Mark Wahlberg doneert na ophef $1.5 miljoen salaris aan #TimesUp

Mark Wahlberg doneert na ophef $1.5 miljoen salaris aan #TimesUp

Ook Rebecca Hall geeft haar salaris van de nieuwste Woody Allen film aan het goede doel.

Mark Wahlberg kreeg een paar dagen geleden héél wat kritiek over zich heen, toen de cijfers online kwamen over hoeveel hij en actrice Michelle Williams beiden betaald kregen voor de heropnames van All the Money in the World: nadat Kevin Spacey van seksueel misbruik beschuldigd was, werd hij compleet uit de film geknipt en moest vervanger Christopher Plummer alle scenes van Spacey over doen.

Er werd dus algemeen aangenomen dat vooral Plummer een groot deel zou krijgen van de 10 miljoen dollar kostende heropnames, maar uiteindelijk bleek dat Wahlberg maar liefst anderhalf miljoen voor zijn werk kreeg, tegenover het schamele bedrag van nog geen duizend dollar voor Williams. Het was dus eigenlijk wel te verwachten dat, gezien de recente kritiek op dit soort zaken, hier veel ophef over zou ontstaan.

Naar aanleiding daarvan heeft Wahlberg besloten het totale bedrag van anderhalf miljoen te doneren aan de #TimesUp, het goede doel dat door de nodige Hollywood vrouwen en slachtoffers van seksueel misbruik is opgericht om hulp te bieden en achter de overtreders aan te gaan. Wahlberg liet zich erover uit op zijn Twitter pagina: ''De laatste paar dagen wordt er veel gesproken over hoeveel ik heb verdiend met de heropnames voor All the Money in the World, maar ik wil duidelijk maken dat ik voor de volle 100 procent vóór gelijke beloning ben; derhalve heb ik besloten 1,5 miljoen dollar te doneren aan de 'Time's Up Legal Defense Fund' onder de naam van Michelle Williams''.

Maar hij was niet de enige die dit deed; ook Rebecca Hall, die dit jaar te zien zal zijn in de nieuwe Woody Allen film, A Rainy Day in New York en die er spijt van heeft dat ze in een film van de 82-jarige regisseur heeft gespeeld, besloot iets soortgelijks te doen. Dit deed ze na de recente berichten van Dylan Farrow, Woody Allen's dochter, die al jarenlang beweert dat Allen haar al vanaf 7-jarige leeftijd seksueel heeft misbruikt. Nadat de nodige Hollywood vrouwen zich tijdens de Golden Globes uitgelaten hadden over de Time's Up movement, postte Farrow ook opnieuw berichten over haar vader, die ervoor zorgden dat Hall haar volledige salaris voor Allen's film besloot te doneren aan het goede doel.

Dit liet ze weten op haar Instagram: ''De dag dat Weinstein voor het eerst werd aangeklaagd, was ik bezig met de opnames van Woody Allen's nieuwste film in New York. Dat was een rare dag voor mij. Zeven maanden ervoor vroeg hij me voor de film en ik zei zo goed als meteen ja. Hij heeft er deels voor gezorgd dat ik doorbrak, waar ik hem altijd heel dankbaar voor ben geweest. Dit was ook maar een dag filmen, dus het was makkelijk. Maar nu heb ik gemerkt dat het verre van makkelijk is. De laatste weken heb ik nog vaak nagedacht over mijn besluit om in de film te spelen en ik voel me er erg slecht en bedroefd over. Ik heb de recente en oude berichten van Dylan Farrow nog meerdere malen gelezen; nu begrijp ik pas hoe gevoelig dit ligt en dat deze vrouw zich waarschijnlijk genegeerd voelde door mijn acties. Dat zat me niet lekker en ik heb er nog steeds spijt van. Ik heb veel spijt van de keuze dat ik besloot mee te doen aan deze film, ik zou vandaag de dag niet dezelfde keuze maken. Het is maar een kleine geste maar ik heb besloten mijn volledige salaris van die film te doneren, om het een beetje goed te kunnen maken, maar ook om deel uit te maken van deze positieve verandering, in Hollywood en hopelijk ook over heel de wereld''.



NieuwsFilm

meest populair