Celebrity

Michael Douglas noemt beschuldigingen seksuele intimidatie 'wraakactie'

De acteur verdedigt zichzelf in een uitgebreid statement.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 15:31 in Celebrity
Acteur Michael Douglas (Ant-Man and the Wasp, Unlocked) heeft de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres ontkend in een uitgebreid interview aan Deadline. In zijn statement laat Douglas weten dat deze nieuwe geruchten een duidelijke 'wraakactie' zijn van een oud-medewerkster die hij ooit heeft moeten ontslaan.

Enkele dagen geleden verscheen er opnieuw een belangrijk figuur uit Hollywood aan de publieke schandpaal genageld wegens geuite beschuldigingen van vermeende seksuele intimidatie. Dit keer was het Ant-Man-acteur Michael Douglas wiens naam in de kranten verscheen. Een oud-medewerkster van de acteur, die 32-jaar geleden bij hem in dienst zou zijn geweest, claimde dat zij Douglas dikwijls vrouwonvriendelijke opmerkingen heeft horen maken. Ook zou Douglas zichzelf recht voor haar ogen hebben bevredigd.

Via zijn advocaat kreeg Douglas te horen dat hij publiekelijk werd beschuldigd door de vrouw. Douglas besloot om een zeer uitgebreide tegenreactie te geven aan Deadline, omdat de beschuldigingen volgens hem absoluut niet waar zijn. Douglas beweert dat de uitspraken van de vrouw lijken op een persoonlijke vete, omdat hij haar 32-jaar geleden heeft moeten ontstaan bij zijn bedrijf, omdat ze onvoldoende presteerde.

De bewering dat hij zichzelf zou hebben bevredigd in haar bijzijn, noemt Douglas een 'regelrechte leugen'. Overigens ontkent Douglas niet dat hij wel eens een vrouwonvriendelijke opmerking zou hebben kunnen gemaakt in haar bijzijn, aangezien de 73-jarige acteur dat, zeker in die tijd, best zou kunnen hebben gedaan tijdens telefonische privé-gesprekken met vrienden of op de werkvloer, maar deze waren nooit persoonlijk aan haar gericht volgens Douglas.

Dat het hier misschien daadwerkelijk om een 'wraakactie' gaat, zou ook kunnen blijken uit de andere beschuldigingen die de oud-medewerkster heeft verteld in de kranten en roddelbladen. Volgens de vrouw zou Douglas haar na haar ontslag hebben 'zwartgemaakt' in de filmindustrie. Ook die beschuldigingen ontkent Douglas met klemtoon, al zegt hij wel: "Ik heb nooit iets over haar gezegd en in die 32-jaar tijd nooit meer iets van haar gehoord. Wel had ik gewoon de waarheid verteld over haar functioneren als ze me ooit zouden hebben gebeld, maar dat is dus niet gebeurd".

21 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rderegt

Avatar

Schuldig tot onschuld bewezen is. Zoals met all de #MeToo beschuldigingen nu...

nooffencetaken

Avatar

http://nl.ign.com/tom-hardy/102855/feature/venom-eerste-beelden-van-tom-hardy-als-eddie-brock-en-volled

Steve-O

Avatar

Ai die CG om hem jonger te maken ziet er echt niet uit.

chefry1983

Avatar

Het houd maar niet op die metoo. Who's next?

Kamajiisama

Avatar

Better not be true....Michael!
Pfff.....man...,ik ga ff een schaaltje "Ramen"noodle soepie ..fixen!

McGraig

Avatar

Slim om de ellende voor te zijn. Inmiddels weet je natuurlijk allang niet meer wat wel of niet waar is. Dankzij #Metoo is die ellende bespreekbaar maar wordt het vast teniet gedaan door gefrustreerde types die iemand terug willen pakken op iets vaags uit het verleden. Intens jammer van een revolutionaire gebeurtenis. Onlangs is een goede bekende (knappe gast en superaardig) ook betrapt op seksuele intimidatie. Daar gaat de goede verstandhouding. Iedereen kan zomaar een duistere kant hebben maar iedereen kan ook vals beschuldigd worden

Frietgezicht

Avatar

@ MoF, en dan te bedenken dat Franco met zijn bekenheid en uiterlijk eigenlijk zoveel vrouwen vrijwillig in bed kan krijgen.

