Netflix neemt mogelijk 'Cloverfield 3' over

Netflix neemt mogelijk 'Cloverfield 3' over

En zal de film dan wereldwijd distribueren.

Netflix voert momenteel gesprekken met Paramount Pictures om de rechten op Cloverfield 3 te kopen. De streamingdienst zou het derde deel in de franchise dan exclusief wereldwijd mogen aanbieden.

Cloverfield 3 - dat naar het schijnt de titel Cloverfield Station krijgt - begon zijn bestaan als God Particle. De film werd bedacht door regisseur Julius Onah en scriptschrijvers Oren Uziel en Doug Jung. Centraal staat een groep astronauten die een experiment uitvoeren in het International Space Station (ISS), waarna ineens de aarde verdwijnt.

Tijdens de post-productie besloot studio Bad Robot om er een Cloverfield-vervolg van te maken, waardoor wat veranderingen doorgevoerd moesten worden. Ondertussen meldt THR dat nu dus overwogen wordt om de rechten op de film aan Netflix te verkopen. Dan zou de première mogelijk een flink eind naar voren gehaald worden.

Ondanks dat de overname van de rechten vreemd lijkt, is het niet nieuw. Netflix sloot eerder met Paramount een deal voor de distributie van Annihilation. Die draait in de Verenigde Staten eerst in de bioscopen, en daarna in Netflix. Wellicht dat zoiets ook met Cloverfield 3 zal gebeuren.



NieuwsFilm

meest populair