De vijf acteurs die het meeste geld opleveren

De vijf acteurs die het meeste geld opleveren

Onder meer Emma Watson is een money maker.

Van de week plaatsten we al het overzicht met de meest overbetaalde acteurs van 2017, waarbij Mark Wahlberg het lijstje aanvoerde. Forbes gaf ook hun lijstje vrij met de meest rendabele acteurs. Hieronder tref je de vijf namen aan die het meeste geld opleverden per geïnvesteerde dollar.

Net als bij de meest overbetaalde acteurs keek Forbes naar de laatste drie films waarin de acteur te zien is, voor 1 juni 2017 en exclusief animatiefilms, films waarin de acteur een klein aandeel heeft en films die werden vertoond op minder dan 2.000 bioscoopschermen. Vervolgens kwam de site tot een vergelijkingsplaatje op basis van het productiebudget en het geschatte inkomsten per film van de acteur.

Enigszins opvallend is dat drie van de vijf namen te zien zijn in het Marvel Cinematic Universe. De meest rendabele acteur is niemand minder dan Jeremy Renner. Voor iedere dollar die hij kreeg uitbetaald werden er volgens Forbes zo'n 94 opgehaald aan de Box Office. Renner was te zien in de films Arrival, Wind River en Captain America: Civil War.

Ook Emma Watson deed het sterk met $70,70 per in haar geïnvesteerde dollar. Haar score lijkt met te danken aan het enorme succes van Beauty and the Beast, tot op heden de financieel hoogst scorende film van 2017.

De andere groot-terugverdieners zijn Scarlett Johansson ($66,50), Amy Adams ($46,10) en Chris Pratt ($34,40). Renner, Johannson en Pratt zijn binnenkort te zien in Marvels Avengers: Infinity War.



NieuwsFilm

meest populair