Algemeen

Nieuwe 'Star Wars' trilogie gaat niet over 'Knights of the Old Republic'

Een teleurstelling voor de fans van de games.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Bram de Groot om 07:23 in Algemeen
Fans van Star Wars zien graag dat er een film komt over Knights of the Old Republic. Voorlopig lijkt deze er niet te gaan komen. De aankomende twee Anthology-films gaan over Han Solo en hoogstwaarschijnlijk Obi-Wan. Nu blijkt dat de recent aangekondigde compleet nieuwe Star Wars-trilogie ook niet zal gaan over de Old Republic.

In gesprek met Mashable maakte Star Wars: The Last Jedi-regisseur Rian Johnson duidelijk dat de fans niet moeten verwachten dat de nieuwe trilogie deze invalshoek kiest:

"Oh, ik weet dat ze van Knights of the Old Republic houden. Ik speelde dat spel toen deze net uitkwam en vond het geweldig. Ja, het is een fantastisch spel. En ik snap het ook, om op basis van je instinct naar iets te gaan dat je kent en leuk vindt. Iets dat je eerder hebt gezien. Voor mij is het erg gaaf om te zien met welke nieuwe ideeën we kunnen komen, welke nieuwe verhalen we kunnen vertellen."

Knights of the Old Republic speelt zich 4000 jaar voor de gebeurtenissen in Star Wars: Episode IV: A New Hope af en kwam tot leven in de Star Wars game uit 2003. De game wordt nog steeds gezien als één van de beste games ooit gemaakt.

Uiteraard hoeft de fan de wens van een Knights of the Old Republic-film niet te laten varen. Mochten de Anthology-films een succes blijven, dan zal Walt Disney / Lucasfilm het ongetwijfeld niet nalaten om ook dit geliefde verhaal om te zetten naar een blockbuster.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Beau

Avatar

Als men het persbericht goed had gelezen, waren ze nooit begonnen over een mogelijke Old Republic trilogie.

Chris23

Avatar

Gelukkig.
Van mij hoeft t ook helemaal niet meer over jedi te gaan.
Kheb liever een Mad Max Fury Road in space.
Hoeft niet het zelfde verhaal als Fury Road te zijn , maar wel weer zo cool ( jaja , vroegah was Starwars cool) .
En weer nieuwe, op het eerste gezicht vreemde dingen, introduceren zonder uitleggerigheid, zodat je fantasie weer `s geprikkeld word, (i.p.v. (oude) dingen kapotuitleggen en het starwars universum juist steeds bekender en aardser proberen aan te laten voelen, wat ze de laatste tijd doen)

Upriser

Avatar

Persoonlijk vind ik juist de Jedi een van de gaafste elementen uit SW. Ieder zijn meugd ;-)

Akke Moeka Hara

Avatar

Gelukkig, die hele KOTOR look doet me denken aan dat gare spel Destiny.

DanielPrime9

Avatar

Dat ze niet de game gaan verfilmen hoeft niet te zeggen dat ze geen film kunnen maken van die tijd. Vergeet niet dat Ben toen zei in A New Hope dat de Jedi voor 1000 jaar The Old Republic hadden beschermd. Dus er was wel degelijk iets, Bane is ook canon. Dus ze kunnen wel zeker een filmreeks maken over The Old Republic, alleen niet de letterlijke film. Wss zonder Revan & Malak maar wel een Sith/Jedi War bijv

Sunspot

Avatar

Had daar paar jaar geleden nog een game van gehaald, nooit echt gespeeld uiteindelijk.

Maar zaten echt vette personages in.

Master Of Films

Avatar

Dus waarschijnlijk ook geen film van de Bothans. Lijkt teveel op Rogue One vermoed ik. Uiteraard ook geen Kyle Katarn, want dat is Legend spul. Wordt niet veel meegedaan.

Artificialis

Avatar

Rian Johnson heeft Knights of the Old Republic daadwerkelijk gespeeld? Dat is verrassend, ik vroeg mij af of hij überhaupt wist wat het was.

Frietgezicht

Avatar

@ Artific, hij zal toch wel verstand hebben van Star Wars en het universum? Geen idee eigenlijk. Wat is jouw mening over Johnson die de vrije hand krijgt voor de volgende trilogy? Goed nieuws?

Steve-O

Avatar

Jammer, al maakt dit me wel nog meer benieuwd naar wat Rian precies aan het plannen is voor zijn trilogie.

traveler

Avatar

De geest is al lang bij Star Wars uit de fles. Ik ben het overigens met Upriser eens dat de jedi het gaafste element uit Star wars is. Rogue One prima film op zich, maar je mist toch het Jedi gebeuren. Dat zal met de Han Solo film niet anders zijn.

nieuwslaatste nieuws