Algemeen

Mark Wahlberg doneert na ophef $1.5 miljoen salaris aan #TimesUp

Ook Rebecca Hall geeft haar salaris van de nieuwste Woody Allen film aan het goede doel.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Wouter Drummen om 11:51 in Algemeen
Mark Wahlberg kreeg een paar dagen geleden héél wat kritiek over zich heen, toen de cijfers online kwamen over hoeveel hij en actrice Michelle Williams beiden betaald kregen voor de heropnames van All the Money in the World: nadat Kevin Spacey van seksueel misbruik beschuldigd was, werd hij compleet uit de film geknipt en moest vervanger Christopher Plummer alle scenes van Spacey over doen.

Er werd dus algemeen aangenomen dat vooral Plummer een groot deel zou krijgen van de 10 miljoen dollar kostende heropnames, maar uiteindelijk bleek dat Wahlberg maar liefst anderhalf miljoen voor zijn werk kreeg, tegenover het schamele bedrag van nog geen duizend dollar voor Williams. Het was dus eigenlijk wel te verwachten dat, gezien de recente kritiek op dit soort zaken, hier veel ophef over zou ontstaan.

Naar aanleiding daarvan heeft Wahlberg besloten het totale bedrag van anderhalf miljoen te doneren aan de #TimesUp, het goede doel dat door de nodige Hollywood vrouwen en slachtoffers van seksueel misbruik is opgericht om hulp te bieden en achter de overtreders aan te gaan. Wahlberg liet zich erover uit op zijn Twitter pagina: ''De laatste paar dagen wordt er veel gesproken over hoeveel ik heb verdiend met de heropnames voor All the Money in the World, maar ik wil duidelijk maken dat ik voor de volle 100 procent vóór gelijke beloning ben; derhalve heb ik besloten 1,5 miljoen dollar te doneren aan de 'Time's Up Legal Defense Fund' onder de naam van Michelle Williams''.

Maar hij was niet de enige die dit deed; ook Rebecca Hall, die dit jaar te zien zal zijn in de nieuwe Woody Allen film, A Rainy Day in New York en die er spijt van heeft dat ze in een film van de 82-jarige regisseur heeft gespeeld, besloot iets soortgelijks te doen. Dit deed ze na de recente berichten van Dylan Farrow, Woody Allen's dochter, die al jarenlang beweert dat Allen haar al vanaf 7-jarige leeftijd seksueel heeft misbruikt. Nadat de nodige Hollywood vrouwen zich tijdens de Golden Globes uitgelaten hadden over de Time's Up movement, postte Farrow ook opnieuw berichten over haar vader, die ervoor zorgden dat Hall haar volledige salaris voor Allen's film besloot te doneren aan het goede doel.

Dit liet ze weten op haar Instagram: ''De dag dat Weinstein voor het eerst werd aangeklaagd, was ik bezig met de opnames van Woody Allen's nieuwste film in New York. Dat was een rare dag voor mij. Zeven maanden ervoor vroeg hij me voor de film en ik zei zo goed als meteen ja. Hij heeft er deels voor gezorgd dat ik doorbrak, waar ik hem altijd heel dankbaar voor ben geweest. Dit was ook maar een dag filmen, dus het was makkelijk. Maar nu heb ik gemerkt dat het verre van makkelijk is. De laatste weken heb ik nog vaak nagedacht over mijn besluit om in de film te spelen en ik voel me er erg slecht en bedroefd over. Ik heb de recente en oude berichten van Dylan Farrow nog meerdere malen gelezen; nu begrijp ik pas hoe gevoelig dit ligt en dat deze vrouw zich waarschijnlijk genegeerd voelde door mijn acties. Dat zat me niet lekker en ik heb er nog steeds spijt van. Ik heb veel spijt van de keuze dat ik besloot mee te doen aan deze film, ik zou vandaag de dag niet dezelfde keuze maken. Het is maar een kleine geste maar ik heb besloten mijn volledige salaris van die film te doneren, om het een beetje goed te kunnen maken, maar ook om deel uit te maken van deze positieve verandering, in Hollywood en hopelijk ook over heel de wereld''.

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Decepticon

Avatar

Mensen moeten niet zo zeiken, dat is nu eenmaal wat je verdiend als je een sterrenstatus geniet en als je een goede onderhandelaar bent of hebt, big bucks!

Maar slim van Marky Mark om het zo te spelen.

Artificialis

Avatar

Mark Wahlberg lijkt mij niet het type dat zelf een kuis en preuts leven heeft geleid. Er is vast wel een dame te vinden die van haar ervaring met hem een #MeToo verhaal kan maken.

Prince John

Avatar

@ Robbepost & Decepticon
Nobel en slim, misschien wel, maar blijf het toch raar vinden; ze worden beiden vertegenwoordigd door hetzelfde agentschap, die moeten toch ook wel weten dat hier herrie zou door ontstaan? Niet Mark zijn fout, hij had gewoon een betere en lucratievere deal gemaakt, maar dat had dezelfde agentschap ook voor Williams kunnen doen.

@ Arti
Look who's talkin'...

dondeestagb

Avatar

Wat doet times up eigenlijk met dat geld?

GreenHornet

Avatar

Hij kon niet anders, als dit nooit was uitgelekt, had hij geld gewoon gehouden.

Adekikker01

Avatar

Een ieder kijkt wel eens naar een mooi kontje.

Zolang men er af blijft is er niets aan de hand.

En zonder veroordeling....is het speculatie

ThomasOMalley

Avatar

Artificalis "Mark Wahlberg lijkt mij niet het type dat zelf een kuis en preuts leven heeft geleid. Er is vast wel een dame te vinden die van haar ervaring met hem een #MeToo verhaal kan maken."

