Regisseur 'Blade Runner 2049' weet reden missen Oscarnominatie 'Beste Film'

Wie of wat krijgt de schuld?

Tegenover CBC News heeft regisseur Denis Villeneuve aangegeven dat hij weet waarom zijn bejubelde Blade Runner 2049 geen Oscarnominatie voor Beste Film heeft ontvangen. Volgens de regisseur komt dit door de magere Box Office-opbrengst.


Bekijk de afbeelding"Voor een film die het niet goed heeft gedaan aan de Noord-Amerikaanse Box Office is het erg ongewoon om een nominatie te krijgen voor Beste Film. Ik denk wat componisten Hans Zimmer en Benjamin Wallfisch hebben gedaan voor de film, de score voor de film, veruit een van de beste van het jaar was." - Denis Villeneuve

Villeneuve lijkt zich dus gepasseerd te voelen door de Academy. Blade Runner 2049 kreeg in totaal vijf nominaties, voor de cinematografie van Roger Deakins, de visuele effecten, Sound Editing, Sound Mixing en Production Design. De film zelf, de score en de regie werden dus niet genomineerd.

Dat de sciencefictionfilm het financieel niet sterk deed was al duidelijk. Met een productiebudget van zo'n $150 tot $185 miljoen werd er wereldwijd bijna $260 miljoen opgehaald. Eerdere berichten gaven aan dat er zo'n $80 miljoen verlies wordt geleden.

NieuwsFilm

meest populair