Celebrity

Nieuwe beschuldigingen: James Franco nam seksscènes iets té letterlijk

Is Franco daadwerkelijk schuldig?

door FilmTotaal om 19:20 in Celebrity
Zoals Filmtotaal eerder deze week al kon melden, wordt acteur en regisseur James Franco (The Disaster Artist, Alien: Covenant) op dit moment ook beschuldigd van seksuele intimidatie. Vlak nadat Franco afgelopen zondag een Golden Globe won, kwamen er al een aantal vrouwen met hun verhaal naar buiten. Nu hebben opnieuw vijf slachtoffers zich gemeld.

De grote zuivering in Hollywood lijkt ook de komende maanden nog verder door te gaan. Steeds meer invloedrijke mannen worden aan de publiekelijke schandpaal genageld en beschuldigd van onwenselijke seksuele intimidatie. James Franco is nu de volgende in het inmiddels al ellendig lange rijtje. De vijf vrouwen die Franco nu beschuldigingen, zijn oud-leerlingen van zijn acteerschool 'Studio 4', die tot vorig jaar bestond.

Franco filmde met een aantal actrices naaktscènes voor The Long Home. Acteurs dragen vaak iets om hun geslachtsdeel te kunnen bedekken. Bij een actrice haalde Franco deze bedekking weg, terwijl hij doorging met het simuleren van de welbekende daad der liefde. Meerdere insiders van de inmiddels dus opgedoekte acteerschool bevestigen dat verhaal. Volgens sommigen heerste er constant een 'vrouwonvriendelijke sfeer' in de school.

De vrouwen die Franco beschuldigen van seksuele intimidatie, zouden nu juist specifiek met hun verhaal naar de media zijn gestapt, omdat de ze Franco een 'Time's Up'-speldje zagen dragen op het Golden Globes-podium. Dat speldje representeert een beweging van vrouwen uit de filmindustrie die seksuele intimidatie een halt toe willen roepen.

Franco ontkende de (eerdere) beschuldigingen overigens afgelopen dinsdag op de Amerikaanse televisie in de talkshow van Stephen Colbert.

NieuwsFilm

meest populair