Algemeen

Warner vindt nieuw hoofd voor DCEU

Geen Geoff Johns meer...

door Jim Pedd om 20:03 in Algemeen
Lange tijd was Geoff Johns samen met Jon Berg het hoofd van het DCEU, maar daar komt nu verandering in. Walter Hamada, de producent van films als It en The Conjuring zal nu de productie van de DC-films overzien. Hij moet zorgen dat alle comic-films van Warner Bros. het goed gaan doen.

Volgens Variety, dat met het nieuws kwam, is er sprake van grote frustratie binnen Warner Bros. dat het maar niet lukt om op gebied van ontvangst en opbrengst te concurreren met het Marcel Cinematic Universe. En dus probeert de studio de franchise wederom nieuw leven in te blazen, door een nieuw persoon aan het hoofd te zetten.

Er zit nog veel aan te komen binnen die franchise: releasedata zijn aangekondigd voor Aquaman, Shazam! en Wonder Woman 2 en er wordt gewerkt aan vele andere projecten. De bedoeling is dat Hamada zorgt dat het straks goed komt met die projecten.

Dat Warner Bros. vertrouwen in hem heeft is niet heel vreemd, aangezien hij tot nu toe alleen maar goed ontvangen of in elk geval goed presterende producties hielp maken.

22 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Wilskracht

Avatar

Top, nu Zack Snyder vervangen

GreenHornet

Avatar

Dit had al veel eerder moeten gebeuren

Ereptile

Avatar

*zucht*... Je moet ook niet gaan concurreren met Marvel, maar juist je eigen pad kiezen en daar succes mee zien te behalen. Het MCU heeft simpelweg alles vanaf het begin goed aangepakt, met uiteindelijk Kevin Feige die het MCU nu overziet. Marvel nam de tijd om iedere bekende en toch redelijk onbekende superheld goed te introduceren aan het filmpubliek. En vooral ook de mensen die niet bekend waren met de personages.

-BalKan82-

Avatar

En nu maar hopen dat Whedon weg blijft en Zack Snyder terugkomt.

ISIM

Avatar

@wilskracht: wat heeft Snyder precies verkeerd gedaan? Noem eens een paar punten.

Dit gaat niets oplossen. Er lopen teveel mensen bij WB die zich bemoeien met zaken waar ze geen verstand van hebben.

benjamin

Avatar

ISIM "wat heeft Snyder precies verkeerd gedaan? Noem eens een paar punten. "
Volgens mij was Snyder toch echt wel de regisseur van Batman V Superman.

Mav Damian

Avatar

Maakt niet uit of die ene producer nu een goed CV heeft. Geoff Johns heeft ook een goede reputatie als je kijkt naar zijn werken en nu goeie ze hem buiten. Men begon goed met Man of Steel dankzij Snyder en Nolan. Daarna is het bergafwaarts gegaan. Totdat Wonder Woman solo film kwam. Nu maakt Justice League terug dezelfde fouten. Wie word daarna de volgende waar WB gaat hopen dat ze hun DCEU gaat rechtzetten? Nog meer humor er in?

Speedster

Avatar

Ik vind het wel vrij zielig om te zien hoe ze bepaalde mensen met jarenlange comic book ervaring aan het ontslaan zijn. Toch allemaal een beetje raar dat het bij de series wel lukt (mét Geoff Johns) en de films niet. Dat WB op filmvlak niet inziet dat het probleem bij hen en hun belachelijke voorwaarden ligt blijft voor mij een raadsel.

ISIM

Avatar

@Benjamin. Wat was precies je probleem met BvS? Opbouw, gaten, tempo??? Ik stel je die vraag omdat je hem moet beoordelen op de ultimate cut.

jelle077

Avatar

snyder heeft geweldig werk geleverd met mos en bvs extended cut. terwijl de ext cut eigenlijk gewoon de normale versie hoorde te zijn maar ook hier door de studio geknipt moest worden. JL lijkte veel te veel op een marvel film.
persoonlijk vond ik de donkerdere en realistische toon van mos en bvs juist geweldig

benjamin

Avatar

ISIM "Wat was precies je probleem met BvS?"
Wat ik van de film vond (en dat is voor de volledigheid niet veel goeds) is in deze context niet de essentie net zoals wat jij van de film vond dat niet is.

