Blu-ray

Blu-ray review 'Spider-Man: Homecoming' - Met de sterke slechterik Vulture

Tom Hollands eerste MCU-film.

door Bram de Groot om 16:32 in Blu-ray
Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man), Michael Keaton (Adrian Toomes/Vulture), Jacob Batalon (Ned), Laura Harrier (Liz), Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man) e.a. | Speelduur: 133 minuten | Bioscooprelease: 06.07.2017 | Recensie: 4 sterren

De slechteriken in de films rond de Avengers weten doorgaans niet heel veel indruk achter te laten bij het publiek. In Spider-Man: Homecoming bekleedt niemand minder dan Michael Keaton de rol van de plaatselijke misdadiger Vulture, en dit ging hem goed af. Wel moest hij het afleggen tegen Tom Hollands Spider-Man, de jongste en volgens velen meest overtuigende Spider-Man invulling tot op heden. De onervaren Spidey kreeg wel een beetje hulp van Iron Man.

In het $150 miljoen kostende Spider-Man: Homecoming (FT Stercijfer = 7,3) keert Peter Parker onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May. Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

Sony Pictures perste Spider-Man: Homecoming - goed voor zo'n $880 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de bonusmaterialen.


Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Duits | EAN: 8712609642186 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures

De Blu-ray schijf van Spider-Man: Homecoming zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de schijf verschijnt als eerste Tom Holland in beeld die het bonusmateriaal aanprijst. Vervolgens starten de trailers van The Dark Tower en November Criminals. Daarna verschijnt het hoofdmenu voor onder meer de special features.

Beeld

Sony Pictures heeft wat betreft de beeldkwaliteit een prima disc afgeleverd. Het High Definition-beeld is haarscherp, met een mooie kleurweergave welke af en toe wel wat mat aanvoelt. Het had iets kleurrijker gekund, al zal dit de gemiddelde kijker niet enorm bezighouden. De visuele effecten zijn ook van het vertrouwde hoge niveau. Prima beeld dus, ook in de meer donkere scènes.

Geluid

De geluidstrack van deze Blockbuster is DTS-HD 5.1 en dat is enigszins opvallend voor een blockbuster - dus geen Atmos of 71. track. De track doet het via de surround speakers verder zoals je zou verwachten; veel achtergrondgeluiden en volop surround effects, uiteraard vooral als Spinnemans in actie komt. De muzikale ondersteuning komt van Michael Giacchino, die bekend is van films als War for the Planet of the Apes en Jurassic World.

Bonusmateriaal

Sony Pictures heeft ruim een uur aan bonusmateriaal op de schijf gezet. Hieronder een overzicht van wat je van de veelal korte featurettes kunt verwachten.

The Spidey Study Guide: In deze soort van info-track is voor tijdens het afspelen van de hoofdfilm. Er worden allerlei details prijsgegeven over de film, het personage en de comics.

Deleted & Extended Scenes: Er zijn maar liefst tien verwijderde en verlengde scènes te bekijken, waaronder de verlengde versie van de video van Peter Parker. Zeker even kijken als je fan bent van de superheldenfilm.

A Tangled Web: Dit is een extra over de stap dat Spider-Man op te nemen in het Marvel Cinematic Universe. In de paar minuten komt ook Stan Lee aan het woord.

Searching for Spider-Man: In deze featurette wordt gekeken naar de zoektocht naar de nieuwe Spider-Man, uiteindelijk dus Tom Holland. Met veel beelden van achter de schermen.

Spidey Stunts: Zoals de titel al zegt wordt in deze featurette gekeken naar de stunts in de film. Het wordt duidelijk dat Holland erg flexibel is.

Athermath: Een aardige featurette waarin wordt gekeken naar de connectie tussen Civil War en Homecoming en wat de volgende films zo'n beetje voor ons in petto kunnen hebben.

The Vulture Takes Flight: Een blik op de slechterik Vulture, de rol van Michael Keaton. Er wordt al jaren gesproken om de bekende Spider-Man villain naar het witte doek te brengen en nu is dat dus eindelijk gelukt.

Jon Watts: Head of the Class: Een blik op de onbekende regisseur van de film. Hij zal ook het vervolg regisseren.

Pros and Cons of Spider-Man: Een snelle blik op het personage Spider-Man.

Rappin' with Cap: De video's met Chris Evans' Captain America in de film.

Overig: En dan is er ook nog een Gag Reel, de Photo Gallery, de Spider-Man: Homecoming VR Trailer en een blik op de PS4 game Marvel's Spider-Man.

