Celebrity

Chris Evans vindt zichzelf geen kanjer, maar een grote nerd

Gesproken door iemand met weinig eigenwaarde.

Beste filmliefhebber,

Wij zien dat je een adblocker gebruikt. Dit vinden wij jammer, want FILMTOTAAL is dankzij onze advertenties gratis toegankelijk. Graag willen we je vragen een uitzondering te maken voor FILMTOTAAL. Hoe je dat moet doen lees je hier.

M.v.g FT

door Rik Timmer om 09:00 in Celebrity
Door radioprogramma Thirst Aid Kit moest Chris Evans van de week de confrontatie aangaan met zijn uiterlijk. De dames van de podcast vroegen hem hoe het was om als knappe man door het leven te gaan. De 36-jarige Captain America: Civil War-ster reageerde bovenal grappend op hun vraag. Hij begon: "Je weet niet hoe ik er in de ochtend uitzie! Het is heftig!"

Evans legde uit dat hij er als kind helemaal niet uitzag, wat tevens de reden is waarom hij zichzelf niet een kanjer beschouwd. "Als je terugkijkt naar de foto's uit mijn jeugd, dan was ik absoluut niet knap. Ik moest een hobbelige weg afleggen. En ik denk, net als de meeste van ons, dat we ons nog steeds zo voelen."

Hij vervolgt: "Het maakt niet uit wat er gebeurt, we blijven ons verbinden met het hoofdstuk uit ons leven waarin we voor het eerst de gevoelens van vergelijkingen verkenden. Het heeft te maken met wanneer je voor het eerst mensen ziet waar je, je tot aangetrokken voelt. Rond je negende, tiende. Wanneer je, je eigen seksualiteit ontdekt en ziet hoe je groeit."

Toen Evans in Hollywood belandde, merkte hij zijn eigen fysieke verandering op. Hij kwam in aanmerking voor de rol van de knappe gozer in een leren jas, maar zo voelde hij zich echt niet. "Ik ben best een grote nerd. God, dat zegt iedereen! Dat is best stom om te zeggen. Dat had ik niet moeten doen. Maar ik heb wel van die sullige neigingen. Dus ik weet het niet. Ik denk dat toen ik met audities begon, en het patroon begreep van de rollen waarvoor ik ging, dat ik dacht: 'Oké, ik denk dat dit toch de rol is waar ik in pas.'"

Zoals liefhebbers van de Avengers-films wel weten zal Evans een aardige baard dragen in de derde titel van de superheldenreeks, Infinity War. Tijdens het interview werd hem hier ook naar gevraagd. Daarop antwoordde hij erg tevreden te zijn met zijn creatie. "Meestal ga ik door het leven met een baard. Ik ben geen groot liefhebber van scheren en het voorziet me soms van een klein beetje anonimiteit." Volgens de acteur kost het hem drie tot vier weken om een volledige baard te laten groeien.

Overigens is Evans ervan op de hoogte dat hij in het echt er heel anders uitziet. Zwakker dan zijn alter ego Steve Rogers, minder knap, kleiner en kennelijk is zijn blik verre van indrukwekkend. "Er gaat echt ongeloof rond als het op mijn werkelijke vorm aankomt, wat eigenlijk wel een klap is voor mijn eigenwaarde. Maar het helpt me wel met op straat lopen. Mensen komen niet meer zo vaak op me af als je zou denken."

6 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Ik kan het niet helpen nu te denken aan dat interview met Scarlett Johansson waarin ze gevraagd wordt hoe veel ze moet trainen voor haar rol en ze helemaal flipt omdat ze 'alleen maar vragen over haar uiterlijk krijgt'.

Frietgezicht

Avatar

Ik ben ook benieuwd hoe Chris zijn koffie drinkt

Prince John

Avatar

Nou als je dit leest Chris, ik vind je in ieder geval een knapperd!

Artificialis

Avatar

Chris Evans is een enorm bescheiden acteur die in talkshows doorgaans nerveus/onzeker op mij overkomt. Verrassend, omdat hij als Captain America juist een enorme moed en zelfvertrouwen weet uit te stralen.

Sunspot

Avatar

^
Zo is het vaak, blijkbaar kan hij meer de 'grens' over en meer van zichzelf vragen omdat het zijn werk is, verplichting, brood.

Is vaak zo bij mensen ook in een bepaalde werkfunctie, totaal anders, meestal veel zelfverzekerder, maar in prive tijd veel minder, anders.

nieuwslaatste nieuws

meest populair