Nieuwe trailer Australische western 'Sweet Country'

Nieuwe trailer Australische western 'Sweet Country'

Een Aboriginal moet de outback in vluchten nadat hij een blanke neerschoot.

Bekijk hieronder de nieuwste trailer voor de Australische western Sweet Country, van regisseur en cameraman Warwick Thornton, die eerder Samson and Delilah maakte. In Sweet Country moet een Aboriginal op de vlucht voor de politie, nadat hij uit zelfverdediging een blanke man heeft neergeschoten.

De Aboriginal hoofdrol wordt gespeeld door Bryan Brown, zijn blanke vriend wordt gespeeld door niemand minder dan Sam Neill (bekend van Jurassic Park, The Piano, Hunt for the Wilderpeople, The Commuter en tegenwoordig ook van zijn hilarische Twitteraccount).



Aboriginals Sam en zijn vrouw Lizzie wonen en werken in het Australië van 1929 bij een vriendelijke blanke boer, maar worden op goed vertrouwen uitgeleend aan een ex-militair die geen greintje eerbied blijkt te hebben voor mensen met een andere huidskleur. Sam moet hem uit noodweer zelfs doodschieten en omdat een wraakkogel waarschijnlijker lijkt dan een eerlijk proces, vlucht hij met Lizzie de Australische outback in, achterna gezeten door de blanke politie.

Sweet Country verschijnt op 15 maart 2018 in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair