Michael Douglas noemt beschuldigingen seksuele intimidatie 'wraakactie'

Michael Douglas noemt beschuldigingen seksuele intimidatie 'wraakactie'

De acteur verdedigt zichzelf in een uitgebreid statement.

Acteur Michael Douglas (Ant-Man and the Wasp, Unlocked) heeft de beschuldigingen van seksueel misbruik aan zijn adres ontkend in een uitgebreid interview aan Deadline. In zijn statement laat Douglas weten dat deze nieuwe geruchten een duidelijke 'wraakactie' zijn van een oud-medewerkster die hij ooit heeft moeten ontslaan.

Enkele dagen geleden verscheen er opnieuw een belangrijk figuur uit Hollywood aan de publieke schandpaal genageld wegens geuite beschuldigingen van vermeende seksuele intimidatie. Dit keer was het Ant-Man-acteur Michael Douglas wiens naam in de kranten verscheen. Een oud-medewerkster van de acteur, die 32-jaar geleden bij hem in dienst zou zijn geweest, claimde dat zij Douglas dikwijls vrouwonvriendelijke opmerkingen heeft horen maken. Ook zou Douglas zichzelf recht voor haar ogen hebben bevredigd.

Via zijn advocaat kreeg Douglas te horen dat hij publiekelijk werd beschuldigd door de vrouw. Douglas besloot om een zeer uitgebreide tegenreactie te geven aan Deadline, omdat de beschuldigingen volgens hem absoluut niet waar zijn. Douglas beweert dat de uitspraken van de vrouw lijken op een persoonlijke vete, omdat hij haar 32-jaar geleden heeft moeten ontstaan bij zijn bedrijf, omdat ze onvoldoende presteerde.

De bewering dat hij zichzelf zou hebben bevredigd in haar bijzijn, noemt Douglas een 'regelrechte leugen'. Overigens ontkent Douglas niet dat hij wel eens een vrouwonvriendelijke opmerking zou hebben kunnen gemaakt in haar bijzijn, aangezien de 73-jarige acteur dat, zeker in die tijd, best zou kunnen hebben gedaan tijdens telefonische privé-gesprekken met vrienden of op de werkvloer, maar deze waren nooit persoonlijk aan haar gericht volgens Douglas.

Dat het hier misschien daadwerkelijk om een 'wraakactie' gaat, zou ook kunnen blijken uit de andere beschuldigingen die de oud-medewerkster heeft verteld in de kranten en roddelbladen. Volgens de vrouw zou Douglas haar na haar ontslag hebben 'zwartgemaakt' in de filmindustrie. Ook die beschuldigingen ontkent Douglas met klemtoon, al zegt hij wel: "Ik heb nooit iets over haar gezegd en in die 32-jaar tijd nooit meer iets van haar gehoord. Wel had ik gewoon de waarheid verteld over haar functioneren als ze me ooit zouden hebben gebeld, maar dat is dus niet gebeurd".



NieuwsFilm

meest populair