Artificialis

Avatar

Volgens mij wordt seksueel wangedrag in de war gebracht met seksueel gedrag. Sinds wanneer is het een openbaring dat James Franco een wild seksleven heeft gehad?

Het zal een troost voor Michael Douglas zijn dat er straks voor vrijwel elke man in Hollywood wel een beschuldiging gevonden zal zijn. Ooit een vrouw aangeraakt? Zeker weten dat dat wederzijds was? Heb je letterlijk om toestemming gevraagd? Nee? #MeToo

Master Of Films

Avatar

Om Artificialis maar weer eens de les te leren.

wan·ge·drag (het; o)
slecht gedrag
gedrag dat tegen de regels van het fatsoen ingaat

Staat gewoon in het woordenboek, en daar hoef je niet eens voor gestudeerd te hebben.

Moviemagic

Avatar

Michael Douglas staat erom bekend dat hij een "sex addiction" had. Hij kan anders gewoon zeggen dat hij een terugval heeft gehad. Misschien krijgen we naast hem nog meer mensen die klachten krijgen zoals: lijstje

Artificialis

Avatar

@Master of Films
En wie bepalen (met terugwerkende kracht) de regels van fatsoen? Vrouwen. Zij bepalen nu wat wel en niet acceptabel was. En je hebt als man in Hollywood maar af te wachten of je wel of niet fout zat.

Master Of Films

Avatar

Artificialis "En wie bepalen (met terugwerkende kracht) de regels van fatsoen? Vrouwen."

Nee, mensen! Laat ajb het geslacht daar buiten. Dat heeft er niks mee te maken met fatsoenlijke gedrag. Het begint al met je opvoeding!
Waar ligt die nuance van je. Steeds meer en meer klink je als een misogynist.

Artificialis "Zij bepalen nu wat wel en niet acceptabel was."

Spijtig genoeg moet ik je even herinneren dat een geweldige acteur ook de mist is in gegaan met zijn sexuele wangedrag....hij deed het echter niet bij vrouwen.

Kevin Spacey greep naar kruis collega's op set

Richard Dreyfuss' zoon ook aangerand door Kevin Spacey

Artificialis "En je hebt als man in Hollywood maar af te wachten of je wel of niet fout zat."


Sexuele intimidatie komt voor in alle takken van sport en komt zowel voor vrouwen als voor mannen.

Verder heeft een medaille 2 kanten, maar je kiest duidelijk maar voor 1 kant. Voornamelijk alle vrouwelijke slachtoffers neem je niet serieus en zij zijn vooral aanstichters. Lijkt wel alsof je uit de Middeleeuwen komt en dat je doorgaat met je heksenjacht.

Er zullen best wel wat vrouwen zijn misbruik van de situatie maken. Waarschijnlijk is dat gebeurd bij Douglas. Maar het kan ook niet zo zijn dat alle mannelijke (blanke!) daders werkelijk onschuldig zijn

Moviemagic

Avatar

Diepgaande discussies hier op FT. Heerlijk.

Artificialis

Avatar

@Master of Films
Hey, ik spreek vrouwen hetzelfde aan als mannen. Gelijkwaardig, hard en kritisch. Zou jij ook eens moeten doen.

Elke seksuele handeling die door mannen is verricht kan momenteel door vrouwen als seksuele intimidatie worden beschouwd. Zij zijn degene die de beschuldigingen uiten, zij zijn degene die nu bepalen wat ontoelaatbaar was, zij zijn degene die met een enkele tweet het leven van een man compleet kunnen vernietigen.