ThomasOMalley

Avatar

Snap! Benji opereert op het scherpst van de snede.

Wilskracht

Avatar

Ik vond BvS niet de juiste toon hebben. Die duistere toon is prima, maar je moet jezelf niet te serieus nemen. Het blijft een superheldenfilm. Zelfs de Dark Knight Trilogy had af en toe een beetje verlichting door de band tussen Rachel en Wayne. In Rises was dat met Miranda Tate.
Als tweede vond ik Doomsday niet heel goed geintroduceerd, waardoor ik Lex Luthor ook maar vond tegenvallen. Luthor had hele grote plannen om de wereld te vernietigen, maar laat het over aan een lelijk, megalomaan CGI superbeest die niet vernietigd kan worden door een kernbom. Had ik al gezegd dat er teveel CGI was? Daar stoor ik me aan in alle Zack Snyder films. Al vond ik het bij Man of Steel het nog wel meevallen.

ISIM

Avatar

Volg je even niet. Jij bent toch een film liefhebber? Je bent toch een persoon met een eigen visie en mening? Nogmaals wat vond jij van BvS. Je zegt weg met Snyder, maar geef ook aan waarom JIJ wil dat hij weg moet. Ik denk juist dat het niets te maken heeft met de regisseurs, maar meer met hoge bazen bij WB die wat te zeggen willen hebben. Als elke regisseur zijn film moet aanpassen naar de wensen van WB dan krijg je allemaal half gebakken films. Kijk maar naar WW, Petty Jenkins heeft geeist om bepaalde scenes toch in de film te laten.

ThomasOMalley

Avatar

@ISIM
Benjamin zei niet "weg met Snyder". Jij vroeg wat hij fout deed en hij liet je weten dat Snyder BvS heeft geregisseerd. Ongeacht wat zijn persoonlijke mening is, moet het duidelijk zijn dat BvS geen groot succes was, dat is letterlijk het antwoord waar jij om vroeg. Daarom is Benjamins persoonlijke visie als filmliefhebber niet relevant en ook dat gaf hij aan.
Het staat hem uiteraard volledig vrij om alsnog zijn persoonlijke bevindingen over de film met je te delen.

Master Of Films

Avatar

benjamin "Volgens mij was Snyder toch echt wel de regisseur van Batman V Superman."
Niet alleen regisseur. Snyder was met MoS 1 van de DCEU grondleggers. WB liet hem en zijn productie team in het beginne de rol van een Kevin Feige voor DCEU spelen.

Sunspot

Avatar

Justice League was goed, het is een goeie start, ben benieuwd naar veel dingen, Superman is eindelijk Superman.

Komt goed, gaat denk interessanter worden voor velen dan het MCU.

ISIM

Avatar

Oke Benjamin bedankt voor je uitleg. Oeps, ik bedoelde ThomasOMalley

Civilian Supreme

Avatar

Snyder heeft nog geen enkele keer de film kunnen maken zoals hij wilde.
Voor Mos kwam hij laat in beeld en mocht weinig aan het script wijzigen dus deze heeft hij wel geregisseerd maar hij had weinig inspraak.
Met Bvs vertrouwde wb Snyder wederom niet en begonnen weer te knippen in zijn werk.
En met Justice League was het vertrouwen er al helemaal niet en is zijn versie zoveel verknipt en veranderd dat het niet eens meer herkenbaar is als een film van hem met als resultaat een van de slechtste films ooit gemaakt. Mos en Bvs waren gewoon top, had graag een echt vervolg op deze films gezien zoals Snyder deze bedoeld had.

jimb

Avatar

YES YES YES eindelijk is die flapdrol weg. Wie heeft het ooit in zijn hoofd gehaald om hem in de eerste plaats aan te stellen, als je naar de kwaliteit van bijv. Arrow kijkt... grootste pruts serie die er is.

Hopelijk gaat Hamada wel wat lijn en continuiteit brengen in het geheel, en Snyder ontslaan als het even kan.

NieuwsFilm

meest populair