Video

Angstaanjagende trailer 'Hereditary'

De film werd tijdens Sundance de engste film van het jaar genoemd.

door Jim Pedd om 12:53 in Video
Studio A24 had in 2016 een grote hit met The Witch, een film die in Sundance het publiek flink angst wist aan te jagen. De vraag is of het bedrijf dit jaar net zo'n succes kan vinden en daar lijkt het wel op. Het toonde tijdens Sundance de film Hereditary van regisseur en scenarist Ari Aster en die werd uiterst goed ontvangen. De film is doodeng en weet volgens mensen die hem al gezien hebben constant te verbazen. Een horrorfilm zonder clichés dus, en dan ook nog een met sterk acteerwerk.

De film draait om een familie, de Grahams genaamd, en wat er met hen gebeurt als de matriarch overlijdt. De dochter begint dan langzaamaan cryptische en steeds engere geheimen over hun oorsprong te ontrafelen. Des te meer ze ontdekken, des te meer ze proberen te ontsnappen aan het sinistere lot dat ze geërfd hebben.

Hoofdrollen in Hereditary zijn er voor Toni Collette, Jarrod Phillips, Zachary Arthur, Ann Dowd en Gabriel Byrne. In de Verenigde Staten komt de film uit op 8 juni, een Nederlandse releasedatum is er nog niet.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Spider-fan

Avatar

The Witch is één van de sterkste horrorfilms die ik de laatste jaren gezien heb. Weet een enorme spanning op te bouwen en is ook mooi qua camerawerk. Hij voelt ook authentiek aan door het archaïsch taalgebruik, al kan het natuurlijk dat dat niet daadwerkelijk authentiek is.

NICKSTERAMSTER

Avatar

Wel goed, maar door de hoge verwachtingen best wel teleurgesteld. Had veel minder traag gekund

NieuwsFilm

meest populair