Prima eerste eigen avontuur van Spider-Man in het MCU

Met Homecoming heeft Marvel Studios ervoor gekozen om hun bekendste held niet opnieuw te introduceren. En dit pakt goed uit. De film wordt wel gedomineerd door Parkers drang om een Avenger te worden en in contact te komen met Tony. Ondanks deze flinke franchise-stempel weet Spidey's eerste eigen avontuur te overtuigen, met een van de betere schurken uit de Avengers-films. Uiteraard staat er al een vervolg op Homecoming gepland. Hieronder de trailer van de thuiskomst van Spider-Man:16 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Kinderfilm, niks aan

GreenHornet

Avatar

wat een tegenvaller ik wil Tobey terug

Brein8998

Avatar

Waarom is ie 16+?

John Wayne

Avatar

Zeurkousen...dit was een van de betere comicverfilmingen van dit jaar.

benjamin

Avatar

Binnenkort trouwens nog meer Spider-Man:

eltorro

Avatar

Film viel flink tegen. Vooral die beste vriend van Spider-man was nogal irritant. Het zou wel mooi zijn als ze over aan aantal jaar een Spider-man film uitbrengen, met Tobey, in de stijl van Logan.

Goku32

Avatar

Gewledige spiderman film 8 out off 10 film. Ik vond deze spiderman super goed. Toby was alleen goed in deel 1 en 2 de derde films was super slecht. En het is veel beter dat ze een jonge spiderman hebben nu kunnen ze veel kanten mee op. En hell no een Logan rip off met Toby als spiderman zo goed was hij ook weer niet vond ik.

Sunspot

Avatar

Daarom hoop ik dat Venom een succes wordt en dat ze Tom Holland dumpen, moet makkeliljk kunnen nadat Thanos films af zijn.

Laat Tom Holland's Spidey maar doodgaan in zijn solofilm, of de 2e.

Dan Spiderman terug naar Sony universe, en vet R-rated met Venom :D.

Wishing wishing

Robbepost

Avatar

Vulture is wellicht wat beter dan bv Malekith.
Keaton is een goede acteur ook in deze rol en hij heeft ook wat meer te doen + dat kleine twistje zorgt voor iets extra's, maar echt een goede villain vind ik het niet.

Master Of Films

Avatar

Er zijn 2 dingen die de meeste MCU films wel hebben, maar niet goed zijn uitgewerkt.
1) De villians
2) De kleurenpallet.

Op het gebied van villians hoor ik vaak Loki dit, Loki dat, Loki zus (oh wacht hij heeft een stiefzuster zo blijkt). Er zijn ook andere goeie villians, maar ze zijn wel schaars in de MCU.

Spider-Man: Homecoming biedt gelukkig wel 1 van de betere MCU villians. Dat is uiteraard The Vulture. Een wereld van verschil tov van b.v. Electro. Er zijn nog betere karakters te vinden in The Room dan TSAM films. Gelukkig zijn we van die TASM onzin af.

Op het gebied van het kleurenpallet is Spider-Man: Homecoming nogal standaard zoals vele MCU films.De nieuwe kleuren cosmic kleuren van GOTG 2 en Thor:Ragnarok zetten de nieuwe generatie MCU kleuren wel voort. Mijn "Marvel needs a colorist" trend grappen sterven hiermee uit, tot geluk van vele anderen ;)

Er is een uitzondering gemaakt mbt het gebruik van kleuren. Het is eigenlijk de beste scene van deze hele film vind ik. Het is een gesprek tussen deze 2 heren die later een belangrijke stempel in de film gaat zetten. Waarbij de groene/rode kleuren van de verkeerslichten die schijnen op het gezicht van The Vulture wel heel erg goed getimed is met de dialogen. Hier is echt goed over nagedacht. Naast de kleuren laat The Vulture eventjes horen waarom hij bij de betere MCU villians hoort. Al wordt zijn motivatie in het begin al meteen duidelijk.

Film niet gezien, deze scene niet kijken. Het zit vol met spoilers.
Kijken op eigen risico.

Da Villain

Avatar

Grappig dat iedereen zo negatief is over Tom Holland.
Van alle Spider-man's is hij de enige die er een beetje in de buurt van 15 uitziet...

Ereptile

Avatar

Tom Holland is toch best een goede Peter Parker/Spider-Man vind ik. En The Vulture vind ik gewoon goed uitgewerkt als een villain. Dat mist het MCU vooral. Loki, The Vulture en op zekere hoogte ook Obadiah Stane en Ronan vond ik best oke als villains. Maar die clip die MOF postte geeft aan waarom The Vulture één van de betere is!

eltorro

Avatar

@Sunspot: Dat zou wel ideaal zijn en dan Tobey als Spider-man.

@Goku32: Ik bedoel niet letterlijk hetzelfde als Logan. Maar het zou wel leuk zijn, als we Spider-man op zijn oude dag zien en in een wat hardere film.

@Da Villain: Ik kan niet voor anderen spreken, maar persoonlijk heb ik het wel gehad met Spider-man op school. En zijn personage is ook iets te geforceerd.

Sunspot

Avatar

Ja, Tobey mag van mij ook terug komen, als ervaren veteraan en dan Sam Raimi terug.

NieuwsFilm