Zelfs bij het gebrek aan een beschuldiging kunnen we erop rekenen dat Arti de klachtenstroom blijft stimuleren.
Ironisch hoe je tegen de #MeToo-beweging kan zijn, maar deze wel weet te voeden door potentiële beschuldigingen te verspreiden daar waar ze nog ontbreken.

Master Of Films

Avatar

+1 Prince John en +1 Robbepost (voor de nodige sarcasme)

Laatst nog het waargebeurde verhaal Battle of the sexes gezien. Hoewel het verhaal uit begin jaren 70 was, was het moment van de film eigenlijk actueel. ;)

Met name gelijkheid tussen mannen en vrouwen komt in het verhaal dik in voor. B.v. de salarissen

Uit de recensie

Waar de mannelijke tennissers twaalfduizend dollar opstreken voor een gewonnen Grand Slam-finale, gingen de vrouwen er slechts met een schamele vijftienhonderd vandoor.
Dat was toen in de jaren 70.
Anno 2017...
Er werd dus algemeen aangenomen dat vooral Plummer een groot deel zou krijgen van de 10 miljoen dollar kostende heropnames, maar uiteindelijk bleek dat Wahlberg maar liefst anderhalf miljoen voor zijn werk kreeg, tegenover het schamele bedrag van nog geen duizend dollar voor Williams.


Of het nou de tennis wereld is of Hollywood. Op sommigen punten is er niks veranderd.

Artificialis "Er is vast wel een dame te vinden die van haar ervaring met hem een #MeToo verhaal kan maken."
Als misogynist zit je natuurlijk hier op te wachten.

jordicraft

Avatar

Grappig dat ze het nooit over Passengers hebben. Chris Pratt: Letterlijk bijna in elke scène van de film. J Law is pas na de helft van de film erin. En wie kreeg er meer $$ J Law.

Thiver

Avatar

Ironisch genoeg waren die heropnamen juist bedoeld om gedoe over deze film te voorkomen... Overigens wil ik Mark Wahlberg best het voordeel van de twijfel gunnen dat hij zich niet bewust was van het enorme salarisverschil: de kans dat hij en Michelle Williams elkaar op de set hebben gezien, is uiterst klein.

Akke Moeka Hara

Avatar

Ik geloof niet dat een vrouw 1000 dollar krijgt en een man 1.5 miljoen.
Ik geloof veel voorgekauwde bullshit maar deze is echt niet te kauwen.
En volgens mij gaf hij maar 500.000 dollar aan dat gedoe.

Artificialis

Avatar

@Prince John / ThomasOMalley
Jullie zijn de eerste die hem laten vallen zodra de beschuldiging binnen is. Mark Wahlberg heeft al zoveel vrouwen gehad, dat kan niet anders dan een keer zijn misgegaan. Eén seksueel getinte handeling is al genoeg.

Als misogynist zit je natuurlijk hier op te wachten.

Oh ja, want na mij eindeloos te hebben uitgesproken tegen het publiekelijk executeren van mannelijke beroemdheden op basis van vage onbewezen beschuldigingen (waarin wat mij betreft vaak niet eens sprake is van wangedrag) zou ik nu juist op beschuldigingen zitten te wachten? Wat een logica..

Thiver

Avatar

Artificialis "Mark Wahlberg heeft al zoveel vrouwen gehad, dat kan niet anders dan een keer zijn misgegaan."

En ik maar denken dat hij al sinds 2001 een relatie heeft met dezelfde vrouw... Silly me.

ThomasOMalley

Avatar

Artificalis "Jullie zijn de eerste die hem laten vallen zodra de beschuldiging binnen is."

Nog geen één keer gebeurd. Ik laat ‘m pas vallen als ‘ie schuldig bevonden is, zoals je in mijn eerdere reacties hebt kunnen lezen (je kan lezen, toch?).
Ik diskwalificeer degene die hem beschuldigt ook niet voordat het juridisch proces voorbij is, daarom hoor je mij het woord kutwijven ook niet noemen voordat iemand een stap in de rechtszaal gezet heeft.
Dus in tegenstelling tot jou oordeel ik niet voordat alle feiten op tafel liggen.
Jij speculeert over een potentiële, valse beschuldiging. Waar ben je mee bezig?

Ed Crane

Avatar

Bij acteurs en actrices die moeite hebben rond te komen oké, maar sorry, over een verschil in betaling bij sterren kan ik me niet druk maken. Die verdienen sowieso te veel, in de zin dat het niks met loon puur naar dienst te maken heeft, maar met opgeklopte marktwaarde door sterrenstatus. Ricky Gervais had gelijk toen hij deze discussie en Jennifer Lawrence' 'kruistochtje' belachelijk maakte bij de Golden Globes.

Beroemde vrouwen verdienen niet te weinig, dan verdienen mannen eerder te veel. Geld dat mensen uit andere takken van het filmmaken veel harden nodig hebben, je moet je maar eens verdiepen in hoe weinig geld veel fx-lui betaald krijgen terwijl ze nonstop moeten werken. Dáár hoor je sterren nooit over.

Artificialis

Avatar

Dus in tegenstelling tot jou oordeel ik niet voordat alle feiten op tafel liggen.
Oooh, dan heb je er vast geen problemen mee als Harvey Weinstein en Kevin Spacey weer aan het werk gaan!

ThomasOMalley

Avatar

Nee, inderdaad!
Tijdens zo’n proces zal er misschien e.e.a. bevroren moeten worden, maar ik heb daar geen problemen mee en dat heb je ook nergens kunnen lezen.
Zoals ik eerder al zei: aannames.

nieuwslaatste nieuws