Oprah Winfrey zelf over het Amerikaanse presidentschap

Oprah Winfrey zelf over het Amerikaanse presidentschap

Van haar hoeft het in ieder geval niet...

Toen Oprah Winfrey tijdens de Golden Globes voor haar gehele carrière de Cecil B. DeMille Award in ontvangst nam, wist ze hoge ogen te gooien met haar speech van zo'n 10 minuten. Als gevolg hiervan zeiden de nodige bekendheden dat Oprah wel eens kans zou kunnen maken op het Amerikaanse presidentschap. Er werd zelfs zo'n twee weken geleden een poll gehouden, waaruit bleek dat de nodige Amerikanen dit wel zien zitten.

Maar nu heeft Oprah zich er voor de eerste keer ook zelf over uitgelaten en zegt dat het niet zal gebeuren: ''Ik heb altijd geweten wat ik wel en niet kon doen, ik voelde me altijd veilig en sterk genoeg om die keuzes te maken. En het Amerikaanse Presidentschap interesseert me niet, dat zit niet in mijn DNA''. Dus je zou welhaast zeggen een buitenkansje voor 'The Rock' om het Witte Huis te claimen...

De 63-jarige Oprah liet zich ook uit over de stand van zaken in Amerika, vooral Hollywood: ''Alles wat is gebeurd, heeft naar dit bepaalde punt geleid; we hebben van veel mensen gehoord die al lang worstelden met pijn, woede, schaamte en teleurstelling, al durfden we ons er voor diverse redenen niet over uit te laten. Maar door het hele gebeuren rond Harvey Weinstein staat de deur nu wagenwijd open en komen we voor onszelf op. Maar, Harvey was zeker niet de eerste. Voor hem was er Bill Cosby, en daarvoor was er Bill O'Reilly. Het gaat heel ver terug''.

Oprah is wel blij dat de slachtoffers nu de moed hebben gevonden het in de openbaarheid te brengen, al heeft ze liever dat het niet via sociale media gebeurt: ''Ik ga niet zo mee in het hele sociale media gebeuren. Ik heb wel vaker van mensen op Twitter gehoord: ''Oprah, waar ben je? Laat ook van je horen!'' Maar ik snap het niet, want je laat niet echt van je horen. Je hebt 140 letters om iets te schrijven; op deze manier kun je niet echt voor een grote verandering zorgen''.

Ook zegt Oprah dat ze met de jaren sterker is geworden: ''Ik laat me niks meer op de mouw spelden, helemaal niks. Toen ik veertig was, dacht ik een sterke vrouw te zijn die niets vervelends meer kon overkomen, maar dat gebeurde toch nog. Maar nu niet meer. En op een bepaalde manier is die gedachte wel rustgevend en voldoenend. Ik heb niet meer zo veel tijd op deze aarde als de nodige jaren terug en dus hou ik me graag bezig met de dingen die me het best liggen''.



NieuwsFilm

meest populair