Nieuwe rechtszaak: "Bryan Singer randde minderjarige jongen aan op jacht"

Nieuwe rechtszaak: "Bryan Singer randde minderjarige jongen aan op jacht"

Is dat de ware reden voor zijn vertrek bij 'Bohemian Rhapsody'?

Eerder deze week werd regisseur Bryan Singer (X-Men: Apocalypse, Jack the Giant Slayer) wegens 'onprofessioneel gedrag' ontslagen bij Bohemian Rhapsody (2018), een film over popgroep Queen die hij aan het maken was. In daaropvolgend statement liet Singer weten zelf bij de productie weg te zijn gegaan, omdat een van zijn ouders ontzettend ziek is. Nu komt een nieuw detail aan het licht: er loopt op dit moment een rechtszaak tegen Singer waarin hij wordt beschuldigd van de verkrachting van een minderjarige jongen in 2003.

Dit opmerkelijke incident zou destijds hebben plaatsgevonden tijdens een feestje op een luxe jacht. Singer nodigde de desbetreffende jongen uit in zijn hut, waar hij hem seksueel zou hebben misbruikt, zo valt te lezen in de aanklacht. Het feest werd georganiseerd door de steenrijke zakenman Leslie Waters, die volgens het politierapport 'regelmatig feestjes hield voor jonge homoseksuele mannen uit de buurt van Seattle'. Singer zou zich graag in het bijzijn van jonge homo's begeven. Overigens is Singer zelf openlijk biseksueel.

Een schadevrije carrière
Later op de avond benaderde Singer de tiener nog en vertelde hem dat 'hij een producent in Hollywood was en hem zou kunnen helpen aan een acteercarrière, zolang hij maar zijn mond zou houden over de gebeurtenis', zo valt tevens te lezen in de papieren. 
 
Singer zou op de jongen hebben ingepraat dat toch 'niemand hem zou geloven als hij met zijn verhaal naar buiten zou stappen'. Ook zou Singer de jongeman hebben bedreigd. "Anders kan ik gewoon ook wel wat mensen inhuren die gespecialiseerd zijn in het vernietigen van iemands reputatie", zou Singer volgens de documenten moeten hebben gezegd toentertijd.

Het verleden herhaalt zich, maar de toekomst?
Dit is niet de eerste keer dat Singer publiekelijk wordt beschuldigd van dergelijke dingen. In het verleden zijn er namelijk al vaker verhalen naar buiten gekomen over het gedrag van Singer richting minderjarige jongens, maar dergelijke beschuldigingen heeft hij altijd keihard ontkend.

Kijkend naar de gevolgen die de nog zeer recente onthullingen van seksuele intimidatie over andere machthebbers in Hollywood teweeg hebben gebracht, zou het nu ook zomaar eens kunnen zijn dat deze rechtszaak schade gaat veroorzaken aan de carrière van Singer, mocht de rechtbank de aantijgingen aan het adres van de filmmaker bewezen achten.

NieuwsFilm

meest populair