Featured

De negen 'Beste Films' - welke film wint de Oscar?

Dit zijn de kanshebbers.

door Bram de Groot om 09:34 in Featured
Gisteren werden de films en namen bekendgemaakt die begin maart in aanmerking komen voor de Academy Awards van 2018. Dit jaar zijn er weer negen films genomineerd die kans maken op de hoofdprijs, de Oscar voor Beste Film. We zetten de genomineerde films hieronder nog even snel op een rij.

Nog niet alle films zijn op het Nederlandse witte doek verschenen. Dus het oordelen over de negen films is nog erg lastig. Maar toch hieronder even de vraag; welke film wint volgens jou de Oscar voor Beste Film?


Call Me By Your Name
Regie: Luca Guadagnino | Rotten Tomatoes: 96% | Recensie FilmTotaal: 4,5 ster
Elio woont met zijn familie ergens in Noord-Italië. Tijdens de zomer van 1983 trekt de Amerikaanse student Oliver tijdelijk bij hen in. De twee worden ondanks het aanzienlijke leeftijdsverschil verliefd op elkaar en samen beleven ze een onvergetelijke zomer vol muziek, lekker eten en romantiek.


Darkest Hour
Regie: Joe Wright | Rotten Tomatoes: 86% | Release NL: Recensie FilmTotaal: 4 sterren
Deze speelt zich af in 1940, op het moment dat Churchill de ambt van premier pas een paar dagen bekleedde. Groot-Brittannië werd hevig bedreigd door de Duitsers en de toekomst voorspelde weinig goeds. Er zat voor Churchill weinig anders op dan mee te werken met Hitler, maar zoals we allemaal weten liep dit toch anders af.


Dunkirk
Regie: Christopher Nolan | Rotten Tomatoes: 92% | Recensie FilmTotaal: 4 sterren
Deze film laat zien hoe honderdduizenden Britse en Geallieerde troepen omringd worden door vijandelijke troepen. Gevangen op een strand met hun rug naar de zee, staan ze tegenover een onmogelijke situatie, terwijl de vijand langzaam maar zeker dichterbij komt.


Get Out
Regie: Jordan Peele | Rotten Tomatoes: 99% | Recensie FilmTotaal: 4 sterren
Het koppel Chris en Rose heeft dat het punt in hun relatie bereikt om elkaars familie te ontmoeten. Rose nodigt Chris vervolgens uit om een weekend door te brengen met haar ouders. In eerste instantie denkt Chris dat het vreemde gedrag van de familie te maken heeft met pogingen hoe om te gaan met hun interraciale relatie, maar gedurende het weekend doet hij enkele verontrustende ontdekkingen die hem naar een andere waarheid leiden.


Lady Bird
Regie: Greta Gerwig | Rotten Tomatoes: 99% | Release NL: 05.04.18
Californië, de jaren 70. Christine McPherson is een rebelse leerling die op het punt staat af te studeren aan de conservatieve middelbare school. Ze wil gaan studeren in New York en aan haar familie ontsnappen. Ze besluit op zoek te gaan naar zichzelf en ontvlucht haar thuisstad Sacramento.


Phantom Thread
Regie: Paul Thomas Anderson | Rotten Tomatoes: 91% | Release NL: 01.03.2018
In het naoorlogse Londen bevinden zich een fameuze kleermaker, Reynolds Woodcock genaamd, en zijn zus in het centrum van de Britse mode-industrie die kleding maken voor koninklijke families en edellieden. Vrouwen betreden het leven van de alleenstaande kleermaker, bieden hem inspiratie en gezelschap, maar vertrekken vervolgens weer. Tot hij op een dag Alma ontmoet, een jonge, wilskrachtige vrouw die al snel het middelpunt van zijn leven wordt en zijn strak geregisseerde en geplande leven op zijn kop zet.


The Post
Regie: Steven Spielberg | Rotten Tomatoes: 88% | Release NL: 01.02.2018
Begin jaren 70 komt de Washington Post in het bezit van geheime documenten van het Amerikaanse ministerie van Defensie. Deze documenten, beter bekend als de 'Pentagon-Papers', geven een beeld over de achtergrond op de gebeurtenissen tijdens de oorlog in Vietnam. Journalist Ben Bradlee en uitgever Kay Graham proberen vervolgens de documenten te analyseren.


The Shape of Water
Regie: Guillermo del Toro | Rotten Tomatoes: 92% | Release NL: 15.02.2018
1962, gedurende de Koude Oorlog. De stomme schoonmaakster Elisa vindt op een dag samen met haar collega Zelda een visachtig creatuur waarvoor ze snel empathie voelt. Dit wezen is de laatste van zijn soort en wordt door de Amerikaanse overheid bestudeerd om eventueel te worden ingezet in het leger of in de ruimtevaart. Bijgevolg probeert Amerika dit verborgen te houden voor Rusland. Elisa wil het amfibisch wezen helpen ontsnappen uit het laboratorium.


Three Billboards Outside Ebbing, Missouri
Regie: Martin McDonagh | Rotten Tomatoes: 93% | Recensie FilmTotaal: 5 sterren
Nadat er maanden verstreken zijn in de moordzaak van haar dochter zonder de dader gevonden te hebben maakt Mildred Hayes een gedurfde stap. Ze schildert drie billboards die weggebruikers naar haar stadje leiden met daarop een controversiële boodschap gericht aan William Willoughby, de sheriff van de stad. Als zijn hulpsheriff Dixon, een onvolwassen moederskindje met een voorliefde voor geweld betrokken raakt, wordt de strijd tussen Mildrid en Ebbings wetshandhavers alleen maar verergerd.


Ben jij het eens met deze negen titels? Of had je liever een andere film gezien? Laat het hieronder weten!

19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nooffencetaken

Avatar

Ik hoop op Dunkirk of the Shape of Water. Maar met de oscars zit ik er wel eens naast omdat saaie maar storymatig prima verhalen altijd winnen. De winnaar is denk ik: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Nosisters

Avatar

Ik hoop Three Billboards Outside Ebbing, Missouri of the Shape of Water. Allebei kwaliteit films.

GreenHornet

Avatar

als het aan de Oscars ligt dan zullen ze wel weer netjes verdeeld worden.

Ang3l

Avatar

No offence, but ...... three billboards is allesbehalve saai :D De plottwists vliegen om je oren!

Dunkirk niet gezien, maar dat soort films doen me altijd 0,0. Op wat ik gezien heb ga ik voor Call me by your name, maar ik denk dat t Billboards wordt (ook gezien Moonlight vorig jaar al).

ThomasOMalley

Avatar

Ik hoop op Three Billboards, maar ik gun het Guillermo del Toro ook wel. Heb The Shape of Water nog niet gezien, dus kan niet zeggen of deze het echt verdient.

Mark_91FT

Avatar

"nooffencetaken" "Maar met de oscars zit ik er wel eens naast omdat saaie maar storymatig prima verhalen altijd winnen. Dus ik denk: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri"
Nou Three Billboards is echt alles behalve saai! super verhaal met heel veel humor, zou een zeer terechte winnaar zijn.

Moviewheels

Avatar

Ik hoop op Ladybird maar het zal wel weer een politiek correcte keuze worden omdat de organisatie niet wéér in de problemen wil komen.......

Goov25

Avatar

Ik heb van de genomineerden alleen (nog) maar Dunkirk en Darkest Hour gezien. Hoewel ze goed waren en hopelijk /waarschijnlijk wel andere Oscars winnen, denk ik niet dat ze goed genoeg zijn voor Oscar Beste Film.
Ik kan over deze poll dus niet zoveel zeggen en stem dus ook maar niet.

benjamin

Avatar

Na de winst op de PGA's lijkt The Shape Of Water de grote topfavoriet en daar heb ik dus op gestemd, maar ook de Billboards lijken nog zeker niet helemaal uitgeteld.

benjamin

Avatar

Moviewheels "Ik hoop op Ladybird maar het zal wel weer een politiek correcte keuze worden omdat de organisatie niet wéér in de problemen wil komen......."
Ik heb eerlijk gezegd een vermoeden dat als Ladybird effectief zou winnen dat juist door velen als een politiek correcte keuze zou gezien worden.

ThomasOMalley

Avatar

^Helemaal mee eens.
Vooral ook omdat dit duidelijk één van de mindere films is die een nominatie heeft ontvangen.

Master Of Films

Avatar

Moviewheels "Ik hoop op Ladybird maar het zal wel weer een politiek correcte keuze worden omdat de organisatie niet wéér in de problemen wil komen......."
Nog altijd beter dan Dunkirk (met of zonder politiek correcte keuzes).

Blijft een doorn in mijn oog dat die niet winstgevende film van die talentloze regisseur gepasseerd is geworden voor Dunkirk (beste film en regie).

SunChaser

Avatar

de Vreselijke 3 billboards gaat winnen maar get out verdient m

Effie

Avatar

Ik vond Lady Bird echt helemaal niets, maar dat had ik al bij het bericht over de nominaties laten weten. Het gebeurt vaker dat een vrouw van halverwege de 20 een middelbare scholier van 17 speelt (laten we het maar niet over Rachel McAdams in Mean Girls hebben) maar afgezien van dat vind ik Saoirse Ronan in de film veel te volwassen en te intelligent overkomen om een naïeve, onzekere bakvis te spelen. Ik werd niet overtuigd, wat ik echt jammer vond. Tevens had het verhaal niet veel om handen, de film moest het van de dialogen hebben, en voornamelijk van de relatie tussen mevrouw Bird en haar ouders... Maar goed, laten we het er over hebben als de recensie hier verschijnt (in april dus...).

nooffencetaken

Avatar

@Angel en Mark: Even lezen wat er staat ;)
Ik zeg misschien indirect dat de veel besproken film saai is. Maar er staat dat "saaie maar storymatig prima verhalen altijd winnen"

Goku32

Avatar

Denk tussen Dunkirk, en de shape of water, terwijl ik Dunkirk alleen mooi gemaakt vind verder vond ik het maar een borring movie.

Tycho Nestoris

Avatar

Three Billboards gaat zonder twijfel de Oscar winnen dit jaar. Terecht ook.

Prince John

Avatar

Billboards gisteren gezien, top film! Wel verder wel nog niet alles gezien in de lijst, maar van wat ik heb gezien versaste Billboards het meest.

Ed Crane

Avatar

Ik hoop alsnog Bladerunner 2049.

NieuwsFilm

meest populair