Celebrity

Nieuwe beschuldigingen: James Franco nam seksscènes iets té letterlijk

Is Franco daadwerkelijk schuldig?

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Jeffrey Kouters om 19:20 in Celebrity
Zoals Filmtotaal eerder deze week al kon melden, wordt acteur en regisseur James Franco (The Disaster Artist, Alien: Covenant) op dit moment ook beschuldigd van seksuele intimidatie. Vlak nadat Franco afgelopen zondag een Golden Globe won, kwamen er al een aantal vrouwen met hun verhaal naar buiten. Nu hebben opnieuw vijf slachtoffers zich gemeld.

De grote zuivering in Hollywood lijkt ook de komende maanden nog verder door te gaan. Steeds meer invloedrijke mannen worden aan de publiekelijke schandpaal genageld en beschuldigd van onwenselijke seksuele intimidatie. James Franco is nu de volgende in het inmiddels al ellendig lange rijtje. De vijf vrouwen die Franco nu beschuldigingen, zijn oud-leerlingen van zijn acteerschool 'Studio 4', die tot vorig jaar bestond.

Franco filmde met een aantal actrices naaktscènes voor The Long Home. Acteurs dragen vaak iets om hun geslachtsdeel te kunnen bedekken. Bij een actrice haalde Franco deze bedekking weg, terwijl hij doorging met het simuleren van de welbekende daad der liefde. Meerdere insiders van de inmiddels dus opgedoekte acteerschool bevestigen dat verhaal. Volgens sommigen heerste er constant een 'vrouwonvriendelijke sfeer' in de school.

De vrouwen die Franco beschuldigen van seksuele intimidatie, zouden nu juist specifiek met hun verhaal naar de media zijn gestapt, omdat de ze Franco een 'Time's Up'-speldje zagen dragen op het Golden Globes-podium. Dat speldje representeert een beweging van vrouwen uit de filmindustrie die seksuele intimidatie een halt toe willen roepen.

Franco ontkende de (eerdere) beschuldigingen overigens afgelopen dinsdag op de Amerikaanse televisie in de talkshow van Stephen Colbert.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Akke Moeka Hara

Avatar

LoL gaat Ridley Scott hem nu uit Covenant knippen?

Robbepost

Avatar

"James Franco (The Disaster Artist, Alien: Covenant)"

Haha Alien: Covenant, ja dat is een memorabele rol.
Als dat al telt heeft Stan Lee ook een flink palmares!

Prince John

Avatar

Ik vond Franco ook eerlijk gezegd niet erg ontkennend overkomen bij Colbert, maar meer van 'ik zal mijn lever beteren'. Hoe dan ook, kan het begrijpen dat actrices nu ermee komen in Franco's geval, was nooit een immens bekende en geliefde acteur, maar na het winnen van de Golden Globes staat hij natuurlijk volledig in de spotlights. Ook vind ik het wel wat raar dat zijn acteerschool niet meer bestaat, zou wel willen weten waarom precies...

Master Of Films

Avatar

LOL Akke Moeka Hara :)

Robbepost "Als dat al telt heeft Stan Lee ook een flink palmares!"
Niet alleen heel filmrollen, die ouwe snoeperd heeft ook wat zusters versleten.

Moviemagic

Avatar

Ik heb verschillende kanalen op youtube bekeken die gaan over het non verbale gedrag in het gesprek tussen James Franco en Stephen Colbert. Kort gezegd kwam James Franco er niet goed uit. Ik ben benieuwd of er nog gevolgen zitten aan deze beschuldigingen.

Artificialis

Avatar

James Franco had zich in The Late Show veel heftiger moeten verdedigen. Gewoon eerlijk zijn over z'n wilde seksleven. Er gebeuren wel eens dingen waar één of beide partijen achteraf spijt van hebben. Dat hoort bij het leven. Praat het uit met elkaar. Deze vrouwen zouden zich moeten schamen dat ze dit soort beschuldigingen zomaar online zetten.

Ik zie al dat ik morgen ongevraagd door iemand wordt vastgepakt en dat achteraf op twitter ga zetten. Wat een aandachttrekkerij. Walgelijk deze naming and shaming. Stap gewoon naar de politie wanneer het ernstig is.

ThomasOMalley

Avatar

“Drammen over hoe oneerlijk de wereld is veranderd niets aan hoe oneerlijk de wereld is.”

-Artificalis

Pronk47

Avatar

Ondertussen wordt Steven Seagal voor de 2 de keer beschuldig https://www.nu.nl/metoo/5083517/steven-seagal-weer-beschuldigd-van-seksueel-misbruik.html

eltorro

Avatar

Dit klinkt toch behoorlijk vaag en eerder als een foutje of miscommunicatie.

Chris23

Avatar

Ben benieuwd of al die vrouwen die betast waren door Benny Hill nu ook naar voren treden.

Ed Crane

Avatar

Akke Moeka Hara "LoL gaat Ridley Scott hem nu uit Covenant knippen?"

Robbepost "Haha Alien: Covenant, ja dat is een memorabele rol.
Als dat al telt heeft Stan Lee ook een flink palmares!"

Precies, stel je voor dat ze nu Stan Lee met z'n signature cameos uit heel de MCU moeten halen.

jochemwijma

Avatar

'De grote zuivering'. Dat klinkt gewoon heel verkeerd. Liam Neeson heeft gewoon een punt als hij zegt dat #MeToo een soort van heksenjacht is. Het is verkeerd wat er gebeurd, maar je moet naar de politie gaan, niet naar de pers. Je lost er geen problemen op, je maakt problemen alleen groter. En, wat erger is, je maakt iemand zwart zonder dat er bewijzen zijn. En, als ik dan toch bezig ben, de pers moet hierin ook zijn verantwoordelijkheid nemen. Het zou niet moeten kunnen dat kranten en tv-programma's podia zijn om mensen te gaan beschuldigen.

nieuwslaatste nieuws

meest populair