Blu-ray review 'Spider-Man: Homecoming' - Met de sterke slechterik Vulture

Blu-ray review 'Spider-Man: Homecoming' - Met de sterke slechterik Vulture

Tom Hollands eerste MCU-film.

Regie: Jon Watts | Cast: Tom Holland (Peter Parker/Spider-Man), Michael Keaton (Adrian Toomes/Vulture), Jacob Batalon (Ned), Laura Harrier (Liz), Robert Downey Jr. (Tony Stark/Iron Man) e.a. | Speelduur: 133 minuten | Bioscooprelease: 06.07.2017 | Recensie: 4 sterren

De slechteriken in de films rond de Avengers weten doorgaans niet heel veel indruk achter te laten bij het publiek. In Spider-Man: Homecoming bekleedt niemand minder dan Michael Keaton de rol van de plaatselijke misdadiger Vulture, en dit ging hem goed af. Wel moest hij het afleggen tegen Tom Hollands Spider-Man, de jongste en volgens velen meest overtuigende Spider-Man invulling tot op heden. De onervaren Spidey kreeg wel een beetje hulp van Iron Man.

In het $150 miljoen kostende Spider-Man: Homecoming (FT Stercijfer = 7,3) keert Peter Parker onder begeleiding van zijn nieuwe mentor Tony Stark terug naar huis, waar hij woont bij zijn tante May. Peter probeert zijn dagelijkse leven weer op te pakken, terwijl hij ervan droomt om met de Avengers samen te werken en de wereld te redden. Wanneer de nieuwe schurk The Vulture in zijn leven komt, brengt hij Peters familie en vrienden in levensgevaar.

Sony Pictures perste Spider-Man: Homecoming - goed voor zo'n $880 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de bonusmaterialen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: november 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: Nederlands, Duits | EAN: 8712609642186 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Sony Pictures

De Blu-ray schijf van Spider-Man: Homecoming zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. Bij het opstarten van de schijf verschijnt als eerste Tom Holland in beeld die het bonusmateriaal aanprijst. Vervolgens starten de trailers van The Dark Tower en November Criminals. Daarna verschijnt het hoofdmenu voor onder meer de special features.

Beeld

Sony Pictures heeft wat betreft de beeldkwaliteit een prima disc afgeleverd. Het High Definition-beeld is haarscherp, met een mooie kleurweergave welke af en toe wel wat mat aanvoelt. Het had iets kleurrijker gekund, al zal dit de gemiddelde kijker niet enorm bezighouden. De visuele effecten zijn ook van het vertrouwde hoge niveau. Prima beeld dus, ook in de meer donkere scènes.

Geluid

De geluidstrack van deze Blockbuster is DTS-HD 5.1 en dat is enigszins opvallend voor een blockbuster - dus geen Atmos of 71. track. De track doet het via de surround speakers verder zoals je zou verwachten; veel achtergrondgeluiden en volop surround effects, uiteraard vooral als Spinnemans in actie komt. De muzikale ondersteuning komt van Michael Giacchino, die bekend is van films als War for the Planet of the Apes en Jurassic World.

Bonusmateriaal

Sony Pictures heeft ruim een uur aan bonusmateriaal op de schijf gezet. Hieronder een overzicht van wat je van de veelal korte featurettes kunt verwachten.

The Spidey Study Guide: In deze soort van info-track is voor tijdens het afspelen van de hoofdfilm. Er worden allerlei details prijsgegeven over de film, het personage en de comics.

Deleted & Extended Scenes: Er zijn maar liefst tien verwijderde en verlengde scènes te bekijken, waaronder de verlengde versie van de video van Peter Parker. Zeker even kijken als je fan bent van de superheldenfilm.

A Tangled Web: Dit is een extra over de stap dat Spider-Man op te nemen in het Marvel Cinematic Universe. In de paar minuten komt ook Stan Lee aan het woord.

Searching for Spider-Man: In deze featurette wordt gekeken naar de zoektocht naar de nieuwe Spider-Man, uiteindelijk dus Tom Holland. Met veel beelden van achter de schermen.

Spidey Stunts: Zoals de titel al zegt wordt in deze featurette gekeken naar de stunts in de film. Het wordt duidelijk dat Holland erg flexibel is.

Athermath: Een aardige featurette waarin wordt gekeken naar de connectie tussen Civil War en Homecoming en wat de volgende films zo'n beetje voor ons in petto kunnen hebben.

The Vulture Takes Flight: Een blik op de slechterik Vulture, de rol van Michael Keaton. Er wordt al jaren gesproken om de bekende Spider-Man villain naar het witte doek te brengen en nu is dat dus eindelijk gelukt.

Jon Watts: Head of the Class: Een blik op de onbekende regisseur van de film. Hij zal ook het vervolg regisseren.

Pros and Cons of Spider-Man: Een snelle blik op het personage Spider-Man.

Rappin' with Cap: De video's met Chris Evans' Captain America in de film.

Overig: En dan is er ook nog een Gag Reel, de Photo Gallery, de Spider-Man: Homecoming VR Trailer en een blik op de PS4 game Marvel's Spider-Man.

Prima eerste eigen avontuur van Spider-Man in het MCU

Met Homecoming heeft Marvel Studios ervoor gekozen om hun bekendste held niet opnieuw te introduceren. En dit pakt goed uit. De film wordt wel gedomineerd door Parkers drang om een Avenger te worden en in contact te komen met Tony. Ondanks deze flinke franchise-stempel weet Spidey's eerste eigen avontuur te overtuigen, met een van de betere schurken uit de Avengers-films. Uiteraard staat er al een vervolg op Homecoming gepland. Hieronder de trailer van de thuiskomst van Spider-Man:



NieuwsFilm

meest populair