Ridley Scott wil 'Alien'-films maken voor Fox

Ridley Scott wil 'Alien'-films maken voor Fox

Maar staat The Mouse House daar wel voor open?

Ondanks de tegenvallende prestaties van Alien: Covenant, wil Ridley Scott graag meer van dat soort films maken. Dat terwijl hij eerder zei dat het wellicht gedaan is met de franchise. Toch laat hij in een nieuw interview weten graag Alien-films te willen maken voor Disney, dat onlangs nog 21st Century Fox overnam.

Wat Scott betreft, is het vreemd als besloten zou worden om niets meer te doen met de Alien-franchise. "Ik denk dat het wel moet, want ik geloof dat als mensen een harde en snelle franchise als deze hebben, die voortdurend de interesse van mensen trekt, het gek is om er niets mee te doen," begon Scott in een interview met de site Digital Spy.

Wel vraagt hij zich af in hoeverre Disney open staat voor een duistere franchise, waarin ook genoeg mensen om het leven komen. "Ik denk eigenlijk dat het goed zou zijn voor Disney. Van alle studio's, liggen zij het verst voor op de rest. Ze hebben zo goed gekeken naar de mensen waar ze films voor maken, en daarom behalen ze zoveel successen. Maar ze trekken de streep bij alles dat meer wordt dan PG-13... Maar als ze bedenken iets duisters te willen maken, willen ze dat dan onder het Disney-label doen, of straks toch onder het Fox-merk? Ik denk dat daar wel een zakenplan ligt."

De vraag is of Disney het eens zal zijn met de analyse van Scott. Zijn laatste toevoeging aan de franchise was bepaald geen box office succes.



NieuwsFilm

meest populair