'Hellboy'-acteur David Harbour over zijn allereerste grote actiefilm

'Hellboy'-acteur David Harbour over zijn allereerste grote actiefilm

En wat voor advies heeft hij van Ron Perlman gekregen, de voormalige stripboekheld?

Na de 2008-film Hellboy II: The Golden Army hoopten fans op een afsluiter van de Hellboy-trilogie. Wegens diverse complicaties kwam het er maar niet van en richtte regisseur Guillermo del Toro zich op andere projecten en besloot hoofdrolspeler Ron Perlman niet verder te gaan zonder de filmmaker. Lionsgate kondigde eindelijk dit jaar aan verder te gaan met de franchise, maar wel met een nieuw gezicht als de rode superheld: Stranger Things-acteur David Harbour.

Voor de 42-jarige Amerikaan is het best overweldigend, doch heeft hij het ontzettend naar zijn zin tijdens het maken van de film. Dat vertelde hij aan The Hollywood Reporter. Harbour: "Het gaat top! De opnames zijn zwaar en er komen fantastische gezichtsprotheses en make-up aan te pas. Daarbovenop zijn er stunts die absoluut ongewoon zijn voor een 40-jarige man om uit te voeren!"

Bekijk de afbeeldingMisschien heeft hij echter niets te kagen, want toen hem gevraagd werd of hij zijn eigen stunts doet, antwoordde Harbour: "Absoluut niet! Er zijn ongeveer acht gasten die mij spelen. We zijn een team van Hellboys. Zelfs de close-up scènes zijn lastig. Maar het is ook ongelofelijk spannend. Het is de eerste keer dat ik aan een echte monsterfilm werk." Tegelijkertijd vertelt de acteur dat het ook zijn eerste grote actiespektakel is. "De hoeveelheid gevechten en stuntwerk die in deze film voorkomt heb ik nog nooit eerder gezien. En godzijdank ben ik in de veertig! Het is te gek - toen ik rond de twintig was en zulk soort dingen kon doen, wilde niemand me daarvoor aannemen. En nu hoor ik heel de tijd: 'Kom op, rennen! Rol over de grond!'"

Toen hij door de makers van de reboot benaderd werd, vroeg hij zich eigenlijk af of een nieuwe versie wel noodzakelijk is. "Het is al eerder gedaan. En toen vertelden ze me dat ze het anders wilden aanpakken. Als je teruggaat naar de kern van het stripboek zie je dat het ietwat donkerder is en minder schoon. En wat betreft de karakterontwikkeling van Hellboy in deze film: we richten ons een beetje meer op zijn interne conflicten. Ik vergelijk het een beetje met Hamlet. Daar heeft het wat van weg. 'Ik ben het beest van de Apocalyps! Zou ik daar wel in moeten veranderen?' Dat is de vraag."

Bekijk de afbeeldingJuni dit jaar dook er een foto op van Harbour, Perlman en komiek Patton Oswalt die aan het dineren waren. Voor Perlman was het een mooie gelegenheid om afscheid te nemen van het duivelse karakter dat hij zo graag speelde. In het interview met THR vertelt Harbour een groot liefhebber te zijn van de eerdere geproduceerde films. Volgens de acteur was Perlman erg vriendelijk jegens hem en gaf hem zelfs wat advies.

"Hij is een geweldig mens en ongelofelijk lief. Hij vertelde me: 'Maak gewoon plezier.' Wat iets is dat ik moet onthouden, want wanneer ik werk ben ik erg intensief bezig. En wat ik verder aan alle journalisten wil vragen, ter ere van zijn verzoek: Vraag Ron Perlman niet meer naar de 'Hellboy'-reboot. Stop alsjeblieft. Ik begrijp het wel, maar hij heeft alle vragen beantwoord. Laat de man met rust!"



NieuwsFilm

meest populair