Er is nog geen man die een vrouw van seksuele intimidatie heeft beschuldigd. En mannen die mannen beschuldigen zijn weer een andere categorie. Ik heb nog niets gehoord over Kevin Spacey en Bryan Singer waar ik van onder de indruk was.

ThomasOMalley

Avatar

"ik spreek vrouwen hetzelfde aan als mannen. Gelijkwaardig, hard en kritisch"

Wat een heerlijke romanticus hè.

Prince John

Avatar

@Thomas
Ja, kunnen wij nog wat van leren. Arti is een een harde maar eerlijke vent, zo moesten er meer van zijn!

@ Arti

ArtiZij zijn degene die de beschuldigingen uiten, zij zijn degene die nu bepalen wat ontoelaatbaar was, zij zijn degene die met een enkele tweet het leven van een man compleet kunnen vernietigen.[/b]


Nogal logisch nee, als 'zij' de slachtoffers zijn? Vrouwen zijn veel vaker de slachtoffers van zulke misdaden, dus dan is het niet zo moeilijk te snappen dat 'zij' ook degenen zijn die zich er dan het meeste over uitlaten (om maar even een cijfer te geven; 1 op de 5 vrouwen in Amerika zijn verkracht of poging tot verkrachting; bij de mannen ligt dit op 1 op de 71. Makkelijk te vinden op internet) . En Kevin Spacey zijn carrière is ook voorbij, maar dat waren geen 'zij' die hem aanklaagden, maar mannen, alleen opnieuw, gebeurt dit véél minder omdat de mannen véél minder slachtoffer hiervan zijn. Los van de cijfers maakt het ook niet uit wie het slachtoffer is, man of vrouw, het is goed dat mensen zich hierover durven uit te laten.

ArtiEr is nog geen man die een vrouw van seksuele intimidatie heeft beschuldigd.[/b]


Opnieuw, heb je je nooit afgevraagd hoe dat zou kunnen komen? Vrouwen vallen bijna nooit mannen aan op een dergelijke manier, voor die cijfers hoef je niet echt ver te zoeken. Hoe vaak hebben we wel niet allemaal over seksuele intimidatie, aanrandingen, verkrachtingen gehoord van vrouwen door mannen, maar andersom? (En dan heb ik het niet alleen over het hele #MeToo gebeuren, maar in zijn algemeenheid). Ik kan me niet zo snel iets herinneren in die vorm. Plus, als mannen al seksueel geïntimideerd, aangerand of verkracht worden, is het bijna altijd door een andere man ipv een vrouw. Just saying.

Akke Moeka Hara

Avatar

Douglas, de man die keelkanker kreeg vanwege teveel kutjes likken.
Zijn eigen woorden.

Master Of Films

Avatar

Artificialis "Hey, ik spreek vrouwen hetzelfde aan als mannen. Gelijkwaardig, hard en kritisch."
Eigenlijk zou je ieder mens anders moeten benaderen. Rekening houden met de mens zelf, ongeacht geslacht. Want niet iedereen is hetzelfde, ongeacht geslacht. Maar dat kan jij als misogynist toch niet weten, aangezien je alle kechs toch over 1 kam scheert.

Artificialis "Zou jij ook eens moeten doen."
Liever niet. Ik wil natuurlijk niet geassocieerd worden als arrogante discriminerende misogynist die in zijn eigen bubble leeft.

Ed Crane

Avatar

Akke Moeka Hara "Douglas, de man die keelkanker kreeg vanwege teveel kutjes likken.
Zijn eigen woorden."

Geloof het of niet, onbeschermt orale seks bedrijven bij vrouwen is inderdaad één van dé grote veroorzakers van keelkanker. Komt door een virus (hpv) waar een enorm deel van de vrouwen mee besmet is en wat op zichzelf niet zoveel kwaad kan, maar zich heel makkelijk bij de man (of lesbische/ bi-vrouw) in de keel nestelt en daar inderdaad kanker kan veroorzaken.

nieuwslaatste nieuws

meest populair