Waarom Guillermo del Toro 'Pacific Rim 2' niet maakte

Waarom Guillermo del Toro 'Pacific Rim 2' niet maakte

Het heeft allemaal met een klein detail te maken.

Guillermo del Toro bracht ons in 2013 Pacific Rim, een epische monsters versus robots-film, die het prima deed aan de box office. Sindsdien werkte hij aan een vervolg, maar maakte hij dat niet. In plaats daarvan mocht Steven DeKnight de film Pacific Rim: Uprising regisseren.

Tijdens een interview legt Del Toro uit hoe ver zijn bemoeienis met Uprising ging en waarom hij hem uiteindelijk niet regisseerde. "Wat ik gedaan heb, is mijn versie van Pacific Rim 2 voorbereiden, waarvoor ik het scenario ontwikkelde, de monsters en robots ontwierp en dat soort zaken. Daarna was er een tussenpauze van zes maanden, waarin ik vertrokken ben en heb geholpen een nieuwe regisseur te vinden. Dat was het wel eigenlijk."

Die periode van zes maanden was uiteindelijk de reden voor Del Toro om te vertrekken. "Je hebt iets, dat ze een claim op de set noemen. Als je een claim op Pinewood Studios krijgt, dan claimen ze een set voor je. Maar als iemand je uitdaagt, wat in ons geval xXx 3 was - die met Vin Diesel - kan je kijken wat je daarmee doet. In ons geval besloot Legendary Pictures om daar niet tegenin te gaan. Daarmee zou de film minstens zes tot zeven maanden uitgesteld worden."

De regisseur had dus geen zin om te blijven wachten om Uprising te maken. Daarna nam hij een gouden beslissing, want hij regisseerde het enorm goed ontvangen The Shape of Water.

NieuwsFilm

meest populair