een blockbuster.



NieuwsFilm

meest populair