Chris Evans vindt zichzelf geen kanjer, maar een grote nerd

Gesproken door iemand met weinig eigenwaarde.

Door radioprogramma Thirst Aid Kit moest Chris Evans van de week de confrontatie aangaan met zijn uiterlijk. De dames van de podcast vroegen hem hoe het was om als knappe man door het leven te gaan. De 36-jarige Captain America: Civil War-ster reageerde bovenal grappend op hun vraag. Hij begon: "Je weet niet hoe ik er in de ochtend uitzie! Het is heftig!"

Evans legde uit dat hij er als kind helemaal niet uitzag, wat tevens de reden is waarom hij zichzelf niet een kanjer beschouwd. "Als je terugkijkt naar de foto's uit mijn jeugd, dan was ik absoluut niet knap. Ik moest een hobbelige weg afleggen. En ik denk, net als de meeste van ons, dat we ons nog steeds zo voelen."

Bekijk de afbeeldingHij vervolgt: "Het maakt niet uit wat er gebeurt, we blijven ons verbinden met het hoofdstuk uit ons leven waarin we voor het eerst de gevoelens van vergelijkingen verkenden. Het heeft te maken met wanneer je voor het eerst mensen ziet waar je, je tot aangetrokken voelt. Rond je negende, tiende. Wanneer je, je eigen seksualiteit ontdekt en ziet hoe je groeit."

Toen Evans in Hollywood belandde, merkte hij zijn eigen fysieke verandering op. Hij kwam in aanmerking voor de rol van de knappe gozer in een leren jas, maar zo voelde hij zich echt niet. "Ik ben best een grote nerd. God, dat zegt iedereen! Dat is best stom om te zeggen. Dat had ik niet moeten doen. Maar ik heb wel van die sullige neigingen. Dus ik weet het niet. Ik denk dat toen ik met audities begon, en het patroon begreep van de rollen waarvoor ik ging, dat ik dacht: 'Oké, ik denk dat dit toch de rol is waar ik in pas.'"

Bekijk de afbeeldingZoals liefhebbers van de Avengers-films wel weten zal Evans een aardige baard dragen in de derde titel van de superheldenreeks, Infinity War. Tijdens het interview werd hem hier ook naar gevraagd. Daarop antwoordde hij erg tevreden te zijn met zijn creatie. "Meestal ga ik door het leven met een baard. Ik ben geen groot liefhebber van scheren en het voorziet me soms van een klein beetje anonimiteit." Volgens de acteur kost het hem drie tot vier weken om een volledige baard te laten groeien.

Overigens is Evans ervan op de hoogte dat hij in het echt er heel anders uitziet. Zwakker dan zijn alter ego Steve Rogers, minder knap, kleiner en kennelijk is zijn blik verre van indrukwekkend. "Er gaat echt ongeloof rond als het op mijn werkelijke vorm aankomt, wat eigenlijk wel een klap is voor mijn eigenwaarde. Maar het helpt me wel met op straat lopen. Mensen komen niet meer zo vaak op me af als je zou denken."



NieuwsFilm

meest populair