Waarom de Knights of Ren niet in 'Star Wars: The Last Jedi' zitten

De maatjes van Kylo Ren.

In The Force Awakens (2015) wordt duidelijk dat Kylo Ren (Adam Driver) op een zeker ogenblik in zijn leven beschikt over zijn eigen team, de Knights of Ren. In The Last Jedi keren zij echter niet terug en fans vinden dat erg jammer. In gesprek met Empire liet regisseur Rian Johnson weten waarom zij ontbreken.


Bekijk de afbeelding"We hebben al een erg volle film. Er was letterlijk geen ruimte meer voor nog een element... Ik denk dat ik ze had kunnen gebruiken in plaats van de Praetorian lijfwachten, maar dan zou het aanvoelen dat we ze te snel zouden kwijtraken, aangezien die lijfwachten dood moesten. En als Kylo een soort van band met ze had, dan had het ingewikkelder geworden en dat zou de scène niet geholpen hebben... De waarheid is dat ik geen plek voor hen zag ik de film." - Rian Johnson

Net als bij de vele andere openstaande vragen na The Last Jedi bestaat uiteraard de kans dat de Knights of Ren wel te zien zijn in het negende deel. J.J. Abrams buigt zich daar nu over en zal Star Wars: Episode IX eind 2019 opleveren.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair