Blu-ray review 'Annabelle: Creation' - Het 'Conjuring Universe' blijft groeien

Blu-ray review 'Annabelle: Creation' - Het 'Conjuring Universe' blijft groeien

Het vierde deel in de reeks!

Regie: David F. Sandberg | Cast: Talitha Bateman (Janice), Lulu Wilson (Linda), Stephanie Sigman (Sister Charlotte), Philippa Coulthard (Nancy), Grace Fulton (Carol), Samara Lee (Annabelle "Bee" Mullins), e.a. | Speelduur: 109 minuten | Bioscooprelease: 10.08.2017 | Recensie: 2 sterren

"Een filmuniversum is niet vooraf te bedenken." Dit is een quote die de laatste maanden vaker opduikt. Zeker na het toch moeilijk van de grond komende "DC Extended Universe" en het vermoedelijk opnieuw afgeschoten "Dark Universe". Het "The Conjuring Universe" is wel zo'n universum dat meer stap voor stap ontstaat. Na The Conjuring (2013) werd er namelijk op een spin-off rond de pop Annabelle ingezet en in 2016 verscheen The Conjuring 2. Dit jaar was er de prequel spin-off Annabelle: Creation en deze tilde de wereldwijde franchise-omzet naar $1,2 miljard bij een gezamenlijk productiebudget van slechts $81,5 miljoen.

In het $15 miljoen kostende Annabelle: Creation verwelkomen een poppenmaker en zijn vrouw, wiens dochtertje enkele jaren geleden tragisch is omgekomen, een non en een aantal meisjes in hun huis nadat hun weeshuis wordt gesloten. Zij worden al snel het doelwit van de pop Annabelle, de bezeten creatie van de poppenmaker.

Warner Home Video bracht Annabelle 2 - goed voor ruim $306 miljoen wereldwijd - onlangs op Blu-ray schijf. Hieronder een blik op de uitgave, inclusief de bonusmaterialen.

Bekijk de afbeelding
Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: december 2017 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: Engels Dolby Atmos-TrueHD | Ondertitels: Nederlands, Engels | EAN: 5051888227695 | Ook verkrijgbaar op: Dvd | Met dank aan: Warner Home Video

De Blu-ray schijf van Annabelle: Creation zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De hoes maakt duidelijk dat er een paar extra's zijn toegevoegd en in de hoes zit een flyer met een code voor de digitale HD-versie.

Beeld

Warner Bros. heeft een prima beeld opgeleverd voor deze horrorfilm. Het geheel doet zeer warm aan, met rijke volle kleuren en een lichte ruis voor het filmische effect. De nodige duistere beelden behouden zeer krachtig de details waardoor je niets zal ontgaan in de slaapkamers en in de achtergrond. Prima beeld dus!

Geluid

De geluidstrack is Dolby Atmos (TrueHD 7.1) en deze is (ook zonder een Atmos set) simpelweg om van te smullen. De film bouwt de spanning zo af en toe heerlijk op met spooky geluiden met hier en daar wat scare jumps. Heerlijk. Surround effects en achtergrondgeluiden zijn er ook voldoende. Maar het genot zit hem vooral in de kleine geluidjes die het geheel goed eng maken. Top.

Bonusmateriaal

Warner heeft een aantal extra's op de schijf gezet, waaronder een track met audiocommentaar van de regisseur. Hieronder het overzicht van de featurettes en andere extra's:

Deleted Scenes Featurette: Dit is een reeks met verwijderde scènes waarbij er audiocommentaar is van regisseur David F. Sandberg. Erg aardig gedaan, vooral omdat de regisseur erg leuke details geeft over de keuzes die hij moest maken.

Directing Annabelle Creation: Een vrij forse 'making of' met regisseur Sandberg die veel details geeft en een goede blik achter de schermen. Het geheel duurt maar liefst 3 kwartier dus je als je een fan bent, is dit een must see.

The Conjuring Universe: Een snelle blik op het complete universum. Uiteraard zien we regisseur / producent James Wan en er zijn veel beelden uit de films en van achter de schermen. Ook wordt er gesproken over het vijfde deel, The Nun. Weinig echt inhoudelijk verder.

Twee korte horrorfilms: Attic Panic en Coffer: Dit zijn twee korte horrorfilms van regisseur David F. Sandberg, die uiteraard ook de door hemzelf verfilmde korte film Lights Out maakte. Leuk!

Komende jaren genoeg Conjuring!

Annabelle Creation is een vermakelijke horrorfilm die duidelijk een vooruitgang is op de eerste Annabelle spin-off. Het geeft vertrouwen in de andere spin-offs die gaan verschijnen. Dit jaar krijgen we The Nun en daarna moeten The Crooked Man en The Conjuring 3 verschijnen. Hieronder de trailer voor Creation:



NieuwsFilm

meest populair