Nieuwe 'RoboCop' volgt Hollywoods nieuwste trend

Nieuwe 'RoboCop' volgt Hollywoods nieuwste trend

Verhaal in de stijgers.

Na de standaard vervolgen, prequels, remakes en reboots lijkt Hollywood zich te richten op vervolgen op een meest succesvolste deel in een filmreeks. En dan vooral door het introduceren van een alternatieve tijdslijn. Denk aan het in de ijskast gezette Alien 5 van Neil Blomkamp (welke een vervolg zou worden op Aliens), het in 2019 te verschijnen Terminator 6 (welke een vervolg wordt op T2) en de nieuwe Halloween (welke een vervolg wordt op het origineel). Nu lijkt ook de RoboCop-franchise aan de beurt.

Scenarioschrijver Edward Neumeier heeft tegenover Zeitgeist Magazine aangegeven dat hij werkt aan een alternatieve tijdslijn op Paul Verhoevens originele RoboCop uit 1987. RoboCop kreeg al twee matig ontvangen vervolgen en een zwakke reboot.


Bekijk de afbeelding"Ik werk nu aan een nieuwe voor MGM, dus wie weet verschijnt er een volgende. Er zijn al een aantal RoboCop-films en er was recent een remake. Ik denk dat deze teruggaat naar de oude RoboCop die we allemaal geweldig vinden. We starten vanaf daar, we vertrekken vanuit het origineel. Het wordt dus meer old school." - Edward Neumeier

Een verschijningsdatum is uiteraard nog niet bekend, maar het wordt steeds meer duidelijk dat het klaarblijkelijk steeds minder originele Hollywood inzet op "alternatieve tijdslijnen" binnen succesvolle en mogelijk doodgebloede filmreeksen.

NieuwsFilm

meest populair