Netflix-film regisseur wil vervolg 'The Shining' maken

Netflix-film regisseur wil vervolg 'The Shining' maken

Mike Flanagan, regisseur van Stephen King adaptatie 'Gerald's Game', wil Doctor Sleep verfilmen.

Mike Flanagan, die recent de veelgeprezen Stephen King adaptatie Gerald's Game maakte voor Netflix, wil nog een boek van horrorschrijver Stephen King verfilmen: Doctor Sleep, Stephen Kings vervolg op zijn The Shining.

Op de vraag welke King-verfilmingen hij na Gerald's Game nog meer wil maken, zegt Flanagan ''Wat ik het liefst zou willen maken is Doctor Sleep en Lisey's Story. In beide gevallen omdat ik me zo met de protagonisten identificeer. Lisey's Story is een indrukwekkende verkenning van het huwelijk. En wie wil er niet terugkeren naar de wereld van Danny Torrance?'' Mike Flanagan maakte tot nu toe alleen maar horrorfilms, inclusief debuut Oculus, Hush en Ouija: Origin of Evil.

Dat boek was de bron voor meerdere filmversies, waarvan de bekendste The Shining uit 1980 van Stanley Kubrick is, met Jack Nicholson als man die in een afgelegen, leeg hotel doordraait en zijn vrouw en helderziende zoontje probeert te vermoorden. Stephen King was niet gelukkig met die interpretatie van zijn werk en was zelf in 1997 dicht betrokken bij een miniserie op basis van zijn boek.

Stephen King schreef Doctor Sleep in 2003, enkele decennia na The Shining in 1977 uitkwam. Doctor Sleep gaat over Danny Torrance, het zoontje in The Shining, op volwassen leeftijd. Hij is het titelpersonage, omdat hij na decennia van het verwerken van de daden van zijn vader zijn roeping lijkt gevonden te hebben door terminale patiënten te helpen met zijn gave tijdens hun laatste momenten. Totdat hij iemand ontmoet die ook zijn gave heeft.

NieuwsFilm

meest populair